Levoča - čo hovoríte na toto mesto? má mesto vplyv na štúdium?Prosím napíšte ..

Príspevok v téme: Levoča - čo hovoríte na toto mesto? má mesto vplyv na štúdium?Prosím napíšte ..
Hedviga71

Mám tam ísť študovať som už prijatá ale deptá ma to mesto, proste na mňa pôsobí mrtvo až depresívne, samé hradby - čistý Leopoldov, samé ústavy pre chorých a slepých a všade kde sa pozriem vidím kostolné znaky či ako to mám napísať všetko má motív kresťanstva.
Myslíte si, že má mesto ako také vplyv na Vaše štúdium?
Že dajme tomu môžte si vybrať:
- krásne mesto, veľké, veľa možností rozvíjania osobnosti napr. ale štúdium ktoré nemá až takú perspektívu
-alebo - mesto ktoré na vas posobí strašne depresívne ale odbor ktorý je super super....
Chcem vedieť Váš názor. Môj je možno zlý...

veves

inac ani ja nemam rada kostoliky, krize a pod. je to nejaky divny styl slovenskej architektury, umenia...je to take chladne, strohe, plne utrpenia, presnosti, holosti. len klaknut a ruzence odriekat... este aj v kostole mi omrzaju nohy. okrem prirody sa mi na slovensku nic nepaci, ziadna historia, kultura, hudba, tance a pod.

mesto urobi vela. ja som isla studovat do ciech, mesto bolo odporne, byt bol odporny, vsetko bolo odporne...a dost sa to odrazilo na psychike.

beskyd

myslim ze prostredie ma velky vplyv na vela veci. lepsie sa mi studovalo na gympli v obci pri prijemnom Martine ako na vyske v depresivnej smradlavej Blave. ale je to individualne, niekomu sa staci dobre vysrat a je v pohode, niekto si potrpi na prostredie, niekto na veci, dalsi na kulturu, iny na ludi. z vlastnej skusenosti mozem odporucit nezotrvavat v nevyhovujucom prostredi ak je moznost volby.

-vt-

tu nejde o to, či si alebo nie si veriaca, ale zdá sa, že ty tu zavrhuješ nejaké hodnoty, ako sa hovorí: "naše kultúrne dedičstvo" (aby som už nepoužil zároveň i výraz "náboženské"). Seriózny človek predsa nepíše také dačo, že má depresiu, keď vidí kostolné znaky... Pre veľké množstvo ľudí majú takéto znaky značnú hodnotu, takže láskavo si vyberaj slová a uskromni sa v názoroch!

Hedviga71

-vt-
zjavne sme sa vôbec nepochopili ale ďakujem za info a zároveň za tvoj názor.
Skús niekedy zájsť do Levoče a potom mi povedz svoje pocity a dojmy z tohto mesta a navyše ak by si bol neveriaci bolo by to o to bližšie ku mne.

xy:)

ja preferujem vacsie mesta, je tam viac pracovnych prilezitosti, moznosti rozvijania a pod. ak ale studium nema pespektivu, naco potom ho ist studovat?

-vt-

Študujem v súčastnosti na najlepšej a najkvalitnejšej právnickej fakulte na SK, v meste, ktoré sa podľa počtu kostolných viež nazývalo aj ako "malý Rím". Tá fakulta je "centrom právnického vzdelávania a vedeckého výskumu v oblasti štátu a práva s dôrazom na morálne princípy kresťanstva a základné demokratické zásady právneho štátu".
Na našej fakulte už dlhodobo pôsobí istý profesor, ktorý je všeobecne uznávaný za najlepšieho pedagóga vo svojom odbore nielen na našich končinách ale aj v Európe a je všeobecne uznávaný aj za jeho vysoký morálny kredit. Získal mnohé ocenenia, medzi najvýznamnejšie patrí pápežom udelený titul Rytier commendator Rádu sv. Gregora Veľkého a Pribinov kríž I. triedy udelený prezidentom republiky.
Takže, Hedviga, je ozaj smutné, že "všetko čo má motív kresťanstva" ťa deprimuje. Je to predsa naša tradícia, súčasnosť a východisko pre budúcnosť a ty to len tak ľahkovážne zavrhuješ.

dobra vila

Ani som nevedela, ze v Levoci je VS. Skor ako mesto, by ma zaujimala uroven mojej zvolenej vysokej skoly.
P.S: mozno sa ti teraz do toho mesta nechce a az tam budes, prides na to, ze ti je tam velmi fajn :P. Dost casto to tak byva...