Chudnutie pri poruche štítnej žľazi?

Príspevok v téme: Chudnutie pri poruche štítnej žľazi?
*Sima*

Ahojte,
Užívala som HAK a od decembra minulého roku som začala brať kvôli štítnej žľaze aj euthyrox, HAK som vysadila už v januári/februári tohto roku. Od vtedy som ale pribrala 5-6 kíl a neviem sa dostať nižšie na svoju pôvodnú váhu :-/ Obmedzila som sladké,večeru mám najneskôr o siedmej, snažím sa jesť viac vlákniny a bielkovín, a aspoň každý druhý deň cvičiť ráno a večer (nejaké brušáky, stacionárny bicykel a podobne...) Ide mi hlavne o oblasť bruška lebo to mi ozaj narástlo a chcela by som aby bolo pekné ploché :( Samozrejme, že viem že niečo ako lokálne chudnutie neexistuje a nefunguje. Preto Vás prosím o nejakú účinnú radu, ako sa nabratých kg opäť zbaviť. Alebo sa s tým mám zmieriť? Neviem síce na 100%, že áno je to spôsobené štítnou, alebo ešte aj kombináciou stresu a iných faktorov... ale už neviem čo stým. Tak mi poraďte prosím...Za každú dobrú radu vopred pekne ďakujem.

*Sima*

youDa One - ani nehovor, ide ma urvať z toho :-/ jem menej, vyrážané takmer vôbec a sadké som obmedzila na minimum. a stále nič :-/
lienkamary- ďakujem za radu, sklápačky vyskúšam, tie som doteraz necvičila. U endokrinológa som bola tiež cca vo februári a ponechal mi dávku akú som brala. Zrejme budem musieť poprosiť niekoho kto sa v tom naozaj vyzná aby mi napísal nejaký jedálniček a úpravu stravy,moje obmedzenia a úpravy akosi nepomáhajú. A samozrejme, začnem behať :)

lienkamary

Ahoj,

v prvom rade treba zistiť u endokrinológa, či máš správne nadstavenú liečbu. Môže byť, že máš nedostatok hormónov štítnej žľazy a to zapríčiňuje spomalenie tvojho metabolizmu a priberanie. V tom prípade by pomohlo zvýšenie dávky lieku, ktorý berieš.
Určite by som upravila stravu a sportovala. Z vlastných skúseností ti môžem poradiť, že najlepšie na chudnutie je beh. Ak sa ti dá, tak najlepšie každý deň alebo aspoň každý druhý a dlhšiu dobu. Treba behať na mäkkom povrchu(tráva, škvára, kvôli kolenám). Kilá pôjdu dole určite. Na brucho sú najlepšie sklápačky, ale zdvihnúť sa len do polosedu a zotrvať tak 5 sekúnd. (nie úplne do sedu, vtedy sa totiž do toho zapájajú aj svaly chrbta a brušným svalom veľmi pomáhajú. A ty potrebujes zaťažovať hlavne tie brušné, aby si mala krásne ploché bruško). Tak veľa zdaru a držím palce.

youDa One

Ty ludia co maju problemy so stitnou zlazou tazko chudnu. Aj moja mama musela dlhsiu dobu uzivat niake lieky na to ale schudla, sice len 2kg. Inac by som ti radila aby si jedla menej asi o polovicu nez zvicajne jes... Zmensit mnozstvo vyprazanych a sladkych jedal. Viac zeleniny ta naozaj pomaha a samozrejme cvicit :)