Bolesti chrbtice a posilnovanie

Príspevok v téme: Bolesti chrbtice a posilnovanie
prezyvka

Dobry den. Ani vlastne neviem, ako a cim zacat, ide o to, ze uz dlhsiu dobu ma bolieva chrbat - krcna, hrudna a dokonca posledne aj driekova chrbtica. Uz velakrat som bola vysetrena, napravana, chodievam casto po kadejakych rehabilitaciach. Cca 4 roky som uz vobec necvicila, pribrala som (nie velmi, mala som 55kg na 165cm), moje svaly boli strasne mlandrave, ovisnute. Minuly tyzden som zasa bola vysetrena na rtg a objavili mi nalez po vaznej chorobe obliciek, mam \"degenerovany\" stavec v driekovej oblasti, mam kvoli nemu oslabeny cely chrbat, nevyhnem sa driekovemu pasu a vysetrenia sa prekladaju z tyzdna na tyzden, doktor mi k tomu nevie momentalne nic viac povedat. AVSAK ja som sa rozhodla zmenit svoj zivot, 2 mesiace cvicim, posilnujem (bodybuilding), beham, bicyklujem... A robim to cez bolest. Schudla som 7 kilogramov, nabrala osm trocha svalov a som stastna, hoci s chrbticou to nie je najruzovejsie. Boli ma cely chrbat, mam stuhnute svaly, mam taktiez kazdodenne bolesti hlavy.. Niekedy mam samozrejme myslienky, ci sa na to nemam vsetko vykaslat, ale robi ma to stastnou aj napriek bolesti.
Tymto vlastne chcem pocut vas NAZOR na to, ak mate podobne skusenosti, poprosim vas o rady a taktiez mozno cviky na spevnenie chrbtice :-) Ak vam nieco pomohlo, rada si to precitam a som ochotna vykusat vsetko.

ivanečenka

ahoj, ja som po operácii krčnej chrbtice, vymenili mi medzistavcvoú platničku. V poslednom období sa mám zrejme dobre, pretože som pribrala 7 kg a dosť mi to prekáža, tak som začala skákať cez švihadlo a chodím na pilates. Ak chceš cviky, na chrbticu, môžem Ti poslať jedny, čo mám ešte zo školských čias...