Yorkshir má suchú pokožku

Príspevok v téme: Yorkshir má suchú pokožku
miška...

mám 9 ročného yorkshira. je malinký, má len 2 kg. Je ostrihaný na kratšie a keď mu rozhrniem na chrbátiku srsť, má suchú pokožku aj akoby lupiny. Kupila som detský olej aviril ale nepomohol. 4o na to pouužiť, resp. kde robíme chybu?
môže byť aj v krmení ? ona totiž odmieta granule. tak má na ranajky tyčinku zo sušeného mäsa, na obed varené kur. masko, na večeru nejakú psačiu paštetu a pod. čiže sa bijím, či má dostatok vitamínov, kedže granulky nepapá.

a ešte mám problém, že sa hrozne bojí. Ja len zoberiem do ruky ten aviril olej a ona uteká, schová sa pod stôl v obyvačke, schuli sa a trasie. A pritom si len naolejujem ruku a hladkám ju s ňou. Potom sa ma bojí aj pol dňa :) mám pocit, že ju týram, chuďatko...Tak neviem ako je mám niečo aj aplikovať.

Marcopolo

Mal som podobný problém, až raz mi na výstave poradil jeden vystavovateľ šampón pre psíkov. Najlepšie výsledky som mal s týmto šampónom: bud-cool.sk

Jessi_1111

Myslím, že má právo sa ťa báť, veď keď detský olej je raz pre deti, tak nie je pre psíkov a asi jej to nerobí dobre. NIE, netýraš ju, chceš jej len pomôcť. Ale najlepšie jej pomôžeš, ak s ňou zájdeš k veterinárovi.

Deria

no, ten priklad s tou ochranou a bez som dala len tak. jedna znama mi hovorila. ze jej pes maval za leto bez ochrany hadam aj 100 kliestov a so scaliborom mozno 6-7. tak to je rozdiel!

Deria

inac, su psi, na ktorych lezu tie potvory nenormalne. tak v takom pripade pomoze scalibor asi tak, ze bez ochrany bude mat pes 20 kliestov za leto a so scaliborom mozno 5. cize aj tak kontrolujem psov pravidelne. zatial sme kliestov nemali.

Deria

lost, aj ja pouzivam scalibor! (resp. moji psi:))dost dlho som hladala alternativu za tie vselijake jedy typu frontline, z ktoreho ked ma pes smolu, moze dostat rozne neduhy, napr. aj krce, podobne paducnici. bohuzial neexistuje ziadna spolahliva ochrana pred kliestami, kde by nebola dost tvrda chemia. ale z tych vsetkych je scalibor najmenej agresivny! okrem toho ma tu vyhodu, ze ak by mal pes z tohto obojka problemy, staci dat obojok dolu a psa riadne vykupat (tentokrat samponom:)) a problem ako napr. nadmerne svrbenie, ci alergia zmizne. u frontline to nejde, lebo ta chem. latka je uz v krvi.
ak sa bastian casto na krku skrabe, daj mu ho tak na den-dva dolu, potom mu ho zas daj a sleduj. moji sa tiez obcas skrabu na krku. ak by sa to stupnovalo, urobim pauzu.

lost

Deria a co pouzivas proti kliestom?
minule som svojmu kupil taky ten Scalibor obojok a zatial vyzera byt ucinny (odvtedy kliesta nemal, no je to len mesiac co ho ma, uvidime neskor), no obcas ho to nuti skrabat sa pri obojku - neviem ci je to tou latkou, alebo ho len obojok "stekli" nejako..

Deria

miska a este nieco: tie protiparazitne sampony....to je taka blbost ako hrom. never tomu, je to iba dalsi trik, ako vytiahnut psickarom z penazenky par euro.

Deria

no, nechcela som to tak "zrozumitelne" napisat ako majkyy111 ale ma pravdu!
ach, co sa vsetko pise o samponoch, ake su super, vyzivne, skvele, ajajaaaaj.... pritom je to vsetko len chemia, ktora nici psa. najlepsi sampon je ziadny sampon!
lost, ano, sprchujem psov vzdy v cistej vode, aj ked je blato. ak sa vsak stane, ze sa mi vyvala niektory z nich v ho..., tak ho musim samozrejme okupat samponom. pouzijem v tom pripade moj vlastny, ktory je absolutne bez akychkolvek chemikalii. uz som sa totiz poucila. moja milovana sestricka znicila kedysi samponmi a castym kupanim nasmu psovi pokozku tak, ze bol cely cerveny a driapal sa do krvi. vyzeralo to ako psoriaza. bolo tazke zistit, z coho to ma. az jedna veterinarka v brne nam povedala, aby sme vyhodili vsetky sampony, aj tie, co su pre steniatka. ze ak raz za cas psa okupeme, aby sme radsej pouzili detsky zltkovy sampon. odvtedy sme nemali problem.

rozaa

majkyy111
rozumný názor. Hrôza ma obchádza pri pomyslení, ako ľudia dokážu ubližovať zvieratkám z nedbanlivosti ale aj z prílišnej lásky. Neuškodilo by nám viac rozmýšľať a myslieť viac na tie zvieratá ako na seba.

majkyy111

toto je normalne tyranie psov tieto kupania, sampony a oleje.. fakt normalne by som ta najradsej udal:D ludia sak rozmyslajte to je pes, aj ked maly, ale nie plysova hracka a ani clovek.. castym kupanim so samponom ho zabijete.. potom sa len ludia mozu cudovat ako jebnuti ze odkial sa beru uz aj u psov alergie.. sampon ani ziadne oleje vobec nie su pre psov, skodi im to, smrdi im to a neznasaju to..