Kolonoskopia

Príspevok v téme: Kolonoskopia
Adamec2211

Ahojte! Chcem sa spýtať, či máte niekto zážitky z KOLONOSKOPIE a ako ste ju absolvovali?? Na vyšetrenie som objednaný na zajtra ráno 8:00 a mám neuveriteľný strach, ktorý mi asi nedá ani spať a mám pocit, že utečiem doktorovi zo stola :(( Hlavne sa chcem poinformovať, na koľko % zaberie INJEKCIA, ktorú mi doktor ponúkol? Doktor vyzerá byť veľmi seriózny a milý, ale môj strach to stále predčí.. :( Preto sa chcem hlavne spýtať, aké to s tou INJEKCIOU je? Máte niekto skúsenosti? Necítili ste bolesti? Fakt to človeka tak "oblbne" ?? VĎAKA za každú odpoveď.

petul

Ja som bola na kolonoskopii pred 3 mesiacmi...Injekcia je oblbovak, nie je od bolesti, tj. nejaku bolest citis budes, ale vdaka tej injekcii na nu zabudnes uz ked pojdes z ordinacie...zas az taky oblbovak ako poniektori pisu to nie je...neoblbne ta to ako po pollitri vina,ani ta to nenaladi na usmevy...ale psychicky to lahsie zvladnes...Pocas vysetrenia to zaboli len parkrat vtedy ked sa hadicka snazi prejst cez klucky (to su ostre zahyby a podobne). Sestricka ti bude tlacit brucho na tych miestach tak to lahsie prejde....Ja som chuda, takze mna to viac bolelo, ale clovek kt. ma nejake to kilo navyse je vo vyhode...ma v bruchu viac miesta a nema take ostre klucky....Takze neboj, zvladnes..nebudem hovorit ze je to malina a nic nebudes citit, ale urcite neutecies zo stola,ked budes dobre pripraveny,tj. dobre vycistene creva tak im to pojde lahko a za 20 minut si von.

anonymkacolett

Ja som si najskôr myslela, že ma tá injekcia tak oblbne, že tam zaspím, ale až doma som zaspala, spala som pár hodín a už mi bolo ok :) len som mala po kolonoskopii nepríjemný pocit - nutkanie na WC.

anonymkacolett

Ahoj, ja som kolonoskopiu pred nedávnom mala. Tak neskutočne som sa bála, a nakoniec vôbec ma to nebolelo. Pýtali sa ma, či chcem injekciu, tak mi dali, bolelo ma iba brucho keď otáčali hadičku, ale keď som si pritlačila brucho to nebolelo :)

aduska051

neboj sa nicoho (nemam chvalabohu osobnu skusenost) ale po tej injekcii ani nebudes vediet ako to budes mat za sebou vela stastia =)

dana660xz

moj znamy na tom bol akurat minuly tyzden a o injekcii mi povedal, ze sa citil ako politri vina, tak spravne naladeny, ze to necitil, ze bol ako pripity. ale povedal, ze sa toho vobec netrba bat, ze po tej injekcii mu bolo super , ze by si ju dal aj castejsie pichnut :)