Pomôžte si priberaním

Príspevok v téme: Pomôžte si priberaním
Rooney

Zdravím, chcel by som pribrať, pretože 60kg nie je na môj vek (17 rokov) a výsku (okolo 180cm) najideálnejšie... popravde jem ako žralok, 6-7 krát denne, pijem mlieko, jem dosť mäsa, ovocie, zelenina, vajíčka, proste všeličo... ale nejak to nejde...

chcel by som sa vás opýtať, čo si myslíte o gaineroch či proteinoch. Pomôžu mi? Mám 17 rokov, dali by mi v lekárni gainer napr. bez toho, že mám recept??? V tomto sa moc nevyznám, dávajú v lekárňach lieky, vyž doplnky a pod aj občanom mladším ako 18 rokov? A aj bez receptu? Pomôžte pls, niekto, ak viete, aspoň mi povedzte, či môžem ísť do lekárne bez receptu a či mi gainer dajú. Alebo predávajú gainery aj niekede inde ako v lekárňach?

Vdaka

renata152

A ešte k tým proteínom, mne poradili českú firmu Aminostar, ktorá má výrobky kontrolované, takže kvalitné.

renata152

Ja mám s pribratím problém celý život. A vyskúšala som už všetko možné.
Ak nemôžeš pribrať napriek normálnej strave môže to byť z viacerých dôvodov:
1. pri poruche štítnej žľazy - to chce lekára
2. je možné, že máš takú genetickú predispozíciu a to budeš mať problém pribrať tak ako ja.
3. máš ešte dosť málo rokov, takže o 2-3 roky možno naberieš.
A teraz k tomu ako sa začalo dariť pred 2 mesiacmi priberať mne. Bola som u skúseného gastroenterológa - poradcu zdravej výživy, ktorý mi vypočítal pomocou prístroja množstvo kJ, ktoré na deň potrebujem za bežných okolností. Mne vyšlo 5000 kJ, ale keďže chcem pribrať musím skonzumovať 8 000 - 9000 kJ. Takže na nete nájde3 kalorické tabulky, kde sa príjem dá perfektne odsledovať.
Ďalej samozrejme cvičím a po cvičení si dám proteíny, /to znamená, že keďže mi to nejde pribrať na tuku, musím svalovú hmotu. Ale nepreháňam to 2-3 x do týždňa 30-45 min. nie primeraná záťaž v posilke.
Ďalej mi bolo doporučené napr. výrobky, ktoré sú na chudnutie zaradiť medzi normálnu stravu. Skúsiť môžeš aj napr. Nutridrinky, Ensure - mliečka z lekárne, sú perfektné. /ja mám alergiu na mlieko, takže som nešťastná, že ich nemôžem/. Ak môžeš mlieko skús detské mliečko Nutrilon tiež dobré kJ. K tomu ešte môžeš pridať pivné kvasnice - Pangamin, alebo nejaké B vitamíny.
Vysúšaj a daj potom vedieť ako si dopadol, ja som od polovice februára pribrala 3,5 kg. Pozri si tie potraviny, ktoré ješ akú majú nutričnú hodnotu. Ale tým Ti nechcem napísať, aby si sa pchal od rána do večera zabíjačkou.
Držím palce.