Triacylglyceroly

Fanka

RNG,
ďakujem za rozumne zdôvodnenie .Myslíš,že by som sa mala zamerať na očistu pečene,hoci mám pečeňové testy ok. ?To znamená,že musím pátrať po skrytých cukroch ,lebo koláče veľmi nemusím,za to ovocie dosť.V sacharidoch nemám veľmi jasno to si musím naštudovať,ktoré sa spaľujú pomaly.S tvojho minulého odkazu som začala s jodom,lebo ten článok bol dobre podaný, je pravda,že prekladač to nedá tak presne,ale podstatu to vystihne a zatiaľ mám kúpený selén a beriem D3

RNG

Triglyceridy nie su len z jediel, ale ich podobne ako cholesteroly vytvara nasa pecen z prebytocnych cukrov, najma z fruktozy, ale aj glukozy.
Takze striedmost s cukrami a ked uz sacharidy, tak komplexne, take co sa pomaly uvolnuju=nizky glycemicky index, nech to clovek staci spalit.

Fanka

Takže podľa teba mlieko a mliečne výrobky zvyšujú TG ?Ale cholesterol mám dobrý! No ja jem celozrnné výrobky hodne zeleniny ryžu natural ráno PL olivový olej s citronom v pohári vody Biele mäso aj rybky používam ol.olej Zemiačky v šupke,alebo na pare syry 3o v sušine no a jedine jogurty,ale nie nízkotučné,lebo tam je veľa cukru pijem vodu s vodovodu,ktorú dám vždy zmraziť a po rozmrazení pijem 2l denne.Chodím hodne peši a na bicykli Prehrešok sú 2 kávy denne bez cukru s pohánkovým sušeným mliekom,tak by ma zaujímalo,či teda musím byť len na liekoch.

- mira

Popíš, ako vyzerá tvoja zdravá strava. Myslím, si, že skutočne zdravá strava ti tuky nezvýši.
Možno jedávaš mlieko a mliečne výrobky, mäso a výrobky z neho, koláčky keksy a pod.Dávaj pozor na tuk zapracovaný do jedál.
Zdravé je jesť denne max l lyžicu panenského oleja, a to rozptýlenú v potrave alebo niekoľko semienok. Je to skutočne málo.
Snaž sa zaradiť potraviny, ktoré obsahujú vlákninu.