chudokrvnosť

Luiza

Ahojte, chcela by som sa spýtať na hlavné znaky chudokrvnosti.
Každý mi vraví, že som vždy strašne bledá. Všimla som si časté bolesti hlavy,
ktoré sú niekedy takmer neznesiteľné
a "trpím" aj tzv.pikou- proste mi chutí obhrýzať omietku z nášho domu.
Má toto všetko niečo spoločné? Je možné, že je to anémia?
Ďakujem, Luiza :)

JonnyR

Ludia?? Oficialne trpim mozgovou tetaniou od 2007 a k tomu este Tinnitusom- piskanie v usiach. Ale chcel by som poradit ci netrpim aj nejakou zavaznou anemiou, lebo uz na zakladnej skole sa mi stavalo ze ked som sa nenajedol, citil som sa slaby s nevolnostami. A potom ma doma bolievala hlava. Aj dnes je to tak, ale akesi horsie lebo ked sa do syta najem citim sa skvele. Akonahle som bez jedla, zacnu sa mi diat take veci, ako navaly tepla, potenie, slabost, zavraty, zvlastne bolesti prsnych svalov a krce lytkovych svalov, velmi rychle slabnutie svalov proste strata ich pevnosti a objemu, sucho v ustach a srdcove arytmie - pravdepodobne palpitacie. Tie srcove arytmie niekedy su niekedy nie.
Na zaciatku marca 2011 som bol na vysetreni krvi. Ale vysledky boli v norme. Ziadna hypoglykemia ani chudokrvnost. Takze neviem, ci je to len prejav mozgovej tetanie, alebo to bude aj nejaka maskovana chudokrvnost.
Akoze, ja nemam problem pribrat na hmotnosti, staci ze pravidelne papkam. Takze nejake parazity, hlisty to zrejme nebudu. Len mi je zahadou, ze moje svaly tak podozrivo stratia formu ked sa nenajem.
Ake vyzivove doplnky by ste mi doporucili?? Mam 26 rokov, vahu od 85 do 88 kg, vysku 190 cm. Zjem takmer vsetko, mavam velky apetit. Momentalne cinky nedviham.
Dakujem za vase navrhy, napady, piste na moj email awesomeone@post.sk

ayurvedsky maser

Ak sa chcete zbavit anemie, tak v prvom rade je potrebne zbavit sa vo svojom organizme vsetkych virusov, bakterii a parazitov. Ked to urobite, tak nebudete vediet co je to anemia. Tieto mikroorganizmy nas oberaju o ziviny a potom mame anemicky organizmus.
Mate doma napr. psika? Vtedy mate 2x rocne ist dat ho odcervit. A vam kto kedy povedal, aby ste si vycistili organizmus od parazitov? Mam v liecbe desiatky deti, ale i dospelych napadnutych roznymi parazitmi, ktore im sposobuju problemy od anemie az po tazke poskodenia organov...

MrMaxwell

celu diskusiu som necital tak neviem ci niekto spomenul cviklu...zavarana cvikla ma skoro rovnake mnozstvo obsiahnuteho zeleza a zaroven cervene farbiva-karoteny-ktore priaznivo posobia na tvorbu cervenych krviniek....ked som bol mensi tak som mal silnu anemiu a moja mutty ma nechcela pchat liekmi tak som bol na mase,cucoriedkach a cvikle...pomohlo :)

Olinka-BA

Mnoho ludi si laicky mysli, ze vegetariani trpia na anemiu. Je vsak dokazane, ze ludia, ktori nejedia masa su silni a odolny a netrpia anemiou o nic castejsie ako nevegetarani. Velmi dobre informacie o tom som cital na

-odkaz odstránený-

Vyradenie masa vobec neznamena, ze clovek bude trpiet nedostatkom zeleza, pretoze jeho prijem sa lahko doplni z inych zdrojov. Orechy, obilniny a strukoviny obsahuju viac zeleza ko masa. A sojova muka, z ktorej sa vyraba aj sojove maso ma az 3x viac zeleza ako hovadzie maso - ktore ma najviac zeleza zo vsetkych masovych produktov.

Velmi odporucam precitat cely clanok - su tam skvele rady pre zlepsenie chudokrvnosti prirodzenymi prostriedkami a aj comu sa pri anemii vyhybat.

ntgk

No nebrala by som to na ľahkú váhu najmä u detičiek našich pokladíkov. My sa tiež trápime s nedostatkom železa jedny kvapky nezabrali vobec teraz berieme druhe a čakáme na kontrolu ale chcem poukázať nato aby to maminky nenechávali len tak a chodili pravidelne na kontrolu lebo sa to nevypláca. Aj my sme mysleli že stačí ak bude brať celú zimu železo a bude to v poriaku ale nič kým nám naše dieťa neodpadlo odvtedy sme opatrnejší a aj ustráchanejší. A naozaj je veľa krát ani nie vo Vás chyba ale vtom že sa to železo jednoducho nevstrebáva.

Ivka 1

Jesika to su vlastne vitaminy pre deti
aj dospelych od 1 do 99 a viac rokov.
Zelenina a ovocie je rozdrvene na prasok
a zlisovane do zuvacich tabliet v tvare
zvieratiek.Nutricne hodnoty Ti mozem poslat ak budes chciet.

RNG

inac bohaty zdroj su rozne superjedla, ako spirulina(morska riasa) mlade travy,chlorella, dunaliena salina a ine riasy.

RNG

sasa, chudokrvnost nie je nevyhnutne nedostatok zeleza v tele
Na tvorenie krviniek sa podiela hromadu veci, od zeleza v spravnej vstrebatelnej forme(tj nie oxid!!)cez vitaminy B-2, B-6 B-12 a kyselinu listovu az po rozne aminokyseliny(tj bielkoviny v potrave). Dobre by bolo deti naucit na nieco zelene, vnate, spenat, karfiol, brokolicu atd, tam sa vacsina tohoto nachadza prirodzene.
Docasne sa to da doplnit napr doplnkom Easy Iron, kde je vacsina spomenuteho v spravnych davkach