Milovala som manipulatora

Príspevok v téme: Milovala som manipulatora
zolka

Bola som z neho unesená. Vždy vedel všetko tak logicky vysvetliť, mal úžasný rozhľad, bol inteligentný...prvé mesiace veľmi pozorný, vždy ma niečím prekvapil, nezabudol mi zavolať, napísať správu. Krása...a potom som začala cítiť, že ma potrebuje, moju energiu, pocit, že som tu stále pre neho, že vždy počkám na neho. Až kým som nezistila, že sa začínam cítiť unavená, že akákoľvek moja požiadavka je moj problem, akykolvek moj problem je len moj, ze ak nesrsim energiou a nemam usmev na tvari, tak si nezasluzim jeho pozornost, ze ked urobi chybu, ani ju neolutuje a ide krasne dalej, ze v strede rozhovoru odboci od temy alebo sa tvari, akoby nepocuval. Ze mi vycita, ako ho nepodporujem, ze sa rozhovory zmenili na vycitky, obvinovania, kritizovanie. Ze z jeho ust slovo prepac, dakujem nebolo nikdy pocut. Ze som zacala mat pocit, akoby nic nebolo dobre. Akakolvek jeho chyba presla bez ospravedlnenia a akakolvek moja bola potrestana, alebo pomstena niecim. Kazdu moju chybu mi vratil, kazda jeho bola nejako nevysvetlena, alebo vina na mne...a milovala som ho.

gimp

Manipulátor si nepripúšťa, že je manipulátor. Naopak, všetci okolo neho sú v jeho očiach nejako "postihnutí", - wowo - jedna vec je manipulovať (to robí z nás v živote každý) a iná vec je byť manipulátor = mať poruchu osobnosti, ktorá deštruuje celé svoje okolie. Títo ľudia musia potápať všetkých okolo seba len preto, aby sa udržali oni sami nad hladinou. Žiaden logický argument pre nich neplatí - zásadne všetko prekrútia na svoju pravdu. Jediná možnosť je od nich odísť preč, prerušiť kontakt, hoci je to extrémne náročné, pretože svojej obeti vzbudzujú pocit viny, že za všetko môže ona a že bude za všetko niesť následky. Manipulátor sa nijako nedá zmeniť - aby sa človek nestal manipulátorom, musí sa na to prísť už v detstve a už dieťa musí okolie pozitívne ovplyvňovať -ide o deti, ktoré majú rôzne poruchy správania, hoci bývajú i nesmierne inteligenté. Manipulátor dokáže odchytiť takmer všetkých, len mizivé percento ľudí sa im dokáže vyhnúť. Dokážu ovplyvniť okolie, dokonca i psychológov či psychiatrov ... sú veľmi zruční, v spoločnosti bývajú dokonca veľmi obľúbení a obdivovaní. Mne trvalo niekoľko rokov, kým som zistila, koho mám v blízkej rodine - a nebol to partner - manžel, bol to blízky člen rodiny. Odpútanie od neho ma stálo veľa peňazí a iných obetí, ale byť slobodná za to určite stálo. Jeden zo znakov manipulátora je, že sa o ňom veľa hovorí, že nám i po niekoľkých rokoch behá po rozume, že sa vraciame k tomu, čo bolo, že život s ním stále rozoberáme ... Otázka fyzického násilia je len otázkou času - chce to len pár rokov dlhšieho spolužitia, raz by k tomu došlo ...

biela mačka

Záleží na tom, ako manipuluješ. Napríklad keď chceš, aby muž uprata, buď ho poprosíš, alebo ho pochváliš, že keď to raz sravil, cítila si sa dobre. Alebo po druhé a budeš kritiziovať a prednášať mu, že je neschopný. Manipulovať môžeš milo alebo s výčitkami. Môj ex robil to druhé.

wowo1

ja som manipulatorka, a je mi fajn.Vyhladavam silnych muzov.Ak narazim na manipulatora,mam konflikt, hadku rozchod.
Myslim ze dvaja manipulatory nemozu byt spolu.Ale urcite nemam rada muzov ,ktori su slabosi,bez nazoru a ustupuju mi.nudim s nimi.
Vyhovujuce povahy pre manipulatorov je rozumny ,s argumentami, s logickymi vyhradami voci mne.Ale v podstate moji muzi vzdy maju stastie ze ich manipulujem, lebo sa aspon dostali tam kam sa dostali..a motivivala som ich k vyznamnym cinom.ale treba rozlisovat citove vydieranie...od logickej manipulacie!

biela mačka

Vraj maniputárom sa stáva človek, ktorý má z niečoho komplexy..hm..môj ex nariekal, že má tučný zadok - a pritom mal celkom dobrú postavu. Manipulátor hje na začiatku veľmi pozorný. To platí vždy?

Honor

biela mačka - vidíš keď si to spomenula, tak presne aj toto som počúvala...nervak nebol, ale bol mrzuty často krát a vtedy som len ústa držať musela, ak som bola ja, tak som bola povinná rozanalyzovať celý môj problém...

s takými chlapmi je to ťažke, som rada, že som mala tu silu to ukončiť

biela mačka

Mne môj vyčítal, keď sombola nervózna, že som nervózna...ok, nervákov nemá nikto rád. Ale keď on mal náladu, tak ja som ho MUSELA POCHOPIŤ.

Honor

Vemeno, veľmi dobre viem, čo pojem manipulátor znamená, dokonca to potvrdila ešte aj moja mama, ktorá ho poznala. Nebudem opisovať, čo všetko robil, to som už opisala v predošlom príspevku ;) Jednoducho mi dával vždy pocítiť jeho dominantnosť, jeho bezchybnosť, to že za všetko môžem len ja aj to, kde pochybil on aj za to som ho prosila o odpustenie. Od kamarátov ma neodizoloval nikdy, ale zase ak som sa s niekym pohadala a povedala som mu to, hneď padli reči ako ma nemaju radi a nemala by som ich počúvať, len on vie, čo je pre mňa najlepšie, no treba viac príkladov? Potom nadišla chvíľa, kedy som to išla stopnuť to celé a on sa vyslovene rozplakal, že nie nie on mi nikdy nechcel zle a manipuláciu si neuvedomil a ospravedlňovačky a že sa zmení, ja som na to skočila, zľutovala som sa, dala mu šancu, do dvoch týždňov opäť to iste a nakoniec som uťala úplne. Niesol to ťažko, ale ja ešte ťažšie počas celej doby, čo sme boli spolu. V zlom sme sa nerozišli, len bola to nutnosť. Teraz sa sem-tam sebe ozveme, že čo je nové, po rozchode sa tak nechová.

Ruku by nepoložil na mňa ani on, nebol agresívny

ja40 - áno, ten môj ex bol jedináčik