ovsene vlocky

eva2574

jeeeej, dakujem ludkovia :) prave vcera som si robila polievku z ovsenych vlociek, vysla mi celkom fajn, tak dnes si urcite na veceru dam nieco z vasich mnamkovych receptov :)

wreck

kym ma to bavilo, tak som si robieval jednoduchu vlockovu misku.

nasypes celozrnne vlocky a zalejes ich velmi teplou vodou. musis dobre odhadnut mnozstvo, aby neboli prilis suche. nechas stat. ocistis jablko, broskynu, slivku, hrusku, alebo nieco ine, podla chuti. jablko mozes postruhat. ostatne ovocie nakrajas na male kusky. das to vsetko na vlocky. doplnis malickymi kuskami nakrajanej tmavej cokolady s vysokym podielkom kakaovej zlozky. pokvapkas medom. na zaver pridas za hrst vlasskych orechov, mletych alebo v celku. pre vtipnych: v celku = bez skrupiny. ;)

vo vlockach mas polysacharidy, cize energiu, vlakninu a rozne stopove prvky. ovocie das na ochutenie a osviezenie, lebo vlocky samotne nemaju ziadnu chut. tmava cokolada s naozaj vysokym podielom kakaa obsahuje mnozstvo flavonoidov a priaznivo vplyva na srdce a krvny obeh. med a orechy podporia mozgovu cinnost.

ked tych vlociek das 100-150g, mozes to cele mat aj ako rychle a zdrave ranajky.

pri alergii na niektoru zlozku danu potravinu vynechas alebo niecim nahradis. :)

dedy

Ja si na raňajky dávam, napučané vločky, do toho hrozienka, nejaké oriešky, alebo aspoň slnečnicu, prípadne ľanové semienka a nejaký kúsok ovocia, podľa sezóny a dostupnosti, celú zimu som fičala na jablkách, nakrájané, prípadne kiwi, mandarinka a teším sa na jahody zo záhradky, neskôr maliny, ríbezle a podobne. A do toho si dávam pre farbu trochu bieleho jogurtu, prípadne aj med, ak ho mám po ruke. Ale fakt len kúsok zo všetkého a mňam, fičím na tom už dosť dlho, aj keď sem tam si dávam aj niečo iné na raňajky, ale toto väčšinou. Je to v podstate musli, ale nie je v tom nič pražené ani presladené, takže zdravé.

bingham

Najlepsie ovsene vlocky su s mliekom( a nemusite ani nic zbytocne dopredu namacat)...

na masle trosku oprazis vlocky(len chvilku)...a potom das mliecko a asi 7 min miesas kym to neshustne(ked je to este horuce tak si tam dam znova trosku masla)...a nakoniec davam med, hrozienka

a je to super :))

simka111

Viem, že sladky recept asi nechceš ale aj tak ho napišem, možno nebude každému chutiť, ale ja ho jem každy deň na raňajky:
Jemne ovsene vločky si večer namočime do vody, pridáme sušené ovsené mlieko a necháme do rana napučať. Ráno si vločky uvaríme na stredne hustú kašu, pridáme ľanové semienka, posypeme škoricou, cele vločky ochutíme medom a na záver pridáme nakrajaný banán.

Tieto vločky maju výhodu hlavne v tom, že su bez mlieka, su zdrave a podla mna veľmi chutne.

eva2574

ladida, dakujem :) ano, som studentka, cele dni presedim na intraku, v skole... asi to bude z toho... a co si zvyknes davat na ranajky? nieco sladke? ja som si minule nechala naboptnat vlocky vo vode, zliala, pridala do bieleho jogurtu, trocha posypala z hnedym cukrom... myslela som, ze to bude fajn, ale dobry pocit som z toho veru nemala :D bola som rada, ze som si dala posledne susto do ust :D

ladida

Eva ja jem vlocky uz roky na ranajky a nenafukuje ma z nich,takze je to individualne,musis vyskusat.a na to nafukovanie,ak mas sedave zamestnanie prip si este studentka,skus sa castejsie postavit a poprechadzat,mne to pomaha.ked mam obobie,ze pisem nejake prace a cely den sedim,tiez mam brucho ako balon:) pravidelny sport tiez pomaha.

eva2574

tak ja uz neviem, co si mam o tom celom mysliet... proste mam problemy s travenim, skusala som vsetko, ale nakoniec, asi ze potrebujem nejaky detox... a tak som sa dala na vlocky... a co take pomaha proti nafuknutiu? okrem espumisanu a podobnym veciam..