Mykóza

Príspevok v téme: Mykóza
menta9

Ahojte
Mám 15 rokov,asi mám podozrenie že mám vaginálnu mykozu,bližšie vaginálnu pleseň...Nevie,či to teda je vaginálna mykoza.. ešte som nemala pohlavný styk..(môžem ju mať aj ked som s nikým nespala,nie??)..prosím Vás viete mi poradiť nejakú domacú liečbu??...Viem že najlepšie by bolo ísť ku lekárovy,no poviem to na rovinu hambím sa...chcem niečo skúsiť aj doma..ked to envíde navštívim lekára...

DarinaB

áno Alenka, zabudla som na bryndzu. Ja sama jej jem skutočne dosť. Je to studnica probiotík. A to acidko mi skutočne pomáha aj preventívne. už ho kupujeme pravidelne. Ja som si prešla niekoľkými mykózami pošvy a aj mykózou čreva, tak viem o čom je reč. Nepríjemné, ale pri správnej strave a ochrane sa to dá zvládnuť.

DarinaB

a ešte som zabudla - žiadne antibiotiká, prosím. Atb spôsobujú mykózu! ničia všetky mikróby v črevnej flóre , teda aj tie , ktoré sú potrebné. Preto treba, ak užívame atb, vždy brať aj silné probiotiká a to ešte 2 týždne po dobratí atb. Probiotiká kupiš v lekárni, je toho veľa. Pozri na googli rng+candida. Mykózu môžeš mať aj keď si ešte nemala pohlavný styk. zadaj si na googli "mykóza" a uvidíš čo ju spôsobuje.

DarinaB

candida /mykoza/ miluje sladke. Vyluc sladkosti a pecivo. Prekysleny organizmus podporuje rôzne plesne v tele. Treba 2 tyzdne jesť iba ryby, malo iného mäsa a hlavne veľa zeleniny. Nasaď Acidko - min. 3 poháre denne alebo si kup silne probiotika a kup si Flucan v lekarni. Je to tabletka na oralne použitie /teda ju zapiješ vodou/. Mne osobne Canesten nepomaha. Ale nic neodkladaj, mykoza sama od seba neprejde. Vseky antimykoticke lieky sa hradia v plnej vyske, takze aj to co Ti predpise lekar, si budes hradit. Ak sa nemylim. Ja som tak bola u lekara asi ped 2 rokmi naposledy kvôli mykoze a platila som celu sumu.

alenka_maxova

oprava *zo zlej spodnej bielizne... :)
A este mi napadlo, ze aj pri uzivani antibiotik sa moze mykoza ukazat. Takze sa porad s odbornikom a mas to :)

alenka_maxova

jemin, len ziadne domace tipy a triky, lebo si este viac ublizis. Chod ku gynekologicke, alebo normalnej doktorke. Mykozu mozes mat, aj ked si nemala pohlavny styk. Ved mykoza nie je pohlavna choroba, i ked po sexe a moze casto objavit. Mykoza sa moze vytvorit aj so zlej spodnej bielizne, ked papas vela sladkeho...takze nezabudaj aj na prevenciu

Leila

Určite by si mala zájsť k lekárovi a vôbec sa nemusíš hanbiť. Ak to budeš odkladať môže sa to len zhoršiť. Mne najlepšie zaberajú antibiotiká v kombinácii s podpornou liečbou enzýmami v lieku wobenzym na zvýšenie imunity. Inak súhlasím s Dadulou, ak sa hanbíš kúp si v lekárni antimykotiká, prípadne nejakú podpornú liečbu na imunitu.

Dadula56

Uprimne, najlepsie je nic doma neskusat a ist k lekarovi okamzite. Mykoza ma tendenciu naberat na obratkach, pripadne moze prejst aj do chronickeho zapalu, cize cim dlhsie to budes odkladat, tym je vyssia sanca na to, ze sa to stane. Co sa da robit doma je obmedzit cukor a stres, posilnit imunitu, ale akutny zapal treba liecit antimykotikami. Ak sa naozaj tak bojis, kup si v lekarni Canesten combi...Je vsak mozne, ze nezaberie a navsteve gynekologa sa nevyhnes. Navyse lieky na predpis ta vyjdu lacnejsie ako canesten, nehovoriac o lepsom ucinku a dlhsej liecbe stanovenej na mieru tvojmu zapalu. Niekomu stacia tri tabletky, mne napr. ked som mala mykozy naposledy nestacilo ani 12.

Katrinn

Máte doma harmanček(kamilku)? ak máte v tekutom stave tak si ju daj iba do lavóra s vodou a ak ju máte ako bylinky tak si uvar čajík a umývaj sa tam dole a uvidíš možno to pomôže ...mne osobne to nepomohlo (ja mám už horšie problémy) ale kamarátkam áno :)