Predpis injekcií obvodným lekarom

Príspevok v téme: Predpis injekcií obvodným lekarom
ladislav26

Dobrý deň prajem,

Som po operácií žlčníkových kameňov a keď ma prepúšťali z chirurgického oddelenia mi povedali aby som si dal vypísať u obvodného lekára injekcie Fraxiparine. Keď som prišiel k obvodnému, a povedal mu aby mi to vypísal tak mi povedal, že ona to nemôže vypísať lebo že potrebuje kod hematologa ktorý mi ich predpísal. Ked som potom volal naspať do nemocnice aby mi dali aspon meno tak mi povedali, že obvodný lekár nepotrebuje žiadne také veci a že musí aj bez toho vypisát. To isté mi povedali aj v lekárni. Ako to je teraz ?? Keďže potrebujem tu injekciu už dneska tak som bol nútení kúpiť tu injekciu za celú sumu. A či možem žiadať o preplatenie u poistovňe alebo nie ?

boborko

ja som po operacii zlcnika a slepaku dostal priamo v nemocnici pri prepustani 2 krabice Fraxiparine (20 injekcii), samozrejme oproti podpisu ze si to budem doma pichat ... nikam som pre ne nemusel chodit ani obvodna ich nemusela predpisovat ...

ladislav26

ale najlepšie na celom bolo že mi lekarka povedala že ani jednom nesmiem vynechať ale vypisať mi to nechcela. Tak zajtra k nej pojdem a spytam sa jej čo a ked niečo tak jej vytrhnem kartu z ruky a poviem že radšej zdochnem doma ako by som mal k nej chodiť a nech ma vyskrtne zo zoznamu svojich pacientov.

hriankovac

samozrejme, ze ti to nikto nepreplati, vari si ocakaval opak?
Ak mala tvoja prakticka lekarka pochybnosti, mohla zdvihnut telefon, vytocit cislo na oddelenie, kde si lezal a opytat sa, ci a ako dlho si mas pichat Fraxiparine. Stacilo trosku chcenia, ale na druhej strane, ak to nemala v LEKARSKEJ prepustacej sprave, nemala dovod to preverovat. Nejaka osetrovatelska sprava lekara nezaujima, pre lekara je podstatna lekarska sprava.

ladislav26

Lenže na sprave neni nič ohľadom toho písané, že mi ma obvodná predpísať fraxiparine. Ono keby som tie injekcie nekupil a nahodou by som umrel na nasledky trombozy kto by zato bral zodpovednosť ? keďže iným na sesterskú spravu predpísali fraxiparine ale mne nepredpísala. Takže neviem asi som vyhodil 46 euro do luftu a nikto mi to nepreplatí.

muc

sesterska prepust. sprava je jedna vec a lekarska druha. bez nej nemozes /nemal by si / opustit oddelenie. na zaklade doporucenia osetrujuceho lekara predpisuje obvodak liecbu. ak nema spravu, necuduj sa, ze nema na zaklade coho ordinovat dalsiu terapiu. obvodakovi je sesterska sprava na jednu vec- .../domysli si na aku/.

hadicaaa

ladislav, preplatenie Fraxiparinu si ziadaj u svojej obvodnej, pretoze ona jednoznacne pochybila. Poistovna ti ho nepreplati. A na tvojom mieste by som zvazila podanie staznosti na tvoju obvodnu lekarku, pretoze evidentne nema zakladne vedomosti a poskodila ta.

ladislav26

Tak ja už neviem podla jednej sestričky som nedostal na oddelení prepuštaciu spravu od doktora ale ne prepuštaciu spravu od sestier ale aj tam je tento fraxiparine uvedení že ho treba užívať. A ešte mi obvodná povedala že Fraxiparín nesmiem ani jeden vynechať, ale ona mi to nepredpísala. Zaujímave to je celé.

renata152

Na Fraxiparine netreba žiadne doporučenie hematológa, to je blbosť. Fraxiparine berie veľa ľudí po operácii, alebo pri zlomeninách. V prepúšťacej správe z nemocnice je doporučenie na ďaľšiu liečbu a na základe toho obvodná je povinná Fraxiparine predpísať. A navyše sestrička by mala pacienta poučiť ako si má injekciu aplikovať. Ja by som si osobne pýtala úhradu za Fraxiparin od obvodnej lekárky. Aspoň by si zapamätala čo môže predpísať.