starostlivosť o šošovky

Príspevok v téme: starostlivosť o šošovky
lulok

Ahojte, nedávno som sa rozhodla pre kúpu farebných šošoviek a bola by som rada, keby mi niekto povedal v krátkosti, ako sa o ne starať :) ....tak ma napadlo napríklad, keď ich dlhší čas nebudem mať na sebe, ako to funguje s ich "skladovaním" :D ?? treba ich nechať "plávať" v puzdre s tým roztokom, treba meniť roztok každý deň? Ktorý spôsob manipulácie s nimi uprednostňujete? dajú sa obsluhovať s pinzetou, či vatou paličkou, alebo si treba zadovážiť nejaký špeciálny aplikátor?
Ďakujem za odpovede :)

fialôčka

anemarie, tak mne sa zda, ze mi bolo povedane takto ..ale urcite sa tu nejdem za moju pravdu bit :-)) moze byt, ze aj mesiac .. neviem potom odkial som zobrala tie tri dni :))

jankaaaaaaaaa

tie expiracne doby niesu dobre na biznis, ale po troch mesiacoch ten roztok straca sterilitu. takze nato si treba davat pozor. pretoze po skladovani sosoviek v starsom roztoku sa sosovky iba oplachnu, ako keby "obycajnou vodou", niesu neutralizovane v sterilnom roztoku

anamarie

fialocka - na beton to tam moze trcat mesiac. Aj na internete tak vsade pisu, to som nikdy nepocula, zeby to trebalo vylievat a menit kazde tri dni, aj na roztoku pisu, ze tam sosovky mozu sediet mesiac. Ale ked to mas od tych, co ti roztok predali, tak sa necudujem, biznis je biznis:)
jankaaa netusim, ako dlho mi trva, nez spotrebujem jeden roztok, ale este nikdy som nemala problem s ocami. Tie expiracne doby su dobre akurat tak pre biznis, ved keby sa produkt nekupoval dost casto, nic by nezarobili...

fialôčka

inak a ak ich nebudeš dlhšiu dobu používať a budú len v puzdre, tak roztok by si mala meniť každé tri dni .. aspoň tak mne bolo povedané

anamarie

Sosovky nosim 12 rokov a presla som si aj farebnou fazou - samozrejme, ze som nosila modre:) Na kazdom roztoku je napisane, ako dlho mozno v nom uchovavat sosovky, ked ich vlozis do rozotku a uzavries, mozu tak ostat po dobu jedneho mesiaca. Ja uz sosovky ani necistim, len vyberiem z roztoku, vlozim do oci a potom zase naspat do roztoku, uz sa mi nechce s nimi maznat. Ale cistia sa tak, ze si das sosovku na dlan a na to kvapnes novy roztok z flasky, bruskom prsta posuchas a je to. To vsetko ti mali predsa povedat tam, kde si sosovky kupila...

lulok

ďakujem za skúsenosť :)
ako presne ich vyčistiť? troška si odliať z toho roztoku a troška ich prejsť prstom stačí? alebo aj vo vode stačí urobiť túto prvotnú starostlivosť?
a nie je mi stále jasné čo s tými farebnými - ak ich nebudem používať dennodenne, tak v tom roztoku môžu plávať dajme tomu týždeň? alebo ho treba premieňať aj ak neprídem s nimi do styku....som naozaj začiatočník, takže ocením každú "sedliacku" radu :)

xdanielax

pred tym, ako sosovky po pouziti vlozis do puzdra s novym roztokom ich ocisti. Aj manualne ich trochu potri prstom oplachni roztokom a vloz ich do puzdra, dobre zavri a oni tam budu plavat, kym si ich znova nedas na oci :))

pozor na datum spotreby.

Ja si neviem predstavit "pichat" do oka nejaku palicku alebo pinzetu, u mna jednoznacne na aplikacia prstom.

nespi v nich, maj ich len nevyhnutnu dobu a mat po ruke kvapky do oci, prip. umele slzy tiez nie je na skodu.