Hnusny system tohto sveta

Príspevok v téme: Hnusny system tohto sveta
HNUSSVET

SYSTEM TOHTO SVETA MA VYTACA ...PRECO MAJU HOKEJISTI MILIONOVE PLATY , ZE NEVEDIA UZ OD DOBROTY AKE NAJDRAHSIE AUTO SVETA SI KUPIT , PRECO SA TAM VALIA JEDNEMU CLOVEKU TAKE PENIAZE A NA DRUHEJ STRANE V AFRIKE DETI ZOMIERAJU BEZ POHARA VODY???PRECO HERECKY A INE STETKY - CELEBRITY BERU NESKUTOCNE PENIAZE ZA TO , ZE OTRCIA PICU V TELKE A NA DRUHEJ STRANE MATKA S DETMI NEMA ANI NA SALAM DETOM DO SKOLY...ZA JEDNU KABELU CO TAKA STETKA MA MOZU OCKOVAT DETI V AFRIKE ....PRECO JE TENTO SVET HORE NOHAMI ...A STALE LEN ZBIERKY OD CHUDAKOV PO EURICKU NA ONKOLOGIU , ATD... PRECO JE TENTO SVET TAKY ????

0vecka

2 Janik4 ja platim dost vela na daniach nech sa to z toho uhradi .... v podstate z toho co odvediem rocne by sa dalo kupit nove auto a to pocitam len hrubu a cistu mzdu zo superhrubej by sa mozno este jedno kupilo... a to mi pride uz dost vela

mlyncek

Janik, deckam v detskom domove by som nedala absolutne nic! Zasadne pozaduju nepouzite, najmodernejsie znackove veci, vsetkym, co nie je uplne perfektne, pohrdnu a nemaju zaujem. Vlastna skusenost! Su naucene len natahovat ruky a kalkuluju s lutostou, ci sucitom okolia, nic ine...

Janik4

Ja teda fakt neviem, ktorej vyprahnutej a vyschnutej africkej krajine charitativna dodavka soje, ryze ci kukurice zruiovala ekonomiku.
Navyse mam pocit, ze v ramci pomoci sa nehovori len o dodavkach potravin, ale pomerne casto aj o podpore malych polnohospodarskych foriem, zavlazovacich systemoch, vzdelavani mladych a podobne.

Vseobecne o pomoci komukolvek: ked Ta zlosti pomoc afrike, chod do najblizsieho detskeho domova a nakup tam vrece novych hraciek, zositov alebo farbiciek alebo kup pre domov socialnych sluzieb 50 kg cestovin a 10 litrov stoloveho oleja.

0vecka

2 Janik4 neporovnavaj pomoc afrike ktora situaciu zhorsuje a pomoc susedovi odtiahnut napr auto ked sa mu pokazi... tu su poriadne rozdiely.. ak pomozem susedovi tak ma z toho sused uzitok a dalej si poradi bezomna... ak pomozes afrike len tym zvysis utrpenie a bez teba si neporadia...

Koniec

Tato teba bola na rozprudenie komentarov a diskusi ocividne to zabralo. Ludia nie su hodny zivota, casom sa to aj ukaze dalsia vojna bude velmi zaujimava. Osobne sa na nu tesim. Ludia si ju privolavaju sami. Nemoze sa mat kazdy na svete dobre. Musi 50 cernochov trhat banany aby sa jeden mal dobre. Pekne sa tu hrame na civilizaciu, lenze sme zvierata pretoze otacame hlavy prec od socialne slabsich a nedavame im pracu, totiz cim menej zamestnancov tym vacsi zisk. Sam seba pokladam za zviera. Chodim do skoly a budem sa uchadzat o zamestnaie pretoze si hovorim som len ja normalny co chce pomoct slabsim lenze by som sa tym pritiahol na dno, tak radsej sa tu s vami bavim.

Janik4

to 0vecka:
Chod sa tam pozriet. Skutocne. Chod a zisti, získaj vlastnu skúsenosť. A nemotaj do toho krestanstvo. Nemusis byt ani veriaci, aby si pomohol svojim blízkym alebo priateľom v núzdi. A je v zásade jedno či budeš pomáhať ľudom vo svojom okolí, alebo zaplatíš nejakej nadanej sirote školu.
Iste, mozeme tu aj sediet a vypisovat ako je vsetko zle. Ale tym prd vyriešime, nie ?

Maros75

Ovecka......keby si trochu premyslal hlavou,zistil by si,ze su krajiny kde je sucho . Jedine ak by si tam na tom svojom ovciom chrbte nosil vodu na polievanie.

0vecka

2 Janik4 cernoskovia uz boli viac krat nakrmeny ked zhodili bielu vladu ... vysledok vsetci pozname ...

posielanim potravin im len ruinujeme ekonomiku co priznavaju aj samy .. napr volakedy pestovali kukuricu uz neviem o aku krajinu sa jednalo ale potom ju dostali zadarmo a teda domaca vyroba skrachovala...

posielanim pomoci sa len rozmnozia a zrazu mas viac hladujucich... preto je to chora krestanska logika...