Cervený flak po chraste

Príspevok v téme: Cervený flak po chraste
George

Dobrý deň,

Chcel som sa spýtať, že mal som chrastu na nose, ktorá vznikla pôsobením sily mojich prstov pri snahe vytlačiť vyrážku a prehnal som to dost s tlakom na pokožku a vznikla chrasta na druhy deň cca 0,5 cm. Po týždni mi chrasta odpadla počas noci keď som spal, ale ostal tam červený fľak.

Snažil som sa použiť Bionect a potom Contratubex v krátkom časovom horizonte, ale skôr sa mi to zapálilo, začervenalo dosť, tak som to prestal používať, skôr som si robil odvar z repíka a postupne sa to upokojovalo behom týždňa.

Ide o to, že ubehli už skoro dva mesiace a miesto je stále červene, síce je tam vidieť zmena trochu to vybledlo, ale stále viditeľné. Začal som používať vitamín E z kapsule a aplikujem ho na miesto, trvá to cca 2 týždne. Je to červený fliačik po odpadnutí chrasty, ktorý pomaličky bledne, skôr od stredu k okrajom. Ale dva mesiace mi príde ako už celkom aj dlhá doba.

Otázky:
Chcel som sa spýtať ako dlho bude asi trvať kým mi to vybledne úplne resp. aspoň tak aby to minimálne viditeľné?
Aké produkty by som mal použiť na urýchlenie liečby?
Môžem isť s tým na slnko, nezhorší sa to?
Prekryl by to samo-opaľovací krém, tak aby to malo rovnakú farbu ako okolitá pokožka?

Ďakujem pekne

Adames

Zdravím, vidím že máte podobne problémy ako ja teda už ich nemám , mne strašne pomohlo sprej a krém od skin-cap ktorý nájdete v lekárni doktor max napríklad (krém so sprejom stojí cca 60 EUR je to dosť drahé ale mne osobne to veľmi pomohlo keďže som po rôznych zraneniach ... môžete si aplikovať aj za procesu tvorby chrasty alebo ak máte chrastu urýchli to veľmi rýchlo hojenie rany plus ak ranu už nemáte a budete si to natierať a striekať tak kožné problémy vam hneď odídu (aspoň mne to veľmi dobre zabralo) pekný deň

George

No sak jasne, cas, cas, cas
no hej treba jest vela vitaminov: vit c, vit e, zinok
a hlavne do buducna nechytat sa tvare lebo sa spravi viac skody ako povodne.
a cital som si ze aj napr, vit e z kapsule sa da pouzit na ranu uzatvorenu uz, potom tea tree oil, aloe vera, ale tak jednoznacne to chce cas.
a ohladom toho slnka tam asi treba pouzit faktor SPF 30+ alebo vacsi, aspon prvych par mesiacov, aby sa predislo hyperpigmentacii.

malickaaaaa

No ved prave to, nic ine ti nezostava len cakat... :-)
mne sa to stava casto lebo si rypem do ksichtu pre tie hrozne cierne bodky a potom som jak muchotravka :-((
Proste ta pokozka sa musi sama zregenerovat :))) jedz vela vitaminov a magnezium sa mi zda ze je na plet, skus sa poradit v lekarni :)

George1

no hej keby to mam na kolene ani ja neriesim:)
ale tak na nose je to ine
ako pomalicky to bledne, aj som sa nacital dost o tom, moze to blednut 6-12 mesiacov, niekedy aj dlhsie zalezi od hlbky poranenia
len som chcel vediet nejake osobne skusenosti a nieco na urychlenie. proste len cas to je najhorsie cakat len, pre mna aspon.

M 25

ja som sa strepala asi pred dvomi mesiacmi, na kolene som mala chrastu a teraz mám tiež červený flak. ešte nedávno ma to svrbelo .. no ale nejako to neriešim, tiež len čakám, kým to samé zbledne :))

George

no snazil som sa to co najlepsie opisat:)
a ako dlho ti to cca trvalo kym to vybledlo?
nic si s tym nerobila len cakala kym to same vybledne?

George

no snazil som sa to co najlepsie opisat:)
a ako dlho ti to cca trvalo kym to vybledlo?
nic si s tym nerobila len cakala kym to same vybledne?

malickaaaaa

:DDDDD sa pytas ako zena, prepac ale je mi smiesno z tvojho prispevku... :-)
mne sa stalo to iste hned nad perou a ten cerveny flak som tam mala dost, dost dlho.
Ono sa ti to samo vycisti len si do toho nedrb :)) a hlavne nie spinavymi rukami...
Ked uz je to len cerveny flak tak asi nic neurychli proces vyblednutia. Urcite si na to nedavaj samoopalovaci krem budes ako barbina :D