Veriť mu?

Príspevok v téme: Veriť mu?
Aprílka

ahojte,

Chcem sa spýťať na Váš názor.
Jedná sa o to, že mám priateľa už dva roky a prežili sme spolu už strašne veľa vecí aj zlých aj dobrých. Stále stojí pri mne, je pozorný a zniesol by mi aj modré z neba, len jedna kamarátka mu stále vypisuje či sa nestretnú na káve atď. Ja som nato prišla, lebo si nevymazal správy a on jej nato odpovedal možno...keď som nato prišla bol strašne rozčúlený nebavil sa so mnou týždeň, že sa mu hrabem v správach. Nikdy sa s ňou nestretol a povedal mi, že nemá ani kedy a ani sa nechce. Je tomu už dva mesiace, čo sa to udialo a odvtedy mu ani nepísala.

Ako by ste to brali Vy?

Leela333

Dev, a keby si ty poriadne čítala, o čom píšem ja, všimla by si si, že som niekoľkokrát napísala, že ak to tvojmu priateľovi nevadí, tak je to v poriadku, ale akonáhle to partnerovi vadí, treba to rešpektovať.
Prečítala som a žiadny sarkazmus som z môjho príspevku necítila. Môžeš byť konkrétnejšia?

alenka_maxova, konečne niekto pochopil, o čom tu píšem :-D Tomu sa hovorí dôvera, keď si nepotrebuješ nič overovať, a proste mu veríš.

Aprílka, tak som rada, že ste si to vysvetlili ;-)

Aprílka

Ja som chcela len počuť názor iných a to je vše a vôbec sa nimi nebudem riadiť, každý má iný názor na život, na súkromie, atď. To, že som mu raz prečítala sms, to som oľutovala, vysvetlili sme si to a je pokoj v ,,rodine,,...

Ja môjho priateľa milujem nadovšetko a viem, že aj on mňa verí mi a ja verím jemu aj keď som spravila jeden kiks...

Možno som to brala príliš vážne, mala som si to uložiť v hlave a porozprávať sa o tom s chladnou hlavou...

Je to už chvala bohu za nami, no teraz riešime oveľa vážnejšie zdravotné problémy...samozrejme moje, ale to si už necháme pre seba.... :)

Majte sa tu krásne, pekný deň želám...

dev

...leela...precitaj si svoj prvy prispevok ku mne...a potom hovor o sarkazme :)
...a mimochodom....my dvaja to urcite neriesime ako zasahovanie do sukromia...kebyze si poriadne precitas to o com pisem, pochopila by si to..

alenka_maxova

Leela, precitala som si par komentov k tejto teme od teba a paci sa mi ako pises :) Len mas fakt pravdu v tom, ze to zalezi od priatela, s ktorym sme. Ked niekomu nevadi, ak si jeho holka obcas precita sms a podobne, tak sa na to neda nic povedat. Ale ak to niekomu vyslovene vadi, nemali by sme my zenske hned za tym hladat nieco zle.
Mojmu priatelovi by strasne moc vadilo, keby som sa mu hrabala v sukmromi. A mne tak isto. Ale zas na druhej strane, sam od seba mi hovori ktora baba mu co pisala na socialnej sieti, ktora ho kde pozvala a podobne. A cim to je? Len tym, aky mame vztah. Vieme sa jeden druhemu zdoverit a pritom si neliezt do sukromia, necakat, ze budeme vediet o vsetkom a pritom si hovorit vlastne "vsetko" :)

Leela333

Môj bývalý s tým nemá nič spoločné, nikdy som to nepodporovala, len som to spomenula ako príklad, že viem, aké to je, keď sa ti niekto bez dovolenia hrabe v súkromí. Ako som povedala, keď to tomu tvojmu nevadí, jeho vec a netreba to riešiť, ale Aprílkinmu priateľovi to vadí a ja ho chápem. Bývalého som spomenula len ako príklad.
Poprosila by som odpustiť si ten sarkazmus. Diskutujem s tebou normálne, tak by si mohla aj ty.
A nepovedala som ti, aby "si sa uvedomila", ale aby "si si uvedomila", že tvoj priateľ má právo na súkromie. Preto si myslím, že tvoja poznámka, aby som sa uvedomila najprv ja nemá opodstatnenie.

dev

leela...
:))
ja ti svoj nazor urcite nebudem vtlkat do tej tvojej krasnej hlavicky,ktora je poznacena blbym vyberom priatela. Nemusim, lebo ja mam svoj a ty svoj. Ty mas svoju minulost, ktora ta ovplyvnila a myslis ze je to spravne, ale ako vravim vidim to uplne inak...
a tak sa mi zda, ze aj ty mna vnimas ako notoricku ziarlivku...ktora podla teba"snori":D za kazdym textom, spravou, ci hocicim inym. Ja nemusim draha moja, lebo ja mu verim, a on mne, a tym padom dvere do mojho sukromia su otvorene, tak isto do jeho. To je proste taktiez znak dovery, a ako som pisala znak ze chce byt cestny voci sebe a druhemu. Ja nemusim spiclovat a stresovat sa, ze ci nieco maze alebo nie. Aj keby, myslis ze s tym nieco zmenim nie...ale ja viem proste ze to robit nemusi. A dava mi to najavo, ze verit mozem...uz len tym....takze prosim ta uvedom sa najprv ty...ako si ma zaskatulkovala bez toho co i len aby si vedela okolonosti. Ale v poriadku, vsetko to bolo len tvoja nedoriesena minulost s blbym frajerom.
cuuuuuuuuuz

Leela333

:-D Keď si pýtaš radu na fóre, nečakaj, že ti ľudia napíšu len čo chceš ty počuť.
Aprílka, tvojmu priateľovi sa nepáčilo, že si si to čítala. Ak by mu to nevadilo tak prosím, je to jeho vec. Ale jemu to vadí, tak to rešpektuj. Nikoho nemôžeš donútiť uznávať tvoje názory.
A za psychológom ťa predsa neposielam. Len ti radím, aby si sa naučila byť tolerantná vo veci súkromia tvojho priateľa.

Aprílka

Bože nad niektorými príspevkymi sa len zasmiať a povedať STARAJTE SA O SEBA! Radšej teda nepíšte nič! Za psychológom by mal ísť ten, kto to potrebuje a nie ja! Som vyrovnaná osoba!

Nežiarlim naňho keby mám tak by som mala každý deň, priateľ je vojak, je príťažlivý, pekný a má okolo seba pekné kolegyne a vôbec to so mnou ani nepohne :)

A keď som prežila odlúčenie na pol roka čo bol v Afganistane tak to je prejav lásky, že som ho počkala a verila som mu!

winki

v každom vzťahu je podľa mňa potrebná istá dávka súkromia, niečo čo si riešim sama so sebou prípadne len najlepšou priateľkou, neni dobré úplne všetko vešať priateľovi na nos. Tak isto aj partner má isté veci do ktorých ja nestrkám nos a verím.
A pokial ide o to ze ved je normalne prečítať si priateľove smsky a správy a maily...neni to normálne....to čo napíše on môžeš ty pochopiť v úplne inom kontexte a tragédia je na svete a načo to je vlastne dobre? Vedieť úplne všetko? ešte aj to keď si ide uprdnúť.

Leela333

Milá dev,
veriť niekomu neznamená, že si prečítaš všetky jeho SMSky, prehľadáš mu správy na Facebooku a podobne. Dôvera je práve v tom, že mu nelezieš do súkromia a veríš mu aj tak. Viem, že je ťažké ukázať ti to z tohto uhlu pohľadu, lebo ty už máš na to svoj názor, ktorý si teraz budeš za každú cenu obhajovať a presviedčať ma o svojej pravde. A ver mi, že keby ten tvoj nejakú inú mal, dal by si pozor, aby si vymazal všetky správy od nej a kľudne by si si mohla prezerať jeho Facebook bez najmenšieho podozrenia, lebo veď podla tvojej logiky keď ti dá prečítať správy, tak nemá pred tebou čo skrývať a určite ti nezahýba. Čo spravíš teda? Budeš ho sledovať, aby si mala istotu? Musím ti povedať, že mám väčší pokoj na duši, keď o správach toho môjho nič neviem. Aspoň sa nestresujem: A kto môže byť toto? Čo s ňou mal? Aký majú teraz asi vzťah? Atď. A mne by sa tiež nepáčilo, keby si čítal moje správy - môj bývalý si čítal môje SMSky, chodil mi na Facebook (heslo samozrejme nemal, ale vždy keď bol u mňa tak si ho normálne drzo zapol a keď som chcela, aby to vypol, len ma surovo odstrkoval... je to normálne? ;-)) a mňa to neskutočne sralo. Preto si viem predstaviť a chápem reakciu Aprílkinho priateľa.
Opakujem, ak to vašim priateľom nevadí, že sa im snoríte v mobiloch, prosím. Ale priateľovi Aprílky to očividne vadí, preto by to mala rešpektovať a prestať s tým. Je to jeho vec, jeho súkromie tak si to uvedom.