SZU prijimacky

FFF14

Hello ja sa tiež chystám na SZU na VL tento rok 2014 dostal som knihu + errata z bio a chémie a chodím na tie kurzy. Ale mohol by som sa spýtať lebo na Bio nám vraveli že sa stačí naučiť tie otázky z knihy a zase na Chémii povedal že určite nie (mimochodom učím sa aj normálne chémiu) takže neviem čo mám robiť? Či som zbytočne vyj... 120€ za knihu z ktorej otázky ani nebudú alebo ako? Prosím o názor a hlavne tých čo mali knihu a boli na SZU na prijímacom konaní.

Korylein

Je tu niekto, kto bol prijatý na SZU na všeobecné lekárstvo na odvolanie? Myslíte, že budú ešte prijímať v septembri?? Alebo má s tým niekto skúsenosť? Ďakujem za všetky odpovede.

mediiik

pre lauru22: do vedlajsej temy, kde sa rozoberal pocet prihlasenych ludi na szu sa neda bez registracie reagovat. vo vyrocnej sprave szu sa pise, ze pocet prihlasok bol 460, na prijimacky prislo 406. z toho prijali 52 ludi + 6 na odvolanie a zapisalo sa 34. mozes si to pozriet na strane 106 v tomto prf www.szu.sk

Linda_

Ešte ma napadlo, že ti čo idu na prijimačky na SZU z gymnazia, tak tiež neovladaju čo znamenaju všetky tie vyrazy a slova lebo sa to neučili. Takže pred prijimačkami sa musia všetky, tie cudzie slova naučiť čo zmanenaju a ptom idu na prijimačky? Alebo si proste iba odpovede zapamataju bez toho aby vedeli čo vyraz znamena a potom počas študia sa zo všetkymi slovami oboznamuju?
Nebolo by to moc, učiť sa na maturitu, čoho je až až a popri tom ešte aj cudzie slova a vyrazy na prijimačky na SZU o ktorých vživote tiež nepočuli?

Nela41

Linda najlepšie bude ak si prejdeš proste gymnaziálnu biológiu. Na internete o každej veci máš písané zbytočne moc. Jasné, že to dá prácu aj tie materiály zohnať ale stojí to za to. Ak si prečítaš(teda si to aj zapamätáš) si viacmenej za vodou. Aj keď ja som už od viacerých ľudí počula, že tam dajú aj také otázky čo sa učili pred 20timi rokmi na zdravotke :D Ale vraj ich nie je moc tak ak vieš ostatné pohode :) Len je ešte dôležité si aj premyslieť, či by ťa to naozaj bavilo lebo mňa nzatiaľ každý boží človek odhovára od ošetra, aj keď mojim cielom je medicína a ošetro je druhá možnosť ak by náhodou ale keď to niekto počuje len zalamuje rukami :D

Linda_

Nela41 dakujem za radu jedine čo viem je že v BA neposielaju nič, všetko si musia zohnať všetci sami. OK opýtam sa potom na študijnom ako je to s tou naukou o spol.
A čo sa týka tých vyrazov tak sa pokusim všetko naučiť z internetu. Som si všimla že napr v otazke su aj dve slova ktore som nikdy nepočula a v tých odpovediach a,b,c,d su tiež vyrazy ktore som v živote nepočula. No je pravda že naspamäť by som sa to naučila nejako v mysli premietnuť pri prijimačkach, ale viem že treba tomu aj porozumieť, takže vytrazy sa musim naučiť čo znamenaju.
To bude dobry mix, naučiť sa asi 500 otazok a ani neviem kolko vyrazov pochopiť čo znamenaju.

Nela41

Náuku o spoločnosti si požičaj od nejakej kamošky, ktorá chodí alebo chodila na gymko a pomaly sa to uč. Potom by ti mali poslať z čoho sa treba učiť. Nehovorím o podkladoch, ale z MT chodia papiere s vypísanými témami, ktoré treba na prijímačky vedieť + odporúčaná literatúra z ktorej tie témy treba čerpať, aby si sa náhodou neučila nejaké zbytočnosti. Ak to neposielajú zo SZU skús si zavolať na študijné oni by ti mali poradiť.