Čo robiť proti holubom na balkóne?

Príspevok v téme: Čo robiť proti holubom na balkóne?
Van

Ahojte, ako sa oteplilo, začali mi na balkón chodiť holuby. Všetko to tak "zašpinia" a ja to po nich každý deň upratujem už dva týždne v kuse. Je mi to veľmi nepríjemné, pretože tie ich výkaly sú vysoko infekčné.. Môžte mi niekto poradiť, ako ich odradiť? Máte s tým skúsenosti? Len mi nepíšte, že si mám kúpiť brokovnicu a podobne, potrebujem nejaké rozumné riešenie a nie vtípky..

Ďakujem

Overene

Dobry den.
Niekolko rokov som aj ja bojovala s holubami na balkone. Siet nechcem davat, tak som hladala ine prostriedky.
Kedze uz treti rok mi na balkon holuby nesadaju (na rozdiel od susednych balkonov), verim, ze tieto metody zabrali:
1. Rastliny s vyraznou aromou - osvedcili sa mi aksamietnice (tie su velmi nenarocne na pestovanie), muskaty - hlavne vzpriamene s vyraznou aromou, rozne bylinky - mata, rozmarin, salvia, tymian, bazalka atd..
Tip: Predpestovane aksamietnice v zahradnictvach a hobby-marketoch dosta kupit uz v marci, znesu aj mensi mraz.

2. Repelent proti holubom - ten pouzivam, kym sa mi balkon "zazelena" (priblizne marec-maj). Nasla som 2 druhy. Jeden dostat bezne v sieti hypermarketov. Je slabsi a treba striekat raz za 2 tyzdne (ak prsi, tak aj castejsie). Druhy je od polskeho vyrobcu, da sa kupit cez internet. Tento ma dlhodobejsiu ucinnost (mesiac), no vzhladom k tomu, ze k cene za repelent je potrebne platit aj dopravne, tak cenovo vyjde rovnako ako castejsie pouzivanie "slabsieho" repelentu.

3. Na miesta, kde si holuby najcastejsie sadali (a kde mali hniezdo, ked som sa nastahovala), som umiestnovala "jezkov". Tych som potom postupne (ako sa oteplovalo) nahradzala kvetinacmi s kvetmi a bylinkami :-). Vyrabala si ich podla navodu, ktory som nasla na jednom fore (nechcem sa chvalit cudzim perim): do hrubeho karton som napichala klince (120 mm) a vznikol tak "jezko". Pouzila som pre istotu 2-3 vrstvy kartonu, aby sa mi pri prvom dazdi nerozmokol. Na veternejsich miestach, som ich pre istotu prelepila obojstannou paskou. "Jezkov" som pouzivala prve dva roky, tento rok uz som ani nemusela. Klince som pouzivala opakovane.

Mesačný princ

ok, beriem a o tomto viem :D Som dúfal, že to nevytiahneš ale keď sme už pritom, tak ľudia by mali svoj rozum ,,ak nejaký majú,, aj používať čo sa tohoto týka.

Mesačný princ

0vecka - len jedno ti napíšem. všetko, čo si napísal je pravda len s jedinou výnimkou. Človek je jediný tvor, ktorý zabíja iných alebo im zaberá priestor napriek tomu, že to nepotrebuje vyslovene na prežitie :)

0vecka

Mesačný princ ako sa mame podelit ked to technicky mozne nieje...aby sme prezili musime jest zvierata/rastliny a musime pouzit aj ich priestor.. to iste by spravili aj tie zvierata.. aj tvoja imunitna reakcia zabija bakterie virusy a aj parazity a parazity su tiez imho zvierata.. takze nevim na co sa tu hras

Mesačný princ

0vecka - inak mám takú otázočku, čo sa týka tvojej vety. Myslíš si, že človek nie je ,,zviera,, a že má právo zaberať priestor iným?

Ja si myslím, že sme rovnocenní so zvieratami a že sa máme o život na tejto planéte podeliť :)

Mesačný princ

0vecka -ľudia sú ako vírusy, len sa šíria a šíria ale to by bolo na dlhú debatu :)

Ani tebe by sa nepáčilo, keby si si chcel postaviť na nejakom mieste dom a holub by ti v tom zabránil, či? :D