strach z rozchodu

Príspevok v téme: strach z rozchodu
sindy123

Ahojte mam taky problem. 4 mesiace chodim s o 8 rokov rokov starsim chalanom (ja mam 17) vo veku nie je problem rozumieme si ale ja som si nanho vytvorila asi az prilis silne citove puto alebo co lebo zakazdym ked sa pohadame ma napadne ci by to z jeho strany mohol byt dovod na rozchod a to ma strasne depta. Ja som clovek ktory ked sa zamiluje tak to mysli vazne a viem ze keby sa so mnou teraz rozisiel tak by ma to polozilo. Velmi ma psychicky vycerpava ze si ten vztah nedokazem uzit ako je teraz a len mi beha po rozume co ak sa so mnou rozide. Uplne si uvedomujem hlupost svojho zmyslania ale neviem to zmenit.
Rozmyslala som ze by to mohlo byt vinou mojho predchadzajuceho vztahu kedy sa so mnou frajer rozisiel cez internet zbabelo bez toho aby mi co i len vysvetlil nejake dovody. Dost mi tym ublizil kedze ako som pisala vyssie sa viem zamilovat naozaj velmi aj ked sme boli spolu len dva mesiace...
Mozno si poviete ze som nevyspela na nejaky vztah alebo podobne hluposti ale tym to urcite nie je.
Budem vdacna za kazdy nazor :)

kafe

sindy, ano, ty taká si - strašne prežívaš niektoré veci, čo je znakom nevyspelosti. Za to, že nie si zrelá na vzťah, sa nemusíš hanbiť. K tomu človek dozrieva časom, nikto taký neni od narodenia. A skúsenosti ťa na vzťah vôbec nepripravia. Človek je zrelý na vzťah ak pozná sám seba a má sa rád, vie čo v živote chce, ujasnil si čo je pre neho cenné... a to mladý vo veku 20-25 veru nevedia. Ja sama som dozrela až po 30-ke. Ty máš 17, mala by si sa viac zaoberať sama sebou, zisťovať kto si a čo chceš, čo ťa baví, čo chceš v živote robiť a ako asi by si chcela žiť.. a popri tom môžeš mať i vzťah. ALE prvoradá si TY. Nie vzťah.

sindy123

Ja si osobne nemyslim ze som nevyspela na vztah len tieto veci jednoducho strasne prezivam. Asi mi poviete ze prave to je ten znak nevyspelosti ale ja jednoducho taka som. Ked som bola mladsia mala som velke problemy so sebavedomim bola som tucna a neverila som ze by sa do mna mohol niekto zalubit a teraz ked som starsia aj lepsie vyzeram a niekoho som stretla tak akoby som sa bala ze o to pridem. Ale je to pravda ze som si z neho urobila stred vesmiru a to sa pokusim zmenit. Zjavne musim znova popracovat na svojom sebavedomi. Okrem toho si myslim ze clovek potrebuje na vyspenie do vztahu prave skusenosti a tie neziskam ak si budem hovorit ze som nevyspela na vztah :)

ellyy

Na vztahu treba pracovat a musel by mat podla mna ovela vaznejsi dovod na rozchod ako hadku :-) Ja ked som zacala prvy krat chodit s priatelom, tak tiez ma to sem tam napadlo, pretoze som nemala ziadne skusenosti a som si myslela, ze prva hadka a hned sa so mnou rozide :-D:-D:-D teraz mi to pride velmi smiesne :-) velmi dolezite je aj to na com sa hadate...

Leela333

Myslím, že si ešte nevyspelá na vážny vzťah, keď si na toho človeka taká naviazaná. Ste spolu strašne krátko a ty už hovoríš, že by ťa položilo, ak by ťa nechal. Skús sa tak veľmi naňho neupínať, pretože každý vzťah môže kedykoľvek skončiť nielen ten váš, pretože nikto nikdy nevie, čo sa stane, aké okolnosti k tomu povedú.
Tvoj predošlý vzťah tiež veľa naznačuje. Boli ste spolu len kratučké dva mesiace (mala si vôbec dlhší vzťah?) a teba to tak položilo. Nehovorím, že to nie je úbohé rozísť sa cez internet, ale predpokladám, že ste obaja boli dosť mladí (koľko ste mali?), a tak sa dá očakávať od mladého chalana, že ani nebude schopný slušného rozchodu z očí do očí.

odpovedam

nerozumiem, preco ste spolu tak kratko a uz sa hadate. to si seba nevazite natolko, aby ste si vedeli veci slusne vysvetlit? to si pis, ze ked sa budete hadat, tak medzi vami prestane byt respekt a nasledne aj laska. Nerob zo svojho priatela stred svojho vesmiru. venuj sa aj priatelom, rodine, skole, zaujmom, povinnostiam, oddychu.

sweater*

"Mozno si poviete ze som nevyspela na nejaky vztah alebo podobne hluposti ale tym to urcite nie je." tomu ver moja zlata ze je to presne tym, ale sama uveris az za par rokov, teda snad. moze sa stat ze sa osobnosne nikam neposunies ale to hadam nie...