trápi ma samota

Príspevok v téme: trápi ma samota
Kraftwerk_

Mám ochvíľu 15, som dievča a trpím samotou. Jediní ľudia s ktorími normálne komunikujem sú moji rodičia. Chodím na základnú školu a tam nemám žiadnych priateľov. Mala som jednu kamarátku ale ona už poslednú dobu vôbec o mňa nemá záujem, priam ma odstrkuje. Spolužiaci ma majú za čiernu ovcu lebo nemám zlé známky ako oni, nepočúvam modernú hudbu a nezaujímam sa o veci ako oni. Myslia si že som bifloška ale ja sa skoro vôbec neučím...prehovoria ku mne len keď niečo chcú alebo keď si ma idú doberať. Kvôli tomu sa mi tí ľudia začali "hnusiť"...rada by som mala nejakú kamarátku ktorej poviem svoje trápenia, zverím sa jej...ale neviem ako k takej osobe prísť. Som totiž zložitý človek už len záujmami. Nedokážem sa rozprávať s človekom čo nevie nič zo sveta vedy a techniky...už mi tá samota začína "liezť na mozog" tak neviete čo by mi mohlo pomôcť aby som sa od samoty nezbláznila? Som ochotná najprv hladať chyby v sebe...

chladomor

Včera sme si písali (dúfam, že ti nevadí, že sem takto píšem thx1138) a dúfam, že mi ešte odpíšeš. Ale daj si pozor, predsalen mám 22 rokov a ty len 15 a môže sa zo mňa vykľuť úchyl (vážne, nesmieš sa prezradiť, odkiaľ si a tak)
Môže to byť také nezáväzné pokecanie ako s mladšou sestrou :-)

befita eheer

áno, tak ako hovorí MMMMMM

si asi príliš vyspelá a inteligentná oproti ostatným. inteligentní ľudia sú samotári, vždy to tak bolo a bude. len sa tým netráp!! skús nejaké krúžky, kluby a pod, kde sú ľudia s rovnakými záľubami.

Lirieh

S tymto som mal aj ja problem na zakladke.

No ked som dosiel na strednu uvedomil som si ze encyklopedie veda a technika nezaujima kazdeho :D , V triede som mal kulturistov , boxerov , gameblerov wowka a inich veci , a do 2ch rokov som si nasiel cestu ku kazdemu z nich , teraz dokazem pomerne dobre a vnimavo komunikovat na kazde tema. Napr. oblecenie moda , bicykle, stravovanie , atd..

Dobra kamoska nemusi mat uplne rovnake zaujmy ako ty je to lepsie lebo si lahsie najdete rec ale treba ostatnych ludi pocuvat a reagovat na to co hovoria , vtedy si k nim najdes cestu.

MMMMMM

tiež by som sa nemenil,bud sama sebou..si fajn taká aká si..kašli na nich..neskôr stretneš rozumnejších ludí

Marekos

ako ja uz nie som nastrocny ale taketo typy ludi mam najradsej. Su sami sebou, nerozpravaju od veci, nepodliehaju trendom tak ako tvoji rovesnici v okoli. Podla mna mas viac prirodzenej inteligencie a kolektiv na zakladke si nevyberes, pockaj na strednu. Hlavne bud sama sebou!

ander

ak mám hodnotiť len na základe písaného textu, tak chyby nehľadaj v sebe. odporúčam ti počkať na strednú, tam budú nové príležitosti na zoznamovanie, prídeš tam s čistým štítom ale hlavne nestrácaj samu seba :) nesnaž sa za každých okolností zapadnúť do partie, tým že budeš robiť voloviny ... to sa ti zatiaľ darí myslím.
a snáď , jediná vec, nepozdáva sa mi slovná hračka "nedokážem sa rozprávať s človekom čo nevie nič zo sveta vedy a techniky" :) tam sú len dve možnosti, buď si nájdeš človeka ktorý je do toho podobne zanietený ako ty, ale to nie je tá dobrá cesta, lebo rozprávať sa stále o tom istom by bolo otravné. dôležité je vedieť sa baviť o rôznych veciach. človek môže byť hodnotný a dajme tomu aj rozhľadený v iných témach a pritom nemusí vedieť z vedy a techniky nejaké extra podrobnosti. dôležité je vedieť počúvať aj ostatných. každopádne sa skús možno poobzerať po nejakom kamošovi, zažiť možno prvú lásku, sladkých 15 :o) toť ten správny vek. ale ak ťa to neťahá, na také veci máš rozhodne čas !