Hypertenzia

Príspevok v téme: Hypertenzia
BillyBoy

Zdravim, neviete mi náhdou poradiť?...V poslednej dobe som postrehol ze mam zvyseny tlak, aj som si ho meral a mal som hodnoty ako 160/70 , 150/60, proste velku amplitudu medzi systolou a diastolou , kardiolog mi povedal ze take vykyvy mozmu mat rozne priciny ako stres a tak a potom by sa to malo vratit do normalu, nedal mi ziadne lieky...no niekedy ten tlak citim az prilis intenzivne - pri systole mi pulzuje brucho, citim tlaky v hlave a tazko sa mi aj zaspava....neviete mi poradit ze co asi tak moze sposobovat ten velky rozdiel v systole a diastole, alebo ako by som si ten tlak mohol napravit prirodzene- mam 20 rokov a aktivne cvicim a som pomerne stihly 80kg....ale aj tak asi este raz navstivim kardiologa...dakujem vopred za odpoved

RNG

Co je urcujuce pre tlak je stres, tekutost krvi, nakolko ma zapchate cievy a podobne.A to jej asi nemerali....
Stres je zabikak najma zakryvany, a treba ho za kazdu cenu znizit. Pozri cez Google.sk pod mojim nickom na temy stres a tiez spanok, lebo tie dve zo sebou vzajomne zavisia.
Na zlepsenie cirkulacie treba riedit krv, aby lahsie plynula a na to su enzymy nattokinaza a serrapeptaza.
Na rozsirenie ciev pomoze aj ovocie hlohu, co ma mechanizmus vasodilatacie ACE, ale bez skodlivych ucinkov chemickych patentovanych liekov. NO a kazdemu dnes odporucam si cistit cievy raz alebo dva krat do tyzdna zobranim polievkovej lyzice lecitinu, cisteho, prasku alebo granulatu.

Mokrk

Manželka sa dnes začala cítiť trochu nevoľno, je opatrovateľka a keď šla merať tlak pacientke, zmerala i sebe a zistila, že má 179/72 a to 2x za sebou z časovým odstupom.
Čo je vhodné robiť???
Nie je obézna, vek 52, výška 150 cm, váha 52 kg, káva 2x denne, prechádzky min. 2 hod. na čerstvom vzduchu, bez stresov, strava prijateľná, podľa jej chuti, pri doterajších vyšetreniach všetko v poriadku, aj na októbrovom komplexnom vyšetrení v SÚSCCH B.Bystrica, ako i novembrové výsledky z odberov sú v poriadku.
Občas sa jej stane, že jej je blbo, alebo že sa jej na krátky čas rozbúši srdce - výsledky však v poriadku.

BillyBoy

Kavu nepijem vobec, solit sa snazim normalne, a cvicim skor v posilke, aerobne velmi necvicim ale chcem s tym zacat v blizkej dobe., a co sa tyka tych doplnkov stravy tak po treningu si dam protein...

Dzony_Bravo

Hmm mam nieco podobne. Akurat u mna sa to pohybuje na urovni 150/80. Volakedy to bolo az 160/90.

Skus len menej solit, vynechaj kavu. Ked cvicis aktivne, tak aky sport? Posilka alebo nieco aerobne?