Antidepresiva

evitaa

ja sa ani tak nehanbim za to ze ich beriem ale koli comu ich beriem. je to skor psychosomaticky problem. nejaky telesny blok alebo ako to nazvat sposobeny psychikou. som vesely clovek, len ten problem trva uz skoro 4 roky a ked sa zacal zhorsovat (pred 4 mesiacami) tak som z toho bola dost deprimovana-som schudla 4 kila. teraz sa pre to uz tak netrapim,(nievem ci je mozne ze antidepresiva zabrali uz po 4 dnoch)ale stale to mam akoby v mysli. a zistila som ze tento problem mal aj u nas niekto v rodine. nechapem ako sa moze nieco take zdedit. preto si nie som ista ci mi antidepresiva pomozu. psychiater mi povedal ze s takymto konkretnym problemom sa este nestretol a z toho mam este vecsie obavy.

alti

Ja len dodam, ze vsetky tu uvedene antidepresiva patria do tzv.3. generacie, s minimalnymi vedlajsimi ucinkami. Naozaj momentalne najkvalitnejsie lieky na stabilizovanie psychiky. Ale zapojte sa k liecbe aj Vy aktivne - vela pohybu na vzduchu, pestujte si zaluby, teste sa z malickosti. Velmi odporucam cvicit jogu, ucit sa pre psychiku uvolnovacie cvicenia, dychanie do bruska.

depresia

Neviem o aký problém ide,ale ja som tiež nevedela,že mám depresiu. Ona má mnoho podob. Cez plač, smútok,somatické problémy ako je bolesti hlavy, závraty, búšenie srdca atď. A hlavne strach aobavy. Seroxat patrí tiež medzi antidepresíva. Kým to však nabere správnu hladinu v tele, tak to trvá aj 3 týždne. A na záver hanba je to posledné čo Ťa má mrzieť ja som práve zdravotníčka a len z mojho pracoviska poznám 3 kolegyne,ktoré sú na antidepresívach. ja som tiež o tomnikomu nechcela povedaŤ hanbila som sa až keď som o tom začala hovoriť, začala som zíraŤ,koľko ľudí sa mi priznalo,o tom tiež. A koľkých som dotiahla k lekárkea berú to tiež a sú mi vďační,mám z toho radosŤ. Je to najrozšírenejšia choroba. POstihue najviac teraz mladých. Šialena a neistá doba, ľudia sú uštvani a vyčerpaní. Treba vydržaturčite to pomože aked nie, treba zmeniŤ na iný druh. mne pomohol ten SEROPRAM, aj viacerím,čo poznám. Držím palce

veronika

ahoj, ano, ja beriem antidepresivum, povodne som brala citalec, ale nezaberal...tak som povedala psychiatrovi, ze mi nepomaha a nasadil mi fevarin,,odvtedy je dobre...a beriem ho uz vyse 9 mesiacov

evitaa

No ja som teraz zacala brat seroxat,beriem ho uz 4 dni. Nemam depresiu. Neviem co to je, Psychiater povedal ze urcit diagnozu je tazke. Velmi sa za svoj problem hanbim. A teraz ked ho beriem akoby som bola trochu otapena,som kludnejsia,neplacem,ale moj problem sa este zhorsil. Je to normalne? Mam ich brat dalej?

depresia

Nič lepšie na depresiu nepoznám, bojovala som s nou niekolko rokov myslela som že uz mi niet pomoci az som nezačala brat antidepresíva Seropram niečo úžasné život sa mi vrátil naspat a v ovela lepšej kvalite vrele doporučujem..