ZŤP - preukaz pri Histamínovej intolerancii

daduša

Ahoj :) nechcem ti brat tvoje sny :D ale nie na HIT nedostanes ziadne ZTP . Na kolko toto este ani nie je klasifikovane ako choroba a ani ako diagnoza . Slovensko je v tomto trochu pozadu . Ak este pockas mozno sa aj dockas :) A ak by si mala zaujem a ak o tom nevies na Facebooku existuje skupina z nazvom Histaminova intolerancia dozvies sa tam kopu veci .)

ambrozia

Preukaz zťp ti možno schvália, ale ak chceš aj parkovací preukaz alebo príspevok na auto, tak to určite nie, nakoľko nie si imobilná alebo nemáš problém s nohami. Možno nejaký príspevok by si mala na nejakú diétu.

littlebunny

všetkým, ktorí nevedia o čom je žiť s histamínovou intoleranciou je škoda niečo vysvetlovať.. nie som schopná pracovať už rok.. a to som s radosťou pracovala 20 rokov a nadčasy som neriešila.. HIT to nie je ako chrípka, o ktorej sa vie ako prebieha a čo s ňou.. o histamínovej intolerancii ani lekári veľa nevedia, bohužiaľ.. žijem s ňou. prešla som doslova peklom, kým som si pozbierala a poskladala všetky informácie. kým sa moje telo zotavilo z liečby diagnóz, ktoré sa symptómami podobali, ale ani z ďaleka som ich nemala.. tie liečby mi navyše ubližovali.. nik nevedel.. kým som sa do tohto dostala, minula sa mi podporná doba PN a invaliditu nik neposkytne.. môžem za to mudrlanti? na všetko som si prakticky prišla sama.. testy to len potvrdili. diéta je veľmi dôležitá, ale asi najviac dôležité je naučiť sa žiť absolútne v pokoji a minimalizovať vplyvy stresu.. stres však ako vieme nie je pre telo len ten, ktorý si človek vytvorí svojou mysľou, ale je to všetko pre telo neprirodzené.. napríklad taký cigaretový dym.. môžem sa s diétou snažiť do posledného punktíku, ale stačí aby niekto okolo mňa prešiel so zapálenou cigaretou a histamín sa krásne vyplavuje z vlastných zásob.. to je len čiastočka celej mozaiky. môžem za to? preto všetci tí, ktorí nevedia aké to je nech sú radšej radi, že to nemajú a starajú sa o to aby žili maximálne najzdravšie.. nie len pre seba, ale aj pre okolie.. všetkým čo to majú len odkazujem, že sa s tým dá žiť. možno inak ako predtým, ale možno aj lepšie.. je kopec tých, ktorí sa šialene trápia a netušia, že ich "neriešiteľné" problémy sú toto. takže tí čo to vieme, sme na tom už podstatne lepšie :-)

posudkár :-)

Pre nikushku - ľudia milujú to, že sú onálekovaní ako "chorí" a navyše môžu potom vliezť s autom aj priamo do obchodu, len aby na zdravých nohách neprešli pár metrov...

[zruseny17]

no ak dostanes preukaz tak si musis poziadat este zvlast o kompenzaciu na diety a to ti mozu aj nemusia priznat...zalezi od miery postihnutia...napr.cukrovkari aj ked maju tzp preukaz dostanu komp.na diety az vtedy ked si pichaju inzulin...