Bezlepkova dieta a kava

RNG

Male mnozstva roznych alergenov, ako aj lepok/gluten v jedle sa daju povacsine vyriesit branim prislusnych enzymov u velkej vacsiny ludi az na extremne pripady celiakov.A aj tam, ked sa hoci prisne lepku vyhybaju je dobre brat tieto enzymi, lebo mozu mat telo za roky dobre zanesene.
Enzymaticke cistenie odporucam z casu na cas kazdemu ako prevenciu na odstranenie roznych nepotrebnych zhlukov/zamorenia a roznych utvarov v tele.

weird_

ach, ked sa do kavy pri spracovani dostane lepok je to problem, neni o com (ako aj u inych potravin).

ale podstatne *konkretne* pri kave je, ze obsahuje lepku podobne proteiny a tie mozu vyvolat, a u vela celiatikov aj vyvolavaju, taku istu reakciu ako lepok.

cize z tohto pohladu je jedno ci je to nesca, decaf, doma pomleta alebo ine.

ak je 100% gluten free a ma stale nejake tazkosti, prestat pit kavu je dobry napad.

josto

www.stream.cz inak radšej som za zrnkovú a pomlieť doma a viem na čom som.... inak ten chlap má veľa iných videí,kde riešia bežné potraviny...

diamant19

ja niesom celiatik ale znama.. a mohli by ste napisat znacku alebo tak nieco? za ten link dakujem idem ho kuknut

chorecrievko

nemala by sa ta rozpustna (instantna). tam sa pri vyrobe do toho cosi dava, co by celiatici nemali. v poriadku by mala byt klasicka zrnkova, ale ziaden turek!!! asi filtrovana je najlepsia.

koberec

ja som pisala o kave, nier kavovinovej zmesi, vsak sa pytala na kavu..Kavu mozes akukolvek, kavovinovu zmes ziadnu.

lost

Niektore lacne sracky obsahuju obilniny ;)

Treba pozriet zlozenie, popripade napisat vyrobcovi, ci je to vhodne pre celiakiu..

Zalezi od toho aku mas celiakiu, ak extremnu tak to zistis ihned, ak miernejsiu tak to nezistis ci ti robi zle alebo nie (tj. ziadny prejav aspon nie po kave, ktovie ako za 10 rokov? mozno nic, mozno nieco, neviem, nie som expert, mam len intoleranciu)