Dlhotrvajuci ranny kasel u 6-mesacneho dietata

Príspevok v téme: Dlhotrvajuci ranny kasel u 6-mesacneho dietata
mirkafi

Dobry den,

chcem sa opytat, ci nahodou nema niekto skusenosti s dlhodobym ranny kaslom u dieetata. Moje dieta kasle kazde rano s prestavkami tak 1/2 hodinu po prebudeni. Trva to uz 12 tyzdnov. Boli jej robene vytery (opakovane) z hrdla a nosa a vsetko bolo negativne. v krvi nebol ziaden zapal, tiez bola odobrana krv na chlamydie a mykoplazmy, ktore boli tiez negativne. Dieta ma diagnostikovany reflux, ale po navsteve gastro lekarky nam tato povedala, ze z refluxu to nebude. Dieta ma diagnostikovanu alergiu na zlozku kravskej bielkoviny, preto uziva Nutrilon allergy care a neje ziadne mliecne vyrobky. Uz som zufala z toho jej kasla a v podstate si neviem rady. Uzivala uz fenistil kvapky, rozne sirupy na kasel, ale nic nezabera. Teploty nema, inak je cula, usmievava a zdrava az na ten kasel. kasel je spociatku dusivy a po par zakaslaniach je hlienovity. Opakuje sa to kazde rano tak 10 minut po prebudeni pravidelne kazdy den od tretieho mesiaca. Prosim o radu, ak mate skusenosti s niecim podobnym.. Dakujem.

mirkafi

Dakujem za odpoved RNG. Teraz som si este spomenula, ze dcera brala uz 2x lokalne antibio do nosa kvoli zlatemu stafylokokovi. Vzdy po dobrati antibio jej stafylokok uspal. Vtedy som dufala, ze aj kasel zmizne, ale nezmizol. Preto si myslim, ze to nebude tym. Gastro lekarka mi povedala, ze kasel je sprievodnym znakom refluxu, ale len nocny kasel a ostry. Ona v noci kasle malokedy, ale rano pravidelne a je skor hlienovity. Merala som aj vlhkost vzduchu a ta je v poriadku v celom byte. Prach utieram skoro kazdy druhy den, tak neviem. Postielku ma novu, matrac tiez, je aj vyvyseny kvoli tomu refluxu. Bola som aj u alergologicky, ale ta jej nechce robit testy krvne na mozne alergie, pretoze tvrdi, ze by to nemalo vyznam. Ta nas poslala na potny test, ale gastro lekarka mi povedala, ze to nie je potrebne, ze mam zdrave, dobre sa vyvijajuce dieta a nie je slane, takze nie je dovod, kedze nekasle cely den a nechrapci. Skusila by som este homeopata alebo pneumologa, ale potrebovala by som nejaky dobry kontakt, nech nechodim krizom krazom po lekaroch uz kvoli dietatu. Potrebovala by som fakt odbornika detskeho, ktory by nam pomohol..

RNG

Pri infekcii v prinosnych dutinach sa telo branui vyrobou hlienov, ktore danu infekciu odtlacaju. Problem nastaner, ked sa tie hlieny dostanu na priedusku a do pluc, spolu s infekciou, ku ktorej sa pridaju aj rozkladne mikroby, ktre vedia z hlienov zit(napr aspergilus pneumoniae)
Infekcie c prinosnych dutinach treba vynicit kvapkami antimikrobialneho roztoku GSE(10 kvapiek dna deci vody, dve kvapky do kazdej nosnej dierky, 3 krat denne, v leze s hlavou zaklonenou co najviac dozadu, aby sa ten roztok dostal aj do celnych dutin, kde sa ta infekcia tiez moze skryvat.

Hlieny sa nozu tcvorit aj ako nasledok vzdusnej alergie(pel prach vytrusy, roztoce...) a ta pomozu protialergicke doplnky, ako quercitin, boswelin, vitamin C a rozne odmorujuce enzymy. Davky samozrejme treba z odporucenej na vahu dospeleho prepocitat podla pomeru vah na dieta.
Reflux moze tiez vyvolat uporny kasel, ked sa trochu z obsahu zaludka vdychne do pluc.V tom sa tvoja lekarka myli

mirkafi

Dakujem za odpoved. urcite nechcem davat malemu babatku vyberat mandle, ale asi vyskusam usno-nosno-krcne. teraz nas poslala lekarkna na pneumologiu, tak som zvedava. dcera mi este nikdy nechrapala, aj ked mala sopel, ale ten kasel je hrozivy. Mozem sa opytat kolko ma Vasa dcerka mesiacov? Viete odporucit nejaku dobru homeopatku v BA? vlastne ak ste z BA, to neviem.. pekny vecer..

marcelina78

mame ten isty problem tak isto dlho...my to mavame casto , niekedy lepsie, niekedy horsie, sposobuju to nosne madle, ktore su zvacene a zdurene aj po antibiotikach, tak nam povedali na usno nosno krcnom, doporucili nam vyber, robia to kazdemu druhemu dietatu mam pocit dnes. Dcerka niekedy zvykne v noci pri dychani chrapat, hlavne ked sa k tomu prida aj soplik. Skuste si toto dat vysetrit, ine ma nenapada, ked alergologiu ste abolvovali. Skusame teraz homeopaticku lekarku,ci to zaberie...