Problem so stresom v skole

Príspevok v téme: Problem so stresom v skole
ColaLoka

Dobrý deň,
môj problém sa týka toho, že v škole na zápočte, alebo skúške mám problém pretaviť svoje učenie do výsledkov. Na hodinách som aktívny a viem všetko zodpovedať keď sa vyučujúci pýta nie len z toho čo je potrebné sa naučiť ale aj logicky myslieť. Príde skúšanie a ja nedokážem správne odpovedať na otázky, ktoré viem správne zodpovedať pred skúškou niekde doma, alebo ešte pred dverami kým vkročím dovnútra. Vo vnútri sa začínam nenormálne potiť, a stresovať snažím sa zhlboka nadýchnuť a ukľudniť, ale nedá sa to.

Už sa to so mnou tiahne veľmi dlho, a nikdy som to nepociťoval ako problém, vždy som patril medzi tých veľmi dobrých žiakov, no teraz na vysokej škole to pre mňa začína byť problém. V iných situáciach konán s chladnou hlavou a nemám problém ani v práci ani v krízových situáciách.

Neviem si to vysvetliť, existuje nejaké riešenie, alebo potvrdenie, ktoré by tento môj handicap v škole kompenzovalo?
ďakujem

ColaLoka

Ja zrovna nie som ten typ na samé A skôr stačí prejsť, a užiť si vysokú o známky mi nejde, ale už nie som schopný niečo ľahké čo učím iných spolužiakov napísať na zápočte dobre. Ale lieky blee nechcem...ďakujem hneď zajtra to vyskúšam ;)

zewa

Uvedom si jednu vec. Nie si dokonaly a nikto na svete nie je dokonaly. Svojou tuzbou dosahovat vyborne vysledky sa natolko vystresujes, ze zabudnes aj meno. Nesnaz sa za kazdu cenu mat A. Snad chces tu skolu prezit v pohode.. moze sa stat, ze to dospeje k nejakej neuroze a budes na liekoch. Troska zvolni. Ved skola nie je len o uceni, ale aj o priateloch a zabave. Hlavne si nic rano pred skuskou neopakuj lebo si na skuske budes pamatat len to, co si si zopakoval. Radsej sa povenuj nejakemu prijemnu rozhovoru so spoluziakmi :)