Srdce alebo psychika?

Príspevok v téme: Srdce alebo psychika?
dony

Dobry den.Mam 22rokov.V septembri roku 2010 som bol v praci.Bol som velmi vynervovany a rozculeny.Zrazu ma zaliala horucava tocila sa mi hlava a dostal som cudny pocit ze sa nieco zle deje srdce sa mi rozbuchalo a uz som len citil ze mi trpnu nohy ruky hlava tvar no proste cele telo mi strplo.Pery mi strasne trpli a boli takzvane do tvaru O.
Uplne ma triaslo v hlave som mal stale myslienky ze zomieram to je infarkt a krical som ze nechcem zomriet.Bola privolana zachranka a dali mi aspirin.
Napojili ma na RTG a tam prisli na to ze to infarkt nebol iba mi povedali ze som mal panicky zachvat.A odvtedy sa mi to stava stale.Uz nie nastastie ze mi strpne cele telo.Ale proste neustale sa musim kontrolovat ci mi bije srdce kazde pichnutie v hrudniku alebo zatocenie hlavy mi pripomenie situaciu ktora sa stala a zrazu pride na mna neznesitelny strach pocit ze umieram bojim sa triasku mam a mravcenie prstov niekedy aj tvare.
Trva to niekedy 10-20 minut raz to dokonca trvalo nejake 2hodiny ze ma stale triaslo na posteli.Stava sa mi to viac krat tyzdenne niekedy az cca 15krat.Myslim si ze mam nieco so srdcom a doktori to nevedia zistit.Uz tam ani nechodim pretoze vzdy mi povedia ze mi nic nieje .Akurat mi povedali ze mam sinus tachykardia a to je vsetko.Kolko krat citim ze mi hori hlava ale teplotu nemam .Cudne tlaky vhlave busenie srdca v klude ked sedim alebo lezim.Niekedy si ani srdce necitim ze mi bije na hrudniku a inokedy tiez v klude mi ide vyskocit z hrude.Nedokazem sa ani medzi ludmi pohybovat vzdy ostane vo mne zly pocit ze sa mi nieco stane strach ze mi skolabuje srdce a podobne veci.Uz nedokazem ani pomaly na wc prejist .Akonahle sa postavim tak mi srdce ide vyskocit z hrude.Niekedy citim taku cudnu nevolnost na hrudniku nieco take ako ked je niekto opity a lahne si do postele a zavrie oci tak ma cudny pocit v zaludku ja to mam v hrudniku nasledne sa mi zatoci hlava zaleje horucava a srdce mi cca minutu bije strasne rychlo a tazko sa mi dycha.
Inokedy mi stahuje tak cudne tvar ako keby som na nej mal lepidlo zaschnute.
Alebo mi casto trpnu nohy ja sa proste bojim ze zomriem.Hraval som futbal profesionalne ale zranil som sa tak uz nesportujem cca 2roky moze to byt z toho ze nemam dostatok pohybu??Robim si to sam psichykou alebo fakt je nieco so mnou vazne ? Stalo sa to uz niekomu niekedy? dakujem mozete mi napisat aj na email dony.josh@gmail.com .
Ak sa to niekomu stava snad nam to niekedy vsetko prestane.

Tomas12345

Anonym to ze citis jak ti srdce rychlo bije tak to je srdcova arytmia, a bolo by dobre kebyze s tym zajdes ku kardiologovi a on zisti akeho typu je ta arytmia spravi ti ekg a echo zmeria tlak , a podla toho popripade nasadi lieky na srdce ak bude treba, alebo iba poradi zmenu zivotospravy

Anonym11321

Ahojte . Už tri dni mám niečo so srdcom . Mám 15 a pootočené srdce . Srdce funguje ako má ale keby som fajcila a pila tak by som sa mohla dostať do kómy . No a ja hlúpa som sa zatiahla fajčiť . Mala som asi 3 cigarety a odvtedy mám taký teplý pocit u srdca . Strašne rýchlo mi bije , niekedy aj taky neprijemný pocit taký akoby boko srdce stiahnuté . Ale najviac sa bojím toho teplého pocitu . Je to niečo vážne ? Prosím poraďte mi čím by to ešte mohlo byť . Áno viem , že som fakt hlúpa , ale teraz sa vážne bojím a nechcem zomrieť abo niečo také ....

Baliq

zeby psychika ja mam podobne problémy co ma už trapia dlho napis mi pls na mail ako si to vyriesila. Ci by to pomohlo aj mne.

Zeby psychika

Ahoj ...ja mam 18 rokov a začalo to v 17 v jednu noc okolo polnoci všetko bolo v pohode ležala som pozerala som telku a fest na rozbolelo brucho musela som ist rychlo na WC a v tom to začalo naraz taky tlak v hlave srdce mi nenormalne bušilo meskutočne zavraty v hlave myslela som že odpadnem mala som nenormalnu triašku išla som k mojej detskej lekarke a som jej povedala že čo sa to somnou deje a ona nič to nič nieje že si vymyšlam len aby som nemusela ist do školy a ja zarazena pozeram na nu a ona mi povie dovidenia.Tak som odišla išla som do lekarne a popytala som si niečo na zavraty predavačka mi poradila MAGNE B6 FORTE a k tymto liekom som si kupila PERSEN na ukludnovanie.Ale ešte som to nebrala a na druhy den som šla zas ku lekarke mam dalej lekarku tak som musela ist autobusom prišla som medzi ludi a zas to iste som myslela že odpadnem no nedalo sa vydžať musela som ist domov tak som šla na dalši den zas ku lekarke ale radsej som tam išla o 5 rano autobusom len aby aom nemusela byt medzi ludmi tak som tam prišla a lekarka mi povedala že to bude od chrbtice tak ma poslal na neurologiu tak som tam šla a na neurologii mi povedala že to mam od krčnej chrbtice tak som zacala cvičiť na krčnu chrbticu ale no nevidela som žiadnu zmenu ani ma nebolela chrbtica ani nič v tom začal dalši problem SRDCE.Neskutočne ma bolelo srdce okolo srdca no neprijemna bolest hnusny pocit tak som šla zas na kardiologiu tam mi povedala že srdce mam v poriadku tak som to brala fajn no viem čo mi je je to od tej chrbtice ale v tom momente jak som sa začala bať alebo som mala stres zas sa mi to vratilo a zas bolo zle začala som jest ten MAGNE B6 a aj PERSEN a vtedy mi to pomahalo čo mi bolo zle to trvalo asi 2 tyždne vkuse ale po tych liekoch mi to prešlo bol pokoj asi 3 mesiace a je to tu zas zas každy den trpim a hlavne sa bojim noci lebo v noci nemožem spať a a pride to hocikedy a zas je zle mam zas persen a aj magne b6 ale už mi to nepomaha bola som zas pri lekarke a ona"veď som ti vravela že to maš od chrbtice musiš cvičiť, nie že sa ti zatoči raz v hlave a už musim utekat ku lekarke " ano presne toto mi povedala ta ja tu trpim a ona mi povie toto až ma to dojalo vobec neviem čo je somnou. Zachvilku letim na druhy koniec sveta za pracou a bojim sa že sa mi to bude vkuse diať v lietadle budem sedieť 15 hodin čo keď to pride v lietadle k tomu budem v strese ...PROSIM poradte mi niekto niečo ja som už zufala nejake lieky alebo niečo veď viete aky su ty lekari maju vas na haku ja si myslim že to nebude len ta chrbtica ...Pros poradte ...dakujem..

Kaston

Ahoj, už tu je dosť odpovedí, ale snáď ešte pomôžem, tiež som prežíval tieto stavy. Takže začnem pekne od začiatku, keď som mal 15 rokov dostal som hyperventilačnú tetániu. Musím povedať, že to nie je nič príjemné. Začalo to jednej noci a to tým že sa mi začalo ťažko dýchať, postupne mi srdce začalo búšiť, začali mi tŕpnuť končatiny, polovica hlavy, dostal som slabosť, triašku, nemohol som prehĺtať, nakoniec som si ani necítil srdce a cítil som v okolí srdca tŕpku bolesť, do toho panický strach, vravím si čo sa to so mnou deje ? Končím :) ? Tak som sa dostal o druhej v noci na pohotovosť, hospitalizovali ma, poležal som si 6 dní v nemocnici, absolvoval som niekoľko vyšetrení aj srdcových s výsledkom takým že čo sa týka srdca je všetko v poriadku. Trvalo mi nejaký rok kým som sa dal dokopy, boli to nepríjemné noci, nech som šiel spať aj o ôsmej večer nikdy sa mi nepodarilo zaspať skôr ako začalo svítať, do toho sa mi strašne zle dýchalo, cítil som sa ako ryba na suchu :) Prikladal som si ruku na srdce či mi bije, líhal som si so strachom či sa na druhý deň ešte prebudím. Príčinou toho čo vyvolalo tu tetániu bol nedostatok magnézia do toho puberta, ťažšie obdobie, stres a v hlavnej úlohe psychika. Takže, čo tým chcem povedať a beriem to z toho hľadiska čo som si prežil na vlastnej koži je to, že tak 90 % je to o psychike a 10 % je o tom že vám v skutočnosti niečo je :) Takže keď vás pichne pri srdci, alebo sa vám ťažšie dýcha, buší srdce,.... netreba hneď myslieť na najhoršie. V 9 z 10 prípadov je to nedostatkom magnézia. Hlavne sa treba upokojiť a nemyslieť na to, lebo ako hovorím je to hlavne o psychike a nejednému by s toho mohlo aj prepnúť :) Teraz mám 19 rokov a cítim sa dobre. Áno občas sa mi to prejaví, predsa len ma to poznačilo ale už viem ako to funguje a naučil som sa to za tie 4 roky ovládať takže, pamätajte je to hlavne o PSYCHIKE :) :) ;) Život je dar, treba ho užívať a zbytočne si ho nekomplikovať.

Severka

Prezila sím silny stres a citim tiazobu a bolest na hrudi, slabost v koncatinach a pocit na odpadnoutie a zle myslienky. A boli ma hrdlo a hlava. Co mam robit? Musim si nahnat pekne myslenky a zacat pekny den.

ach jaj

LMARIKA
väčšiu volovinu som v živote nečítal. To, čo je popísané hore, je jasná nervová záležitost. Dôvod môžu byt hormony štátnej žlazy,ale s najväčšou pravdepodobnostou ide o tetániu ,kde chronicky chýba magnézium a ešte pravdepodobnejšie je, že ide o panickú poruchu. A tá sa výborne lieči AD liekmi s min. vedlajšími účinkami a dokonca sa dá liečit sedeniami a tréningom u psychologa.
Môže íst kombináciu tetánie so stresom a čím viac sa člvek bojí, tým je to horšie a príznaky desivejšie.
Treba vyhladat neurologa aby vylúčil tetániu a riešit psychologa a psychiatra. Liek budete užívat možno 3 mesiace,možno 6 a v kombinácii so sedením u odborníka sa táto doba výrazne skracuje.
Prajem Vám pekný den a želám skoré uzdravenie a chcem Vás poprosit aby ste sa nespoliehali na google a neverili kadejakým pochybným a zmysleným historkám , tak rozum do hrsti!!

LMarika

Mne sa to nestalo este nikdy, ale som si ista, ze ziaden telesny problem nemoze mat suvislost s psychikou. Existuju iba problemy telesneho charakteru take, ktore lekari vedia odhalit a take, ktore sucasna medicina odhalit este nevie, ale o par rokov... snad ano. Ak ti nepomohli lekari obycajni, lacni, ktori spolupracuju s poistovnou, mozno ti pomozu sukromni a drahsi. Skus si ist dat urobit prehliadku do niektoreho zo sukrmonych lekarskych centier v Bratislave, mozno uz v ramci beznej prehliadky, ktora bude urcite dost obsirna, nieco zistia, aj ked uznavam, ze je to dost vela penazi, ale pre zdravie je uz clovek ochotny aj zacvakat, aspon ja by som to skusila vyriesit takto. Zasluzis si poznat pricinu svojho problemu a ver, ze je v tele a nie v psychike, nech uz je to cokolvek. Po psychiatroch nechod, ti ti iba predpisu za hrst antidepresiv 3x denne a z toho ti bude este horsie a este sa stanes aj zavislym od cvokarskych liekov a nasledkom ich uzivania uvidis, kolko zdravotnych problemov ti este len pribudne! Ak vsak o tomto svojom probleme porozpravas v nejakej sukromnej nemocnici, tak okrem kardiologa sa na teba pozrie aj neurolog a ini odborni lekari a je dost vysoko pravdepodobne, ze ti pricinu tvojho problemu odhalia a aj ty budes spokojnejsi.