PRAVO vysoka skola

Príspevok v téme: PRAVO vysoka skola
limbus

Ahoj. Chcel by som sa venovat naplno pravu(este neviem ci obchodne alebo trestne). Mohol by mi niekto, kto ma skusenost so studiom na pravnickej fakulte alebo pocul od znamych, ktora vysoka skola je pre studium prava ta najlepsia? Rozmyslam nad Masarykovou univerzitou, Karlovou univerzitou a Univeritou Komenskeho a neviem si vybrat to lepsie. Dakujem za akukolvek radu a info.

Bea2

Aj tak dosť dobre nechápem, že sa pýtaš tak neskoro, veď už boli prijímačky, ibaže si bol prijatý všade a nevieš si vybrať. Základná otázka znie, či chceš ostať na Slovensku, či nie, ak nie, tak študuj v Čechách, lebo, čo mi hovoria bývalí študenti, je tam úroveň vyššia(vraj), ale pokiaľ viem, aj prijímacie skúšky sú náročnejšie. Pokiaľ ide o Košice, Trnavu, Bratislavu, všade mám študentov, z ich rozprávanie viem, že dosť ťažké a náročné štúdium je v KE, ale inak je to asi porovnateľné, uplatniť sa dnes na Slovensku je naozaj ťažké, aj právnici sú nezamestnaní alebo robia poskokov, alebo idú do zahraničia, kde robia niečo úplne iné, čo je dosť smutné. Napriek tomu, ak na to máš, skús. :).

[zruseny20]

určite žiadna na Slovensku.. Buď Masarykova alebo Karlova..

Trnava že najlepšia na SVK? haha, dobre som sa pobavila :D

A UK BA - čerpá len zo svojho akože "dobrého mena", ale samotná škola, jej organizačná stránka ako aj samotné štúdium.. na zaplakanie..

Nikde som sa nestretla s takou chabou organizáciou a prístupom ku študentom

0vecka

2 beskyd bohuzial to je diagnoza horsie je ze ja som to tym ludom hovoril ... a teraz placu ze si nevedia nic najst a ak si aj nieco najdu tak len kratkodobe za mizerny plat a musia fakt makat...

beskyd

ze sme boli niektori sprosti pred 8 rokmi to este chapem ale ze su niektori taki naivni co sa perspektivy studia prava tyka aj dnes tak to uz je skoro diagnoza:)

sad2

som studentom Právnickej fakulty Trnavskej Univerzity a teda co sa tyka studia prava, tak clovek sa v prvom rade musi pripravit na obrovske kvantum informacii, ktore sa musi pocas studia nadrvit naspamät bez ohladu na to ci tomu rozumie alebo nie, doraz sa kladie najmä na to nekonecne dlhe biflovanie, sice cez semester sa nerobi takmer nic, teda takmer ziadne seminarne prace, ale ked sa zacne blizit skuskove, tak clovek je cele tyzdne prikovany len ku kniham, co sa tyka praxe,tak pocas studia nie je ziadna, clovek si musi sam najst pracu/brigadu v tomto odbore co je neskutocne narocne,kedze ponuky uz pre absolventov je mozne najst len vynimocne, tak pre studentov je to este tazsie, co sa tyka pozitivnych sprav,tak podla posledneho prieskumu je na SR najlepsia pravnicka fakulta v Trnave,

limbus

viem ze je to tazke ked sa vyberie tymto smerom studovat pravo, je to dlha cesta. no preto som uvazoval aj nad ceskymi VS lebo na slovensku to je o dost horsie ako tam. Uplatnenie je rozne ja som bral ako vhodnu alternativu po ukonceni studia a niekolko rocnej praxi sa zamestnat v dakej pravnickej firme ako advokat..samozrejme viem, ze ludia sa omna trhat nebudu ale to som mal ako taky bod co v dalekej buducnosti kebyze vystudujem. ludia vravia ze pravo sa neoplati studovat lebo je vela pravnikov, no vela je aj ekonomov a aj lekarov. konkurencia je velka a vsade sa kladu velke naroky na vzdelanie preto som aj chcel zistit ktoru PF ludia odporucaju a maju snou skusenosti alebo info..

0vecka

inak snad mi nechces povedat ze si chcel ist nieco studovat bez toho aby sisi zistil ake uplatnenie mas... tieto veci si predsa musel vediet nie?

0vecka

poznam pravnikov(byvaly spoluziaci so strednej).... co viem vecsina si plati za prax 100-300 EUR mesacne niektori ju robia aj zadarmo.... a nemaju moc perspektivu.... najdi si nejakeho prave dokonceneho pravnika a spytaj sa ho :)

inak vsetk oje to v BA...

0vecka

ak nemas nejaku rodinu s pravnickou kancelariou tak sa rovno na to vyser... budes studovat jak debil a po skonceni studia si budes este platit prax a potom si aj tak nic poriadneho nenajdes...