Vitamíny - vitamín A a hypervitaminóza

Príspevok v téme: Vitamíny - vitamín A a hypervitaminóza
darleenka

dobrý deň, už vyše dvoch rokov pravidelne (aspoň 5 dní do týždňa) pijem mrkvovú šťavu (jeden plný pohár) a všimla som si, že na dlaniach a stupajách mám žlto sfarbenú pokožku. Môže sa jednať o hypervitaminózu? mala by som prestať piť túto šťavu? Iné ťažkosti nemám, ale nechcem si viac uškodiť ako pomôcť...

RNG

Inac cely clanok smrdi od zaciatku, ked hovoria o "umelom" vitamine C, lebo kyselina askorbova sa vyraba z cukru enzymatickymi premenami, podobne sa tvori napr aj v tele psa, prasata a hovadzieho dobytku. Takze vyrobena kyselina askorbova je bioidenticka, tj nerozoznatelna nijak od tej, co je v jedlach, alebo v tele vacsiny zvierat.
Neviem o tom, ze by vitamin C bol nejak extra dobry pre diabetikov, ale definitivne je dokazane este Linusom Paulingom, ze vyssie davky spolu s niektorymi aminokyselionami podporuju tvorbu kolagenu, co priaznivo vplyva na cele zdravie ludi, vcitane srdcovych chorob, rakovin a podobne.
A spravna davka je dnes 3 gramy, ako to odporucal Linus Pauling, ktoreho pamiatku sa snazia dnes utopit, napr tiez tym, ze sa zmocnili jeho ustavu a vydavaju pod menom ustavu Linusa Paulinga spravy namierene proti jeho praci, zakerne.

Kornatenie/vapenatenie/kalcifikacia ciev je najma nasledok roznych zapalov a mikrobialnej cinnosti, co je uz velmi davno zname
A antioxidanty, ako vitamin C, E, bioflavonoidy, polyfenoly anto a proantokyanidy a ine naopak spruznuju cievy.
Na odvapnenie ciev potrebuje clovek brat rozne chelatory, kde jednoduche su ovocne kyseliny a komplexnejsie chelatory ako napr EDTA a z plodin napr cilantro, zelena vnat koriandra.

A pomaha si zvysovat vseobecne imunitu, lebo zapaly su najme dosledky mikrobialnej cinnosti, tj vapenatenie/kalcifikacia ciev je priamo dosledok mikrobialnej cinnosti

RNG

Dr Mathiasa Ratha sa snazia za kazdu cenu nejak utopit a ociernit, kedze je proponent vyssich davok vitaminu C, spolupracovnik Linusa Paulinga, a hlavne pre to, ze obvinil cely farmaceuticky priemysel v roku 2004 na nedzinarodnom sude v Haagu za genocidu, , ze v honbe za ziskami vyrabajnu hromady velmi skodlivych chemikalii, schvalenych skorumpovanymi zdravotnymi instituciami ako lieky, ked je na svete hromada neskodnych doplnkov, ktore robia lepsiu robotu bez poskodenia organizmu
Kedze alternativnych lekarov neustale prenasleduju a snazia sa za kazdu cenu utopit a odstraniot, tito musia vykladat na svoju obranu a advokatov velke peniaze. Takze len ten,ktory si ich vie nejak zaobstarat ci uz publikaciami, alebo odporucenymi doplnkami sa mozu vobec v alternativnej medicine udrzat.
Obvinenie, ze je obchodnik s doplnkami je ovela menej zavazne, ako ked obvinis lekarov alebo farmaceutov, ze su obchodnici s chemickymi skodlivymi liekami. Hlavne ked pozreme na statistiku, kde v roku napr 2008 v USA nezomrel nikto na nasledky potravinovych doplnkov, ale umretie na nasledky predpisovych liekov je na tretom mieste, hned za cievnymi chorobami a rakovinou.

Inac ta fama vapenatenia ciev , co sa siri po internete je blud.

agre

Kamos je vitarian a je cely oranzovy uz aspon pol roka. Z mrkvy. Takze to, ze to je skodlivymi latkami alebo ze to zmizne je blbost. Vsade, aj v lekarskej literature, je jasne uvedene, ze prebytok retinolu sposobuje oranzovu pokozku z dovodov o ktorych sa docitas v ostatnych prispevkoch.

RNG

Karotenoidy su rastlinne farbiva, vyluciovsanie je cez moc, zlc a aj cez kozu, najma tukopozpustnych latok. Tak mozes mat pri privela oranzoveho karotenu docasne oranzovu pokozku, co je neskodne.
Cryptoxanthin(zelene farbivo) sa zase zhromazduje v nasej ocnej sosovke a ochranuje nervy sietnice pred skodlivymi ultrafialovymi lucami.
Aj ine rastl.ionne farbiva nas ochranuju, podobne ako rastliny, najznamejsie su Lutein(oci), lycopen(prostata, rakovina) a cervene farbivo z morskych rias astaxanthin(velmi vela antioxidacnych funkcii v tele).

Ivka 1

Mrkva znižuje cholesterol, predchádza zápche, pomáha pri kožných chorobách, nedokrvení a oslabení organizmu. Chráni zrak. Znižuje riziko rakoviny pľúc. Jednoducý spôsob ako znížiť hladinu cholesterolu v krvi. Je vynikajúcou regeneračnou potravinou, ak sa človek cíti vyčerpaný alebo sa zotavuje. Mrkva je bohatá na vitamíny A, B a C, betakarotén, železo, vápnik, draslík a sodík.
Množstvo :Každý deň jedzte 2 mrkvy alebo vypite pohár čerstvej šťavy. Pôst s mrkvovou šťavou v priebehu 1 alebo 2 dni je veľkou detoxikačnou terapiou pečene. Viac vitamínu A - karotenu sa uvoľňuje pri spacovaní mrkvy než pri hryzení v surovom stave. Pri strúhaní to je 36%, pri tepelnej úprave až 60%, kým pri jedení celej surovej mrkvy len 5%. Ak si dávate čerstvú mrkvovú šťavu, vmiešajte do nej aj lyžičku panenského oleja, vďaka ktorému sa karotén v tele lepšie využije.