Zinok glukonat

Príspevok v téme: Zinok glukonat
skraska

caute, v prvom rade chcem poziadat aby mi odpovedali len ludia ktori sa v tom ozaj vyznaju.. chcela by som vediet aky je rozdiel medzi Zinkom glukonat a Zinkom v chelatovej vazbe, z hladiska vyuzitelnosti. Kvoli koznym problemom som sa rozhodla zvysit prisun zinku (cez 100 mg denne v tabletach), dozvedela som sa ze najlepsiu vyuzitelnost ma prave chelat, ten je ale asi nedostupny u nas, v lekarnach ma presviedcaju ze aj glukonat ma rovnako dobru vyuzitelnost.. tak neviem.. dakujem za info.

Pharma

Konkrétne 100mg glukonátu zinku obsahuje 14mg zinku, 100mg acetátu zinku obsahuje 30mg zinku, 100mg sulfátu zinku obsahuje 24mg zinku, 100mg oxidu zinočnatého obsahuje 80mg zinku a podobne.

Tina28

Tak. Dnes som pýtala v lekárni chelát zinku. Samozrejme som obehala cele mesto, až v jednej mi lekárnička ponúkla od Jamiensonu ten 50mg 90ks, lenže mne sa to nepozdáva lebo je tam napísané glukonan zinočnatý. Je to chelátová forma či nie? Pýtala som sa jej na to dvakrát a utvrdzovala ma, že áno. Ale v ostatných lekárňach ho tiež mali ale ako chelát mi ho neponúkli. Som zmetená.

skraska

okej, fajn, urcite do tych 50mg denne je rozumnejsia davka, ale nie kazdy zinok je rovnako dobre vyuzitelny.. takze niektoreho mozem brat 150mg a telo zneho vyuzije 15% alebo mozem brat 30mg a telo z neho vstrebe 70%.. preto sa pytam ktory brat, ktoru znacku, v akej vazbe, atd.. je to komplikovanejsie nez sa zdalo:)

arman

Zinok toho blokuje viac a 100mg je fakt dost. To by som robil len po vlastovej analyze, keby bol vyraznejsi deficit a stav priebezne kontroloval. Naslepo je podla mna davka 30 mg dlhodobo tak akurat. Aj to je uz 2x vyssia davka, nez doporucena denna davka.

skraska

Dakujem za reakciu, nuz ale stale nerozumiem tomu preco je zinok chelat z lekarne (nasla som od znacky Unios Pharma) horsi nez zinok chelat zo zahranicia (napr. swanson).. obsahuje nejake dalsie zbytocne latky navyse alebo preco? kazdopadne stale nepoznam odpoved na to porovnanie s glukonatom:(
A pri dlhodobejsom paralelnom uzivani medi by sa pripadnej alergii na zinok nedalo vyhnut?:)

RNG

100mg zinku je privela na dlhsie pouzivanie.Po case blokuje absorbciu medi a moze to viest az k alergii na zinok, ked je telo presytene zinkom.
Vyuzitelnost zinku zavisi od vazieb, ako citraty, maleaty,askorbaty je vyuzitelnost okolo 40%, vo forme komplexnych proteinatov=proteinove chelaty(vazba na rozne aminokyseliny) je az 60%. Podla udajov najlepsie je absorbovatelny a vyuzitelny Bis Glycinat.
Samozrejme hladat v lekarnach doplnky je dost nevdacna uloha, lekarne su na lieky, nie na potravinove doplnky.A naviac celkove Slovensko ma slaby dovoz doplnkov a privysoke ceny.Naucte sa kupovat zo zahranicia cez internet, v dnesnom globalnom svete je to uz normal.