Saw palmeto proti padaniu vlasov

Príspevok v téme: Saw palmeto proti padaniu vlasov
cajka

ahojte uz dva roky marne bojujem proti padaniu vlasov. vyskusala som vsetko. okrem saw palmetto. precitala som si na stranke vlasy. sk ze je vhodny pre zeny aj pre muzov a ze blokuje DHT. neviem ale ci sa z neho aj nepribera. ma niekto skusenost ci skutocne pomoze zastavit padanie vlasov a nezvysi hmotnost? prosim odpiste mi

RNG

Viac okolo jodu najdes cez Google.sk uvedenim mojho nicka a slova jod. Tam som pozbieral nejake lekarske clanky, tj lekarov co sa zaoberali jodom a ktori zistili, ze treba jod doplnovat v davkach podstartne vacsich, nez je stara a chybna odporucena denna davka, urcena v roku 1940 a oficioalne uverejnena v tabulke ODD v roku 1948.

RNG

Nuz ja verim svojim lekarskym zdrojom, lebo maju casto pravdu a vedia pomoct tam, kde ini lekari, klasicki, nepomozu.
Ja sa ani nezdrzujem spekulovanim okolo nizkej funkcie stitnej zlazy, moje lekarske zdroje hovoria, ze mame deficit jodu a selenu, tak si ich doplnujem a to mnohym vyriesilo hromady zdravotnych problemov, vcitane hormonalnych poruch, zamorenia tela a znizenej imunity.

cajka

RNG prosim ta, tak ako sa da zistit ochorenie stitnej zlazy? ja osm si myslela ze na vysetreni v Lubochni urcite zistia ze som chora, pretoze mam vsetky prejavy okrem padania vlasov, aj priberanie, unavu, potenie, .. ale vraj nie soom OK.
chcem sa opytat kam sa mam obratit este? myslis z e mi moze pomoct biostimulacny laser na vlasy? a este jednu vec sa chcem opytat , aku davku jodu mam uzivaat? dakujem pekne

RNG

Nuz ked endokrinologovia prehlasili, ze len mala cast nizkej funkcie stitnej zlazy sa da zistit z krvi a dnes napr v USA ma az 60% zien znizenu funkciu stitnej zlazy(najma kvoli malo jodu v tele), tak take prehlasenie, ze
"vraj som v poriadku z tejto stranky"
by som nebral velmi vazne a veru by som si doplnil nieco spojene s vlasmi, ako napr jod, selen, zinok, kremik, vitamin B-5(pantothenat) a B-7(biotin) a podobne.

cajka

diky za rady. nemam zial potvrdene nic, ala na vysetrenie stitnej zlazy som bola a nic sa nenaslo. varj som po tejto stranke v poriadku. tak kam sa mam este obratit?

RNG

Rozne zdroje sterolov samozrejme mozu pomoct proti hormonalnemu padaniu vlasov, hovorim mozu ale nemusia.
Za pokus to stoji.
Saw Palmetto, sitosterol, korene zihlavy,kora z pygeum africanum a tekvicove semienka a panensky tekvicovy olej su vsetko dobre zdroje tychto polotovarov na hormony.
Nezabudajte samozrejme na jod a selen, tie sa podielaju na tvorbe hormonov tiez.
A vytazok z kapustovin DIM a I3C, tie tiez znizuju hladinu DHT, hormonu najviac zodpovedneho za vypadavanie vlasov(hormonalna alopecia)

adresa

neviem či ti táto informácia pomôže, môj manžel sa liečil u liečiteľky asi rok a pol na celkom iný problém, nie padanie vlasov. a ku koncu liečby sme spozorovali, že mu vlasy výrazne zhustli. asi treba dať do poriadku celé telo a hormóny k tomu tiež patria. skús sa sústrediť na celok a nie len na jediný problém - vlasy.

evellina

ahooj...ja som brala saw pallmeto a nepribrala som z neho.Sice nepomohol mi,ale to len preto,lebo nakoniec sa u mna ukazalo,ze padanie vlasov som mala sposobene zo znizenej funkcii stitnej zlazy.Takze ak to mas potvrdene ze je to padanie vlasov hormonalneho povodu,tak ho smelo vyskusaj.Ja som naozaj nepribrala.Drzim prsty....pa