Poplatok za antikoncepciu

Príspevok v téme: Poplatok za antikoncepciu
nikus5858

Dobrý deň, v piatok som bola u môjho gynekológa okrem iného dať si aj predpísať antikoncepčné tabletky. Povedal mi, že zaviedli poplatok za predpisovanie antikoncepcie, lebo jemu poisťovňa nepreplatí ten recept, ani to že mi ho vytlačí (4 recepty do roka!!!!!). To by bolo ešte v pohode, ale ten poplatok je 15 € na rok. Zatiaľ som o tom ešte nepočula a zdá sa mi to byť veľa, preto sa vás chcem opýtať či aj vo vašich ambulanciách je to tak. Ďakujem

baby_girl86

Ahoj no ja v za v súkromnej ambulancií platím 25e za prehliadku a poučenie čo sa hak týka a ďalších 20e za celoročný recept. Takže 45e a plus vyberanie receptu na tri mesiace takže má to v januári vyde na bez mála 100e a to je podľa mňa dosť.

micimici

ja by som prestala s antikou a okrem iného sa ti znížia aj nezmyselné poplatky. Tiež som ju v minulosti užívala, po 3 rokoch som prestala a teraz veľmi ľutujem, že som s tým vôbec začala. "Vďaka" HA je môj stav taký, že v súčasnosti nie som schopná otehotnieť a musím podstúpiť hormonálnu liečbu, aby mi znovu nabehla ovulácia a menštruácia. A to nespomínam také drobnosti ako vypadávanie vlasov a strata chuti na sex... Dá sa chrániť aj inými spôsobmi ako HA

Hrustickak.

Ahojte, tak aj ja som dnes s otvorenou pusou nechala u svojej gynekologičky 12€?!! Ževraj poplatok za anti na rok - pritom mne vystavuje recept len jeden na celý rok... Minulý rok som neplatila nič a teraz som si myslela že je to na základe nejakého zmeneného zákona :( Ale tak ma zaskočila že som jej to vysolila na drevo a odkráčala.

lienocka2808

Ja to robim nasledovne a nikdy som v ziadnej lekarni nemala problem. Dam si predpisat normalne recept a s tym receptom chodim cely rok. V lekarni si kupim antikoncepciu a recept mi vratia. Na ten isty recept mi vydaju aj dalsie mesiace aj v roznych lekarnach. Recept ti musia vratit nakolko si preplacas celu sumu antikoncepcie sama. ked mas recept tak si myslim, ze neni problem s vydavanim. Samozrejme raz rocne na prehliadku a na krv zajdi.

regina92

rianah má pravdu, je to svinstvo, brala som antikoncepciu skoro 4 roky a stačilo mi.. začala som mávať časté ekzémy, zmenšila sa mi chuť na sex, začala som byť depresívna a mala som často zlú náladu.

rianah

JA uz za tie SVINSTVA NEDAM ani cent!!!! ak nechcete otehotniet, nech sa o to postara chlap a chrani sa!!! uz nikdy nebudem prepacte za vyraz zrat to svinstvo dennodenne....teraz mam z toho len problemy.do tela to nepatri!

regina92

Milá nikus5858, ked som brala HAK, aj ja som platila poplatok za predpísanie antiky, každý rok pri preventívnej prehliadke, presne 4 eurá, bolo to čudné aj mne, pretože kamarátky o takomto poplatku nepočuli. 15 eur je však moc, skus sa opýtať sestričky.

nicolette

Ja neplatím absolútne nič za predpísanie HAK a podľa mňa je to blbosť. Platila som len jednorázový poplatok sa mi zdá, že 7eur, keď mi vôbec prvykrát predpísal HAK, ale v tom boli zahrnuté aj vstupné vyšetrenia potrebné na predpísanie.