Nekontrolované zvuky v krku

Príspevok v téme: Nekontrolované zvuky v krku
Loro233

Ahojte. Mám taký drobný problém, ktorý nie je nijak vážny, ale dosť často vedie k trápnym situáciám. Takmer pravidelne keď niekde sedím, kde nerozprávam, ale iba ticho sedím, sa objavujú nekontrolované zvuky v krku, podobné ˇškvrkaniu" v bruchu. Je to prakticky ako keby "grgnutie", lenže znie iba z krku, alebo ako to nazvať. Keď niekde sedím, kde je viac ľudí, a je to situácia, že sme všetci ticho, a v pravidelných intervaloch sa toto opakuje, je to veľmi neprijémne. Ak som v spoločnosti, rozprávam, nesedím na mieste , nestane sa to. Viete mi poradiť? Stretávate sa s tým aj vy?

EdGreen

V poslednom období sa to stáva aj mne, niekedy celý deň nič, a niekedy nie a nie to zastaviť.....skôr ako vážné, je to trochu nepríjemné, keď je človek niekde kde je ticho - prednáška, omša, pozeranie filmu s priateľkou a podobne :D....čiže ide zrejme o reakciu na niektoré potraviny ? Mne sa zdá, že to "robí" hlavne po rýchlom najedení, prípadne keď vypijem príliš veĹa tekutín....ale fakt by ma zaujímalo, aký je skutočný dôvod a či je možné to nejak zredukovať prípadne to úplne vylúčiť.

alie

aj mne sa to stava casto, hlavne po prehltnuti, a presne, je to nahromadeny vzduch, potrebovalo by to vygrgnut, ale to moze skoncit este vacsim trapasom :-D

jahoda 233

mne to tiež robi v krku, ale ziadne priznaky na Histaminovu intoleranciu nemam...mne to pride skor ako nejaky nahromadeny vzduch..ale je to naozaj neprijemne a stava sa mi to casto...na inych ludoch to nejak nepozorujem :(

anonymkacolett

Ahoj, :) mňa tento problém dlho trápil, veľa ľudí sa ma pýtalo či to bolo brucho. Keď som to povedala doktorke, tak ta nechápala, čo to za nezmysli hovorím. S tým ma trápili aj iné zdravotné ťažkosti. Nakoniec po chodeniach po doktoroch sa vysvitlo že mám Histamínovú intoleranciu. A to moje škrkanie spôsobovali potraviny, kt. jesť nemôžem :)