Angioplastika

Príspevok v téme: Angioplastika
phoffi

Dobrý deň, pred 4 dňami som absolvoval koronarografické vyšetrenie vo VÚSCH v Košiciach, kde mi zistili zúženie cievy. Ihneď mi vložili stent 2x a keď mi na druhý deň robili echo tak mi oznámili, že srdce ostalo nepoškodené takže by to mohlo byť celkom v poriadku. Mňa však zaujíma kedy a do akej miery môžem zaťažiť organizmus napr.šport - tenis, bicykel, plávanie a pod. Ďalej ma zaujíma aké mám a aj budem mať v budúcnosti obmedzenia napr.pitie kávy, stravovanie, konzumácia alkoholu atď. Má niekto osobnú skúsenosť a môže poradiť? Rady lekárov sa mi zdajú príliš všeobecné a nekonkrétne.
Ďakujem Peter

hoffi

Ďakujem za povzbudenie, máte osobnú skúsenosť? Už som si myslel, že táto téma nikoho nezaujíma čo ma zarazilo. Keď som bol vo VÚSCH v KE, tak som nechcel veriť koľko ľudí sa tam vystrieda a že čakacia doba je ij pol roka na zákrok. Denna robia 20 až 25 podobných operácii a zrazu zisťujem, že tu nikto nevie poradiť. Totiž nikde sa nedozviete nejaké konkrétnosti ktoré som spomínal v mojom príspevku tak som si myslel, že sa ozvú ľudia s osobnou skúsenosťou a poradia. Rady lekárov sú dobré ale všeobecné. Takže ešte raz vďaka, potešili ste hlavne moju manželku ale samozrejme aj mňa. Budem rád, keď sa viacero ľudí podelí o svoje skúsenosti. Ďakujem

miaria

Dobry den,
to ze vam spravili angioplastiku je pre vas najlepsie, co sa mohlo stat. A nie, ze to "moze byt celkom v poriadku" - ale ono je to super!! Pretoze ak by ste nepodstupili zakrok, tak by vas postihol infarkt, a to uz je horsie.
Samozrejme, je to len na vas, aku budete mat zivotospravu - kava ani alkohol sa nezakazuju, ale samozrejme v obmedzenom mnozstve a s mierou. Hlavne nefajcit a pravidelne uzivat lieky. Fyzicka zataz je potrebna, ale zas nie extremna, ze pojdete behat maraton:) a pozitivne myslenie.. Proste z osobnej skusenosti viem, ze vdaka katetrizacii srdca, mozete viest plnohodnotny zivot a je to super byt zdravy. drzim palce

AdamKrt

Co chces pocut ? Nikto nevie, aka je buducnost. Sam uvidis, ci Ti bude horsie, ked budes sportovat. Ale ako sa hovori, sportom k trvalej invalidite. Ked chces hladat svoje limity, prosim.... Potom sa nediv, ked budes mat nasledky.

Lekari Ti nemozu povedat nieco, co nevedia. Kazdy z nich moze iba hadat a aj napriek tomu, zivot je taky uzasny, ze niekedy clovek dokaze prezit doslova nemozne a neuveritelne, co si hovoria ludia, ze je snad uz zazrak a inokedy staci malicko k jeho koncu.