Chyba mi opora

Príspevok v téme: Chyba mi opora
DzanaFX

Ahojte...Ani neviem ako to napísať, ani vlastne čo napísať...Proste v skratke som ochorela a je to trošku vážnejšie, avšak nie smrteľné, ale trápi ma to a bojím sa...Nechcem hovoriť o svojej chorobe...Chcem sa asi len podeliť, alebo ja neviem.. Rodina vôbec nerieši, že som chorá a nemám sa komu vyplakať na ramene... Plač zdržiavam už odkedy som vyšla od lekára...Stále sa mi hrnú slzy do očí, cítim sa sama v tejto "ťažšej" chvíli, nemám nikoho, o koho by som sa oprela :-( Iba si tak po nete vypisujem, mám v celku dosť roboty, takže nemám čas chodievať vonku...Doma je to veľmi komplikované, ale na to som si už zvykla...Lenže tá opora, to mi strašne chýba...Iba mám strach z toho všetkého a neviem čo mám robiť :-(

DzanaFX

bonaD v práci je dačo také čo sa volá internet, a mám jednu robotu normálnu, druhú na doma a nestíham popri tom školu, nikto netvrdí že sa mi tak super darí, každý deň siaham na dno síl, menej spím a nevysedávam pred telkou a prepáč, komu by si volala Ty?? Všimla si si že som hodinu váhala kým som jej zavolala?? Moja mama sa so mnou o tom nebaví, ale mi preto nadáva! Vieš o tom nič a ideš na mňa útočiť, ja som hľadala oporu, nie ľútosť...Teda prepáč, že som sa potrebovala vyrozprávať...

bonaD

DzanaFX
Tak najprv voláš svojej mame aký máš svoj ďalší zdravotný problém a mama ti povie "...joj neplač tak čo už..." a ty hneď, že sa o to nezaujíma viac, že je jej to jedno. Ale keď sa doma chce s tebou o tom rozprávať a radí ti ísť k inému lekárovi, tak jej povieš aby sa nestarala, že nič o tom nevie. Tak čo vlastne od mami chceš? Nikto na tomto fóre ti neporadí, ako sa vyliečiš. Podľa tvojich príspevkoch sa mi zdá, že ty len potrebuješ, aby ťa niekto poľutoval. Lenže ľútosť druhých ťa na nohy nepostaví.
A kedy stíhaš toto všetko, keď máš 2 roboty, chodíš do školy, si chorá a chodíš po lekároch a na fóre píšeš ráno, na obed, večer aj v noci?
Ak človek nie je v psychickej pohode, tak nebude ani fyzicky zdravý.

DzanaFX

No mama už začala na mňa útočiť, lebo sa s ňou nechcem baviť o mojej chorobe, keďže ona si myslí, že je to zo zdravej stravy...a nedá si to vysvetliť, a začína ma hnevať a nadávať mi, takže ako jej mám vysvetliť nech sa do mňa nestará, takúto formu podpory nepotrebujem...Mám najlepšieho doktora v KE, ona ma už tlačí do nemocnice k svojim odborníkom, lenže ja nechcem, ja dôverujem svojmu lekárovi...Ja sa s ňou nebudem hádať, čo jej mám povedať okrem toho, aby sa do mňa nestarala a že nič o tom nevie?

DzanaFX

vsevedka, bola som aj na endokrinol. a na gynekológiu chodím už pomaly každý 5ty deň :-(...rada by som Ti napísala, čo presne mi s tými hormónmi je, ale sa za to hanbím, tak ak tak na mail Ti to napíšem, alebo niekde súkromne....citovo som odpútaná od rodiny, však to nemá význam vkladať do nich energiu...je to veľmi komplikované, ťažko človek pochopí čo všetko prežívam, keď to nezažil....

vsevedka

DzanaFX, tak nejak som tusila, vsak si aj naznacila, ze nieco doma nie je v poriadku, ale ze to mas az tak tazke, to by ma nenapadlo. Ale ono musis si povedat, ze vsetko zle je aj na nieco dobre a ja verim, ze sa ti raz v buducnosti tvoja podpora zide. A som rada, ze si otvorila aspon tomuto foru, kazdy clovek si predsa zasluzi podporu.

Pisala si, ze si mala problemy s hormonmi, nvm ci ti ich aj nejakym sposobom riesili u gynekologa alebo si bola aj na endokrinologii. Kto ma podobne problemy,kazdemu doporucujem vysetrenie v Lubochni, lebo ja osobne som sa tam v ten jeden den dozvedela viacej informacii ako od inych lekarov za cele roky. Ja napriek tomu, ze sa venujem alternativnej medicine a fytoterapii, vzdy si dam klasicke vysetrenia urobit lekarom a zvysok uz zariadim podla seba. Ja som mala hypotyreozu, cize znizenu funkciu stitnej zlazy a mala som brat hormonalne lieky, ale jod som si doplnila v prirodnej forme, tak aj to mam v pohode, len clovek proste potrebuje niekedy skontrolovat ake ma hodnoty.

Tak ti zelam, snad len pevne nervy, lebo viem, ze ludi okolo seba tazko zmenis, skoda ze aspon brat nie je na tvojej strane. Musis si ked bude zle povedat, ze to,co nie je v tvojich silach zmenit (a to naozaj zatial kym nedostudujes a nebudes mat vlastne byvanie) nie je, ze nad tym sa zbytocne trapit nebudes. Jednoducho na takych ludoch, ktori si to nezasluzia sa snaz byt citovo nezainteresovana, snaz sa citovo odstrihnut a najdi si novy okruh ludi, ktorym bude na tebe zalezat.

DzanaFX

...inak vsevedka ja zdravo jem a cvičím...tie doplnky by boli momentálne asi problém, uvidíme ako sa to vyvinie...Ďakujem za rady..

DzanaFX

Anjelik ďakujem za oporu, budem sa snažiť byť v tomto pozitívnejšia...a vsevedka k Tebe by som zareagovala n viac vecí v prvom rade, nepijem vôbec takže preto ma prekvapili tie testy... /dnes mi kvôli nim nepredpísali ani lieky/, takže sa to vlečie... No a k tým vzťahom v rodine...Moji rodičia sú alkoholici, ja sama mám dve roboty a externe študujem a rodičov neoberám ani o cent, pretože keď si nezaplatím ani elektrinu tak sa mi brat vyhráža odpojením, taktiež jedlo si zabezpečujem sama v tomto som samostatná, ale tak keď ideš na kadejaké vyšetrenia, treba Ti aj na autobus aj na lieky aj na tie vyšetrenia a tam mi trebalo výpomoc, pretože som to nestíhala a ani nestíham..vďaka BOHU aspoň za tých ľudí okolo mňa....Som za Vás všetkých veľmi vďačná...naozaj..vsevedka som rada, že Ťa dali dokopy, napriek tomu čo Ti bolo :-)

vsevedka

DzanaFX, tvoja reakcia v nemocnici, ze si plakala, ked si sa este ku vsetkym inym diagnozam dozvedela, ze mas aj pecenove testy zvysene je uplne normalna. A normalne je, ze clovek v takej chvili chce svoje rozpolozenie zdielat s niekym blizkym. Ale..

Tvoja mamka ti povedala, ze neplac, tak co uz. Ale co mala povedat? Prosim ta dcera plac, plac este viac? Hoci od nej normalna reakcia by bola povedat neplac, neboj sa, ked prides domov porozpravame sa o tom, budu ta predsa lekari liecit a pod.

Plac je normalna reakcia na problemy a starosti, hlavne u citlivych ludi a moze dokonca na chvilu ulavit, pomoct. Na druhej strane vsak ak clovek cele dni len place a lutuje sa, vacsinou sa samo od seba nic nevyriesi. Ja ta velmi chapem a poznam take situacie ako zazivas teraz ty. Ved mne sa tiez po tisku liali slzy po licach ked som odchadzala z nemocnice s tym, ze na sone mi zistili cysty ale i podozrenie na onkologicke ochorenie, kedze onko markery, ktore mali mat hodnotu 0-30 ja som mala 200! A tak som dostala rovno termin na operaciu, laparoskopicky mi odstranili cysty i endometriozne lozisko a vysledky boli falosne pozitivne, pretoze histologia dopadla dobre.

A pecenove testy v dnesnej dobe zvysene ma vela ludi, nakolko pecen funguje v nasej ludskej tovarni ako detoxifikacny organ a pri infekcii, ani niet divu. (Napomoze vhodne stravovanie a vyzivove doplnky, ktore doporucuju sami lekari - su to vitaminove tablety a su dost drahe), nakolko je u vas problem s financiami, okrem liekov, ktore ti iste na infekciu predpisali, skus bylinky, ci bylinkove tinktury z lekarne, uplna abstinencia alkoholu pri peceni je samozrejmostou. A nastudovanie knih z kniznice o diete pri ochorenich pecene ta vyjde takmer zadarmo, ak nahodou nebu mat, tak v knihkupectve si nieco o tom precitas, rovnako ako aj na nete, ku ktoremu mas pristup.

Mrzi ma, ze si musis na lieky poziciavat peniaze, rodicia su povinni i v tomto zmysle sa o teba postarat. Vsak radsej bud zdrava ako jedno tricko, ci zvyseny kredit na mobil navyse. Ale zrejme ta situacia s financiami u vas nie je dobra. Tak skus potom aspon cez vikend zobrat nejaku brigadu, ci aspon na 2-3 hodky popoludni a nielen, ze si vyriesis zlu financnu situaciu, ale urcite sa zlepsi i tvoj vztah s rodicmi, ak budu vidiet u teba snahu odlahcit rodinny rozpocet.

Padanie vlasov by som teraz u teba vobec prioritne neriesila, rovnako ako akne a hmotnost, co ta sice urcite riadne trapi a obera o sebavedomie, ale ries si teraz v prvom rade problemy s infekciou a nasledne i vajecnikmi, nakolko problemy s vlasmi a pletou su spojene prave s touto pricinou. Takze ak sa das zdravotne do poriadku, urcite sa to zlepsi a ked nie uplne budes mat dost casu potom doriesit to s koznou lekarkou.

A napis tu zase ako sa mas, kludne aj kazdy den a ked vidis ze v rodine nemas podporu a nechcu ti pomoct, neries s nimi tieto problemy, pretoze zas ti bude len luto, ze ta nechapu. Informuj ich len o tom, kolko ta budu stat lieky a pod.

anjelik

Danka, ja viem, že momentálne asi nemáš veľa dôvodov na radosť a úsmev, ale to, že budeš plakať a maľovať si tie najhoršie scénare, že nebudeš mať deti..tak to ti naozaj v ničom nepomôže. Vyzerá to tak, že sa môžeš oprieť iba o samu seba, keďže píšeš, že s ostatnými máš zlé vzťahy. :o)
Takže musíš byť ty tá silná, ty tá, ktorá sa chce vyliečiť. nespoliehať na nikoho. Asi sa na mňa nahneváš, ale podľa mňa tvoja mama zareagovala normálne, keď ti povedala, že nemáš plakať a že čo už. Skutočne, čo už...už ti ostáva len liečiť sa a predovšetkým sa ukľudniť, nehnevať sa, nerozčuľovať na nikoho. To ti v danej chvíli pomôže najviac. Ty sama musíš byť sebe oporou...môžem ti tu vypisovať hocičo..ty si tá, ktorá myslí ako myslí a sama v sebe spustí proces ozdravenia. Ale ten sa skutočne nezačína sebaľútosťou a trápením sa, čo bude o pol roka. Tak hlavu hore dievča, pekne počúvaj lekárov a sama k tomu prispej dobrou náladou..a nie plakaním. Sa nediv, že máš potom diagnóz viac ako je zdravé...o)

DzanaFX

george303 mne by sa tiež nepáčilo trápiť najbližších, ale sa mi ani nepáči, že nikto tu o mňa ani nezakopol odkedy som chorá, že musím požičiavať peniaze na vyšetrenia na lieky hore dole, lebo rodina nejaví záujem, však to je choré taký prístup...ja už normálne som na ot nahnevaná :-( dnes som zavolala mame (po hodine váhania) že mami mám aj tieto testy zlé, som sa rozplakala a mama mi na to povie joj neplač no tak čo už...TA AKO???

Moja prvá choroba začala, vsevedka, tými hormonmi, k tomu sa privodili nefunkčné úplne nefunkčné vaječníky, k tomu cysty, k tomuto padanie vlasov a akne a priberanie k tomu sa pripojili dnes zlé pečeňové testy, a infekcia... som zvedavá, čo ma zajtra u lekára čaká zas :-( bolo by v pohode mať niečo z toho aliečiť to ale nie že za týždeň a pol sa dozvieš niekoľko správ a dnes som fakt pochodovala hore dole pred nemocnicou a hľadala som v hlave komu zavolať, aby ma podržal...nakoniec to padlo na mamu a aha na výsledok..:-(