Astma a chudnutie

- mira

Keysyna, mala by si najprv zlepšiť zdravotný stav a chodnutie príde samo. Problém astmatikov je vo vysokom príjme mlieka a mliečnych výrobkov, sladkostí a tekutín, vrátane čajov. Vyvaruj sa povzbudzujúcich látok, chemizovaných potravín, aromatickách prídavkov, načas vylúč i ovocie. Nepreháňaj to s príjmom živočíšnych a tučných potravín. To všetko zanáša dýchacie cesty a zužuje ich priesvit. Tvoja strava by mala obsahovať veľa vlákniny a málo tuku a sladkostí. Zameraj sa na obilniny a zeleninu. Tak si znížiš hmotnosť a získaš vitalitu, ktorá ti umožní zdravo sa hýbať. Tvoj pobyt a pohyb na čerstvom vzduchu nemusí byž hektický, ale prirodzene plynulý, tkže ti nebude robiť problémy.

balance

Urcite je vhodne cvicenie kde sa nezadychas. Joga pilates.... prasne prostredie treby tiez vylucit. V jedalnicku skus vynechat vsetky kravske mliecne produkty a psenicu. Nahradit mozes kozim a ovcimu plnotucnymi vyrobkami a psenicny a iny chlieb obsahujuci psenicu, pohankovym a raznym. Ak chces schudnut, nestaci len cvicit, stravu treba upravit tiez. KAzde jedlo musi obsahovat porciu bielkoviny, zivocisnu a rastlinnu striedat a vela bazickej zeleniny a po jedle pridaj jablko, ktore pomoze s travenim a zabrani vtrebaniu cholesterolu z potravin... vela stastia

pasazierka

Ozaj, beh je pre vacsinu astmatikov nevhodny.
Skus si pred cvicenim aplikovat bronchodilatator (neviem, aky si uzivala v minulosti), uvidis, ci sa tvoj vykon zlepsi, alebo nie.

pasazierka

Ak mas aekolvek dychacie problemy sposobene astmou, tak to nie je stav na vysadenie inhalacnej liecby!! To je zaklad.
Ak su problemy sposobene iba zlou kondiciou, tak ju musis zvysovat pozvolna-rychla chodza, plavanie, korculovanie, bicykel. Pre prach su nevhodne telocvicne, posilovne a pod.