Tablety Nalcrom

Príspevok v téme: Tablety Nalcrom
Damme

Ahojte,
vcera som bol na imuno-alergo(mam histaminovu intoleranciu, na ktoru denne uzivam antihistaminikum ZENARO), spytal som sa doktora, ako by mi vedel pomoct v tej veci, ze chcem cvicit a nárast svalovej hmoty, resp. vlastnej váhy nie je mozne bez bielkovín. Avsak, presne tie potraviny ktore je potrebné príjmat pri cvicení su pre mna rizikové, nakolko obsahuju dost histaminu. Ide mi hlavne o mlieko, vajcia, ryby a cokoladu - vsetko alergenne veci:(
Povedal mi ze mam skusit NALCROM - denne brat 8 tabliet! tento liek silno potlaca priznaky na potravinove alergie (u mna to je nepekné akné). Na jednej strane to chcem vyskusat lebo inak vediet nebudem ci zaberá, ale na druhej strane sa bojím, lebo nechcem byt pokusnym kralikom a zo zapalenych akné mam uz velku hlavu a psychicky ma vycerpava. Povedal ze po 2 tyzdnoch sa mu mam prist ukazat:).
Pre "histaminikov" je najlepsí DAOSIN...ale doplaca sa 25eur, cca na mesiac...a na to ja momentalne nemam., takze chcem vyskusat ten NaLCrom.

Budem vdacny za kazdy nazor ci skusenost s tymto liekom.

Tomas12345

Andrea Tomasovit :

Minule som pozeral jeden zoznam histaminovych jedal ktore boli ohodnotene od 1 - 3 pricom 3 znamenalo najviac histaminu no a grapefruit a tusim aj pomaranc tam mali hodnotu 3. Ja by som ich teda nejedol.

Tomas12345

Minule som pozeral jeden zoznam histaminovych jedál, pričom jedla tam boli ohodnotene od stupnice 1 - 3 pričom 3 znamená najviac histaminu. A grapefruit a tusim i pomaranc mali hodnotu 3.

Andrea Tomasovit

@Kýčera

Treba sa vyhýbať citrusom? Na jednej stránke písali, že v nízkohistamínovom zozname je málo citrusovej šťavy

Nana4321

Zacala som pit pred vyse mesiacom zeleny jacmen co mi dost pomaha na travenie a funguje to aj ako detox. Mozem povedat ze sa lepsie citim a zda sa mi ze som aj menej unavena. Chodim cvicit 2-3x do tyzdna lebo chcem aj schudnut. Vyhybam sa potravinam co nemozem ale ono to neni uplne jednoduche. Nezmiznu tie flaky uplne. Ako kedy, niekedy si vsimnem ze mam par malych flakov na ramene ono to vyzera skor ako sucha pokozka zacervenana potom aj mesiac nic a znova. Furt hocikde a hocikedy. Ale tak snazim sa jest tak aby som flaky nemala.

Kýčera

Každý zhrešíme,čo sa jedla týka.A kto má už nejakú alergiu/intoleranciu,obyčajne jeho životom nekráča sama.Koreniny tiež alergizujú.Mala by si detoxikovať-sauna,...čistiť pečeň a krv a stav by sa Ti mal zlepšiť.

Nana4321

Mam tiez histaminovu intoleranciu. Ale mlieko a vajicia mozem. Najviac mi vadia plesnive syry z tych mi je aj na vracanie (iba jedna skusenost, pochopitelne) drozdie a pod. Vadia mi aj aromaticke korenia. Kupila som si DAOSIN a vobec mi nepomaha. Zjem nieco napr zemiaky s korenim na grilovanie a uz mam flaky. Mne sa to vzdy prejavuje flaky najme na rukach. Ked to nejem co nemam tak mi zmiznu ale furt mam nejake malinke co nie su moc videlne. Skor len ze mam suchsie ruky. A pouzivam xxx kremov. Ale neni to tak hrozne

Kýčera

Damme,žiaden pokusný králik nebudeš a akné by sa Ti malo zlepšiť.Pokiaľ viem ja,tak by si mal vynechať len SYRY,nepíšeš o laktózovej intolerancii,ani o alergii na kazeín,či inej,takže mlieko môžeš.

Kýčera

HIT je stav podobný alergii,keďže má jej prejavy,ale nie je to alergia.Treba sa vyhnúť konzumácii potravín obsahujúcich veľa bielkovín-údeniny,SYRY,ryby a mäso-fermentované,bravčové,jahody,VAJEČNKÉ BIELKA,čoko,kakao,,citrusy,paradajky,ocot,avokádo,špenát,pivo,víno,...Treba si všetko po zistení ťažkostí naštudovať aj u viacerých autorov,konzumovať čerstvé,doma pripravené-max.24 hod.skladované v chladničke.Keďže sme každý iný,čo môže jednému škodiť,druhému nemusí,preto je dobré sledovať aj svoje reakcie a podľa toho sa zariadiť,doplňať probiotiká,B6,C-najlepšie stravou.Chcela by som ešte upozorniť,že aj niektoré LIEKY zhoršujú jej prejavy,tak na to POZOR!

Ellina

Ahoj,tiez mam ten problem. Mam HIT a laktozovu intoleranciu. Zajtra si idem do lekarne vyzdvihnut nalcrom a flonidan. Mna prezmenu velmi nafukuje,mam pocit,ze aj z vody. 2x do tyzdna behavam a potom doma cvicim a kedze netusim aky protein je vhodny pri intolerancii tak si dam vajicka a syry.