Priateľ asi chce len naše dieťa ale nie mňa

Príspevok v téme: Priateľ asi chce len naše dieťa ale nie mňa
jajasjajas

Žijeme s priateľom aj takmer trojročným dieťaťom. Mali sme mať už dávnejšie aj svadbu, lenže vždy prišiel nejaký problém a preto sa táto vážna vec vždy odsunula na neskôr. Nedávno som otehotnela zas, ale za tri mesiace aj potratila. Medzitým sme si stanovili konečne termín svadby, lenže ako som potratila, partner akoby zas cúva od tohto kroku a nechce ísť nič vybavovať.
Mne sa už nechce takto žiť, chcem situáciu riešiť, lenže mám pocit, že asi chcel svadbu iba kvôli druhému dieťaťu. Mňa už takýto štýl života nebaví, na jednej strane nechcem takto žiť a na druhej zas nechcem narušiť vývoj dieťaťa a jeho vzťah s otcom, lebo si myslím, že nás má oboch rado. Napriek tomu, ja sa necítim moc šťastná, preto, že sa vzorne starám o domácnosť aj o dieťa, nič nám nechýba a snažim sa, aby aj priateľ mal, čo potrebuje. Nechcem stále ustupovať, keď je nejaký problém, nikdy nie sme tichá domácnosť, vždy sa začneme rýchlo rozprávať, ale mám pocit, že stále musím začínať naprávať ja. Proste mám pocit, akoby priateľ mal záujem iba o dieťa, ale bezomňa. Materiálne sa nesťažujem, ale pochopenie a súcit z jeho strany mi chýba - už som mu o tom hovorila, ale on si to nepriznáva. Už fakt neviem, čo robiť, nechcem takto žiť, nechcem uškodiť dieťaťu, už nemám dakedy ani čas a energiu sa týmto zaoberať, keď mám iné povinnosti. Mám odísť aj s dieťaťom, keď tu je už zvyknuté a má sa tu celkom dobre, ignorovať priateľa, alebo zostať a pretrpieť to, kým bude lepšie, to sa ešte asi načakám. Ja nie som nejaká ...

soffa

ahoj..a ty si myslis ze svatbou sa tvoje problemy a jeho spravanie zmeni????nie nezmeni!!!!vsetko bude ako doteraz len budes mat papier ze ste svoji.skuste zmenit svoje povahy,alebo skutky,zmenit stereotip...svatba s tvojim problemom nema nic spolocne,iba to ze zmenis priezvisko,nic ine!!

Carie

Naozaj tazko radit, napisala si toho malo na to, aby sa to jednoznacne dalo. Mas pocit, ze ma zaujem len o dieta, o teba nie. Ignoruje ta, ale o dieta sa stara? Aj sa s nim hra, pomoze ked treba? A ako dlho ten jeho neozaujem o teba uz trva? Skus mu povedat svoje pocity, skuste sa o tom porozpravat. Povedz mu, ze nie si takto stastna a navrhni co ma robit, aby sa to zlepsilo. Skuste dat obcas dieta k babicke alebo tak a venovat sa len sami sebe. Ist na vylet, romanticku veceru, skuste zase rozduchat ten ohen, ktory kedysi bol. Uvidis, ci aj on ma zaujem pracovat na vasom vztahu. Ak by zaujem absolutne nemal a nadalej ta ignoroval, treba zvazit, ci s nim chces ostat. Zatial aspon ber antikoncepciu, nech sa do tohto prostredia nenarodi druhe dieta. Potom to bude vsetko o to tazsie.

winki

Pozri ty chceš niečo nasilu udržiavať kvôli dieťatu, ale uvedom si, že ona postupne rastie a tiež si uvedomuje veci okolo seba, keď niehje šťastná jeho mama nebude ani ono....na toto musíš myslieť, ono po čase vycíti, že medzi tebou a jeho otcom to neni ok, a to bude pre neho horšie. A svadba neni všetko, neni zárukov ničoho.

dobra vila

Ja zas nechapem, ze ked mas taketo pocity (nechcem s nim dalej zit, trapim sa...), tak preco ti ide o svadbu??? Vlastne si nic konkretne nenapisala, z tvojej strany mi to pride tak, ze ti ide o zvazok, akoby ste bez toho nemohli plnohodnotne zit a on to zas mozno nepovazuje za tak nutne... jednoducho cely tvoj prispevok sa odohrava iba o tematike svadby. Tak potom problem treba hladat niekde inde, alebo fakt ten jeden kus papiere rozbije vztah? Keby ti teraz skocil do krku, ze "zajtra si ta beriem", tak by sa tvoje obavy vyriesili a bola by si stastna??? Tak sa zamysli