Zdravie a vzťah...

Príspevok v téme: Zdravie a vzťah...
kulia

Ahojte, prosím poradte mi.Chodím s chalanom s ktorým som prežila veľa stresov a nepríjemnosti v poslednej dobe. Spoznali sme sa ešte keď chodil so svojou bývalou priateľkou ale ich vzťah už bol na rozpade,7 ročný vzťah mu bolo veľmi ťažko ukončiť aj keď to chcel. Keď to ukončil dali sme sa dokopy, no po veľkých stresoch. Myslela som si že tomu bude pokoj a budeme spolu spokojní a šťastní. Lenže vtedy sa to všetko len začalo, náš vzťah sa začal katastrofálne hádky na dennom poriadku, bol strašne nepríjemný ku mne, a mňa to doslova ubíjalo. Každý deň stres, nervozita jeho hlúpe a nepričetné narážky.Skratka som už bola zúfala.Až som zrazu ochorela, nervovo som to už nezvládla a poznačilo sa to na mojom fyzickom zdraví. On sa odvtedy veľmi zmenil, vraj si uvedomil aké neprípustné správanie mal voči mne, a to že by ma nechcel stratiť pretože by nedokázal bezo mňa žiť. Veľa sa zmenilo, chodí ochotne so mnou po lekároch,vozí ma všade kam mi treba ísť, náš vzťah nabral nové rozmery. Sme normálni spokojný pár. Ale mňa ešte čaká liečba, a neviem ani to kedy budem ok. Neviem veľmi má to trápi, neviem či to nemám ukončiť s ním,či sa niečo také nebude v budúcnosti opakovať. Prosím poradte čo robiť. Ja mám 23 on 27. Diki

jefima

Myslím,že to,čo mapísala stred je rozumné.Sú páry,ktoré sa milujú ale napriek tomu nemôžu spolu žiť.Skrátka niečo nefunguje a nech robia čokoľvek,nejde to.Vyčkaj,pozoruj,porovnávaj.V láske musí ísť ruka v ruke cit ale aj rozum,ktorý žiaľ veľakrát cit prevalcuje.

stred

Ja som si prezila tiez nieco podobne,dost ma ten vztah znicil, aj ked toho cloveka stale moc lubim, stale ma nici, ja viem, ze neumyselne, vzdy ked sa o tom porozpravame, tak mi povie, ze on si to neuvedomoval, ze to tak nemyslel. Lenze moja psychika a aj moje telo na to reagovali svojim sposobom, je to asi podobne ako u teba. Ale ja som si povedala, ze si nenecham znicit zdravie, tak pomaly som sa odputavala od toho vztahu. Pre nas oboch to bolo alebo aj je tazke, ale obaja vieme, ze si nechceme ublizovat.

kulia

jefima, nie nežijeme v jednej domácnosti spolu, ja žijem s rodičmi a aj on žije iba s mamkou a bratom, otec ich opustil asi pred rokom. Za posledný rok sa mu veľa zmenilo a kopec toho zažil otec si našiel frajerku a odišiel od nich, on sa rozišiel ukončil 7ročný vzťah ktorý bol 3 roky už len umelo udržiavaný a ako by toho nebolo málo ochorel na cukrovku. Preto ho chápem prežil toho veľa, bol vnútorne nevyrovnaný. No teraz sa postupne s vecami vyrovnáva. Ale bolo to strašne obdobie, mňa to psychický vyčerpalo, slovne mi veľa krát ublížil,ale zmenil svoj postoj úplne. Ja sa pomaly z toho zotavujem. Ešte á čakajú návštevy u psychiatra.

jefima

Ťažko je radiť.Neviem,či som to pochopila správne.Priateľ sa vyrovnával z bývalého vzťahu tým,že bol na teba zlý?Zrejme ti psych.ubližoval/urážal ťa ,ponižoval a pod./? Neviem či spolu žijete v jednej domácnosti alebo osve,či cítiš že ťa ľúbi a veľa iných otáznikov.Máš súrodencov,rodičov,ktorí ti môžu teraz pomôcť? Hlavne aby si nebola sama.

kulia

Neviem, ja som veľmi labilný človek stres ma vie dosť poznačiť. Sa to kopilo kopilo a teraz bum...musím navštíviť psychiatra. Nemám mu to za zlé, predsa ukončiť 7 ročný vzťah, s tým sa treba aj nejako vysporiadať. Asi mu dám predsa tú šancu ešte, lebo sa skutočne zmenil voči mne. Uvidíme, ale už nechcem viac prežívať takéto stresy. Lebo moje zdravie je labilné.

jefima

kulia,rozchod teraz nerieš.V prvom rade ide o tvoj zdrav.stav a ďaľšie stresy nepotrebuješ.Nechaj priateľa,nech sa o teba stará a pomáha ti.Myslím si,že pokiaľ je milý,ohľaduplný... nerieš to.Neviem ako dlho ste spolu ale zmenu vycítiš hneď a až potom zapni kontrolky.Teraz si ty a tvoja liečba prvoradé.Ale ak by ti mal ubližovať...

lilien

je dost blbe od tvojho priatela co ti urobil,ale mozno si uz uvedomil chybu a nikdy to nezopakuje.najprv mysli na seba a pokus sa dostat z toho vsetkeho nech si v pohode a ak by nahodou zase zacal priatel nejakym naznakom do teba rypat alebo nieco ine tak by som to na tvojom mieste ukoncila,aj ked je to len na tebe.viem ze ho lubis ale nemozes predsa nechat si ublizovat aj ked on to mozno nemysli zle.Je tu aj ta moznost ze priatel sa zle spamataval z rozchodu aj ked mal teba ved 7 rocny vztah je predsa len dost.skus mu dat este jednu sancu a ak ju premrhá......