Ako sa možem stať moderátorkou????

Príspevok v téme: Ako sa možem stať moderátorkou????
Lenka786

Ahojte.

Mám otázku. Je možné sa stať moderátorkou??? Ak áno, ako na to???
Mám 22 rokov, príjemný hlas, peknú výslovnosť, s artikuláciou nemám žiadne problemy, ani neviem rozprávať bez toho, aby moje slová nezneli zretelne.
Som ,,ukecaná,,, teda nemám problem baviť sa s ludmi, táto práca by ma velmi bavila, ale vobec neviem ako začať. Nejaký záchytný bod.

A tak sa pýtam, čo mi k tomu treba??

Musím mať vyštudovanu nejaku VS ohladom masmédií?? Alebo to ide aj bez toho??
Ako sa vlastne dostávaju moderátorky do markízy, JoJ-ky atd???? ved ani na nete nevidím nejake castingy..tak akým sposobom??

Bola by som rada ak by napísal niekto nejake vlastné skusenosti s týmto typom práce, ako aj ludia, ktorý maju na to nejaký názor.

Len prosím tých, ktorý chcú písať veci typu: ,, dievča kde žiješ,,??? a pod..nech ani nereaguju.

Dakujem.

ano.

U nas je regionalna tv, tam robilo jedno dievca asi od cca 15-16tich... Presla si viacerymi programmi na tej tv, az nakoniec ju obsadili na regionalne spravy. Tie robila zo dva roky asi. A potom ju oslovili z markizy a robi teraz reportaze v spravach, stale v nasom regione. A ma tesne po 20 akurat, obcas ju stretavam vo vlaku :-) tak to jd moja skusenost

david_24

Veľa moderátoriek, ktoré su v markíze, boli dotlačené na svoje miesta vplyvnými partnermi. Pokiaľ nemáš niekoho za sebou, bohužiaľ sa nepresadíš, ale skúšať môžeš, ale skôr si stanov reálnejšie ciele, napr. rádio a pod.

majkyy1111

a ano vacsinou tie dievcata maju aj VS... ale to je na slovensku formalita:) spravis si masmedialnu komunikaciu v hornej dolnej a ides:) hlavne ale treba byt niecim zaujimavy, jedinecny, mat nejaku iskru, zaujat uz na pohlad a vediet sa kultivovane vyjadrovat a vediet pri rozhovoroch rychlo reagovat atd...

beskyd

musíš vliezť do postele niekomu vplyvvnému, kto ťa na taký flek pretlačí. dnešná spoločnosť funguje takto.

majkyy111

asi ako u kazdej inej prace treba sledovat volne pozicie, posielat ziadosti o pracu, motivacne listy atd. v prvom rade si ale treba uvedomit, ze malokedy (lepsie povedane asi nikdy) beru ludi rovno bez praxe... takych ako ty je totiz milion co by nieco chceli:) skus sa najprv tlacit do nejakej lokalnej televizie, alebo aj radia, hladaj prilezitosti ako sa dostat k moderovaniu napriklad firemnych akcii, vyhladavat minimalne nejake pribuzne joby kde mozes nejak predviest komunikacne/moderatorske schopnosti... proste snazit sa v tomto smere ziskavat nejake skusenosti. tiez tym ziskas aj kontakty ktore ta zase mozu potlacit dalej, ale urcite sa nespoliehaj, ze sa tam dostanes lusknutim prstu, alebo ze si ta ktosi rovno vybere na castingu a kariera je v suchu:)

jankaaaaaaaaa

do takych televizii beru moderatorky urcite s vystudovanou VS.. a s nejakymi realnymi skusenostami z regionalnych televizii ci radii