Náhla bodavá bolesť v uchu

Príspevok v téme: Náhla bodavá bolesť v uchu
udep

Zdravím. Som chorý, mám chrípku a z ničoho nič ma dnes postihla náhla bodavá bolesť v pravom uchu, ktorá je dosť silná. Keď sa mi napr. odgrgne, tak ma zrazu tak zabolí, resp. ma tak silno v uchu bodne, že mi treba až kričať. Mám pocit, akokeby mi malo niečo v uchu prasknúť - asi bubienok, neviem ..., aj slabšie počujem a v uchu mi slabo píska a mám silný akoby tlak v uchu. Môže to byť akútny zápal stredného ucha, alebo niečo iné? Máte s tým nejaké skúsenosti? Čo mám robiť? Ihneď mám ísť na krčné? Ďakujem za rady.

udep

Tak nakoniec dnes od rána už bolesť prešla, zaľahnutie trošku povolilo - nie úplne, ale stále sa mi v uchu ozýva nepríjemne hlboký dunivý tep srdca, pritom mi srdce nebije ani rýchlo, ani silno. Kvôli tomu duneniu som celú noc nespal a som z toho zvuku veľmi podráždený, nervózny.

Ivka 1

Podľa toho,čo popisujete myslím , že by ste mali ísť na pohotovosť. Pravdepodobne Vám chrípka udrela do uší , čo sa niekedy stáva.

udep

Je to nejaký vírus, ododnes beriem probiotikum Ospamox. V nose sa mi tvoria hnusné lepkavé zelené sople (asi sú to hlieny), ktoré mi v nose rýchlo zasychajú, ale po vyčistení je všetko OK, ináč nemám zapchatý nos, ani nepoužívam žiadne nosné kvapky.

Čo sa týka toho ucha, tak naďalej ho mám zaľahnuté, slabo na neho počujem, ale začalo mi tam dačo často pukať. Mám aj vatu v ušiach. Bodavá bolesť sa už šíri aj do pravej časti hlavy a bolia ma aj zuby. A od ucha niekedy až do hlavy mi vchádzajú bolestivé tlaky, zrazu cítim nepríjemný veľký tlak, že mi je z toho až zle - zatočí sa mi hlava, napne ma na dávenie. Zaujímavé však je, že aj keď na ucho zle počujem, presne od zaľahnutia dosť silno na neho počujem tĺkot srdca. Skúsil som si ľahnúť a zaspať, upokojiť sa, no stále ma ten zvuk znervózňuje, akokeby som v pravom uchu mal srdce. :-( Ľavé ucho je našťastie (zatiaľ) úplne v poriadku.

Ivka 1

Máte aj nádchu nie ? Z toho to zaľahnutie v ušiach. Nos ,uši a hrdlo sú prepojené. Takže ak nemáte , kúpte si kvapky do uší a nosa . Užívate antibiotiká ? Ak áno,tak ako dlho ? Ak by sa bolesť neprestávala, je potrebné ísť k lekárovi.