Kedy je vhodny cas na spolocne byvanie?

Príspevok v téme: Kedy je vhodny cas na spolocne byvanie?
mysicka11

Mam komplikovanu situaciu a toto leto si budem musiet zhanat byvanie.S partnerom sme spolu 8mesiacov, ked som mu povedala, ze by som asi isla byvat do podnajmu so segrankou, div sa neurazil, ze preco nie s nim.Ale sam od seba to nenavrhol, jedine o com sa rozpravame je nas vysnivany domcek, na ktory vsak budeme mat az tak o 5 rokov.A co dovtedy? Ja uz musim zacat pomaly hladat v inzeratoch.Vcera som sa s nim o tom chcela porozpravat, ale on povedal, ze chce so mnou byvat a vsetko ukaze cas.Ale ja porebujem vediet uz teraz, ci chce a ako to planuje, lebo on stale byva u rodicov.Vcera nadskrtol nieco v zmysle, ze by sme mohli unho, ale priamo nepovedal nic.Ja som povedala, ze budem byvat u cudzich v podnajme a on na to, ze ja cudzi nie som.Preco sa nedokaze normalne porozpravat? Ja zacinam mat pocit, ze spoliehat sa nanho az tak nemozem...

winki

Tak je to málo, ale zase v spoločnej domácnosti spoznáš partnera najlepšie. Ja by som počkala ešte do toho roka.

mysicka11

Winki Ono aj na ten dajme tomu 3izbovy byt by sme este asi 10tisic potrebovali.V eurach samozrejme.Takze to je pase, lebo keby sme zacali stavat, tak by sme ho museli predat.Jedine, co ma stve, to je to, ze by sme splacali svoje a takto pojdu tie iste peniaze za najom cudziemu.Len preto, ze on sa na vlastne byvanie este neciti. Ono ja tiez velmi nie, ale nemozem povedat, ze by ma to nepotesilo...Len asi je to este malo po 8 mesiacoch kupovat byt...alebo nie?

winki

lost a toto je presne dôvod úpadku našej krajiny, podotýkam našej krásnej krajiny. Všetci radšej odídu, všetci radšej nadávajú akoby niečo urobili.

lost

a co tak vypadnut z tejto krajiny tretieho sveta ?
alebo to myslite vazne, ze si TU chcete zalozit rodinu?

v krajine kde clovek kupi najmenej za svoj plat z celej EU ?

mate radi sado-maso ?

winki

samozrejme ak nemáte peniaze na rozhadzovanie, tak podnájom je najlepšie riešenie aj keď ak to myslíte vážne do vlastného bytu by sa oplatilo investovať už len z toho pohľadu, že potom keď budete mať domček môžte mať príjem z prenajímania toho bytu. Je to všetko na zváženie..

mysicka11

Takze situacia sa vyvinula takto.Kedze sme spolu 8mesiacov, je prilis skoro uvazovat o kupe vlastneho byvania.Vlastne, ani ja na to nie som pripravena, myslim, ze partner ma pravdu.Pojdeme spolu do podnajmu, on to vlastne viac menej urobi kvoli mne, aby mi pomohol s vydavkami, viem to, ale povedal, ze sa tesi, ze to bude ako keby nase:) S tym, ze domov bude chodit napr v lete aj kazde dva dvi.Co sa mne az tak moc nepaci, teda hlavne v lete je vela prace okolo domu, jeho rodicia maju mensie gazdovstvo, ale odovodnil to tym, ze ked bude chciet svojpomocne staviat domcek, tak mu zasa pomozu oni.Suhlasila som, ale spavat bude v byte so mnou, lebo podla mna by nemalo zmysel, aby ho platil, keby v nom ani nemal byt.Co si o tom myslite?A mozno o rok, dva ked nam to pojde, si zacneme stavat domcek:)

mysicka11

Praveze som mu povedala, ze ja si neprajem, aby siel so mnou byvat len preto, ze ja nemam kam ist.Povedala som mu, ze sa nanho nespolieham.Presne takto.Jeho ale stve podla mna ten najom...nikdy nikomu cudziemu platit nemusel, takto mu z vyplaty bude odchadzat nieco len tak akoby do vetra.Ale co mam ja hovorit?Vo svojom som 3 roky byvala zadarmo, len elektrika a net sa platil, este aj voda bola nasa vlastna.A teraz?Z vyplaty mi na setrenie ani moc nezostane:( On to pri tej svojej ani nepociti, ale i tak viem, ze ho to stve...

slnecnica

Netlač ho nasilu do niečoho,čo nechce len preto, že nemáš s kým bývať. Zhorší sa vám vzťah, on nebude mať full servis, bude chodiť k maminke, teba to bude štvať, jeho mama si o tebe bude myslieť, že nič doma nerobíš a HLAVNE sa nestaráš o jej synčeka. A takto dokolečka.
To, že ti na začiatku povedal, prečo nechceš bývať s ním bola len mužská ješitnosť

mysicka11

Vcera sme sa rozpravali a jeho reakcia bola asi taka, ze samozrejme, byvat so mnou pojde.Ale neodpustil si poznamku, ze ale bude musiet stale domov chodit pomahat a vsetky veci si z domu neodstahuje.Ani by som to od neho nechcela, ale toto co povedal mi zobralo chut na byvanie s nim.Ako keby mi daval najavo nieco, neviem to vysvetlit.Aj ked tvrdi, ze na byvanie so mnou sa tesi, v podstate sa tym nic nezmeni, viac spolu nebudeme ako sme teraz, tak neviem o com to je...