Q: Plesne, Zdrava str, Proteiny, Vlasy

Príspevok v téme: Q: Plesne, Zdrava str, Proteiny, Vlasy
iggzik

1. Na oboch nohach mam na palcoch plesen co som chytil ked som chodieval do posilky a sprchoval som sa tam po cviceni, naivne si myslel, ze sa to da do poriadku same..
aktualne na to berem druhy krat batrafen co mi predpisala kozna no prvy raz to nezabralo tak som trosku skepticky. (ta plesen mi zacala asi pred 4mi rokmi na lavej nohe palcovom nechte o:) )
Matka mi pred tyzdnom podala jednu knihu co mala doma o plesnach, ked som to zacal citat mi takmer doslo zle bo behom tych 4och rokov som mal hodne priznakov aj na to, ze mam plesen aj v hrubom creve, no obvodna aj ta kozna ma odpalkovali, ze nieje mozne aby som to mohol mat a ziadne testy sa im nechcelo robit, cize dake poradenie tu poprosim, ako zistit ci mam alebo nie?

2. Ked som sa pred 40dnami zamestnal som zmenil svoje stravovanie z pekne nezdraveho (kolace, pizze a ine neresti) na ovocie a zeleninu, snazim sa nejest nic varene, ziaden cukor ani sol naviac. Pijavam iba cistu vodu, trochu acidka, zeleny a skoricovy caj (oba z medom a citronom).
Ovocie: banany, kiwi, zelene jablka, grepy, citrony, hrusky, pomarance
Zelenina: por, cibulka, cesnak, karelab, mrkva, uhorka, redkovka
aktualne sice zarabam ale dlh mam 2600eu :) cize dake drahe ovocie/zel si moc dovolovat nemozem, ake mam popripade teda pridat?
rano si dam aloe vera 95% s vodou, potom si urobim ten skoricovy caj s medom a citronom, poprinom jednu pol. lyzicu s medom a troskou skorice, asi 20min nato "ranajky" dake ovocie. jem 5x denne

3. kedze papkam iba ovocie a zelenu, k tomu nist varene tak je ten prijem proteinov (bielkovin) dost maly. cital som na to uz toooolko vselijakych clankov, ze sa z toho uz ani vy... neviem. nasiel som uz take odporucania, ze 30g denne aj take ze 2g na kg cize eeehhhmm,, vecer som skusil tofu zo zeleninou, ale to do mna fakt neslo x)
rozmyslam, ze by som si kupil proteinove pridavky co sa predavaju vo fitkach - dobry napad???

4. Vlasy no ehm, dalsi z mojich celozivotnych problemov -> ako dieta blond =) v puberte po bokoch a vzadu hroozne brckave a huste cierne, od asi 18r sedivenie, posledne 3r. zacina hore plesinka (od ~24r) co moze byt aj vdaka plesnam, bo hodne ma svrbievala pokozka hlavy, ze som si to aj casto skrabaval. Kozna ma hned odpinkala, ze to je iba normalne plesatenie, ze ona s tym tazko daco spravi, sa na to skoro ani nepozrela. Po umyvani hlavy som maval velmi rychlo lupiny aj mastne tie vlasy, pri zmenach samponov bud jedno alebo druhe viacej..

5. cize aktualne som asi takto, robim manualnu pracu, dost slusnu zaberacku VW na linke. na smeny po tyzdnoch nocna, poobedna, ranna. jem ako som pisal v 2., berem ten batrafen a aloe vera, denne jeden cesnak, no som hodne oslabeny kazdy den. teraz ale neviem z coho to je, moze byt malo proteinu, plesne, detoxikacia co zacala tym, ze jem iba ovocie / zeleninu, alebo ze som iba z tej roboty?? aj tento vikend napr, mal som nocne tento tyzden, cize sobotu som takmer celu prespal, (od 08-16hod a potom vecer (22-07) a nemozem povedat, ze som oddychnuty. denne sa snazim spavat 8h.

Sorry za vela pismenok, dakujem za precitanie, pripadne nazory a rady.
Prajem Vam vsetkym vela zdravia a prijemny den. =)

Tonja

No ja bojujem z totálne zaplesnetým všetkých vnútorných orgánov práve v týchto dňoch.Dôsledok viacerých antb. a ďalších nešťastných okolností. Je to veľmi zložité, no ja verím že to zvládnem a zvíťazím. Len som tiež zúfalá z toho, že si články o protikvasinkovej diéte tak odporujú. Prívítala by som naozaj odborný článok od nejakého lekára čo sa tým zaoberá, čo teda vlastne môžem a čo nie, čím viac toho tu čítam, tým som z toho sprostejšia, doslova a do písmena.