moze dieta zhorsit depresiu?

Príspevok v téme: moze dieta zhorsit depresiu?
bobulocka

ahojte..trpim panickou poruchou, no lieky uz zopar mesiacov neberiem..citila som sa dobre, zacala som drzat pred tyzdnom dietu..dnes som pocitila taky zvlastny pocit, uzkost, bolo mi do placu a citim sa nervoznejsia. moze to byt dietou? ak je to vracajuca sa depresia, dietu prerusit nechcem, mam zacat zase brat lieky? stalo sa to uz niekomu?

Lulu2011

bobulocka - normalne 1 staci, predpokladam, ze jes aj dost zeleniny, ja beriem teraz kysleinu listovu s B vitaminmi, becka su dolezite na nervy, ale mam aj centrum kupene

bobulocka

..juj dakujem ludkovia za odpovede:) skusim to najprv s tymi vitaminmi..antidepresiva su predsa len nieco ine a zase prezivat tie muky na zaciatku nechcem:( Lulu a tie vitaminy papas viac, ako sa odporuca? napr. namiesto 1 tabletky 2? ci staci normalne?

Lulu2011

ano moze byt, ja som tiez drzala dietu a dostala som depresie, preto som s nou prestala :( myslim, ze to je sposobene nedostatkom vitaminov, teraz drzim opat, ale beriem vitaminy, citim sa teraz dobre

Meretseger

...neviem, čo berieš, a možno by bolo fajn začať to opäť po troche brať, ale toto by som fakt konzultovala s lekárom.

Meretseger

Diéta je sama osebe dosť stresujúca; vieš, že tamto teraz nemôžeš, toto nemôžeš už vôbec; ručička na váhe, vytrvalo ukazujúca rovnaké, a nie želané číslo... Uff, no jo, to dá celkom zabrať, najmä ak nemáš mnoho trpezlivosti a disciplíny, čo neviem, či máš. Takže nejaký vplyv na psychiku to má, a ak si ju mala už predtým - pardon za výraz, nič v zlom - narušenú, môže ti ju to opäť začať trochu nahlodávať, myslím si.