Prebdené noci, Abilify a únava

Príspevok v téme: Prebdené noci, Abilify a únava
Meretseger

Potrvá ešte dosť dlho, kým sa dostanem k svojej psychiatričke, tož sa najskôr popýtam tu.
V Pezinku mi nasadili liek Abilify, ktorý úspešne potlačil hypomániu, ibaže som poobede bývala dosť unavená a podvečer som si musela pospať. Lekár mi vravel, že dospávam prebdené noci, keď som spala jednu hodinu a bohato mi to stačilo. To je síce pekné, ale už mi to začína liezť na nervy, okrem toho sa s únavou neučí na skúšky práve najlepšie.
Je možné, že po tých cca 2 týždňoch, odkedy Abilify beriem, ešte stále "dospávam", alebo je to vedľajší účinok lieku? V každom prípade si však, predpokladám, budem musieť počkať, kým to odoznie samé.
Aj teraz to ledva píšem, bože, chce sa mi spať. Je vôbec to "dospávanie" reálne?

luciano

Ja užívam Abilify už 3 roky a to dávku 30 mg denne. Abilify neuspáva, skôr nabudzuje. To, že sa ti chce spať nie je spôsobené Abilify, ale zrejme sa jedná o prejav ochorenia.

Meretseger

Aha, blik cvak :-[ Díky, tak v tom prípade by som fakt mohla požiadať o zníženie... len aby ma to zas nehodilo do hypománie. Po tom moc netúžim, hoci je to krásny stav.

madala

Meretseger, 15mg nie je minimalna davka! Existuju aj tablety 10mg, bezne sa podava i 7,5mg a podla novych studii moze byt efektivna i davka 5mg :-D

Meretseger

15mg je minimálna dávka, neviem, či by stačila nižšia. Jo, a Abilify nie je AD, ale AP, teda antipsychotikum :D