manželstvo kríza

Príspevok v téme: manželstvo kríza
mama2006

Mám jeden problém. Viem, že môj manžel si s niekym SMS-kuje. Najnovšie má správy na ticho, aby nebolo počuť, či mu nejaká prišla. Večer chodieva aj na pokec. Najhoršie na tom je, že som si sama na vine. Mali sme nejaké problémy a dal mi šancu. Snažila som sa, ako som vedela, ale ako vidieť, veľmi sa mi to nepodarilo. Cez víkend mal ísť niekam von, vyhovoril sa na kamaráta. Ale nakoniec nešiel. Viem, že by som to nemala písať, ale pozrela si jeho mobil a dočítala som sa, že sa chystal ísť von s nejakou babou. Včera som ho aj zviedla všetko bolo ok, ale už dva dni som nič nejedla, čo mi je tak z tejto situácie zle a neviem, či budem schopná ešte niekedy jesť. Teraz mi to príde, že nikdy. Som len na káve a vode. Nechcem ho stratiť, ale bojím sa, že som ho už stratila. Možno sa so mnou niekedy pomiluje, ale bude mať priateľku. Cítim sa hrozne, trasiem sa a chce sa mi plakať. Dá sa takéto niečo zvládnuť? Viem, že by sme si mali pohovoriť, ale veľmi sa bojím. Je to dosť trvdý človek.
Mám už dosť rokov, ale iba postupne zisťujem, ako by to malo v manželstve fungovať. Pred ním som priateľa nemala. Čím viac článkov o partnerstve čítam, tým viac chápem isté veci. No asi už je neskoro.

kukucko

Preco by Tvoj manzel nemohol mat kamaratku ? Ved nie je Tvoj majetok a ma pravo na zivot, ktory ho uspokoji po vsetkych strankach. To, ze mu nemozes vo vsetkom vyhoviet je uplne prirodzene. Dolezite je, aby si mu vyhovela ako manzelka a matka Vasich deti.
Pravdepodobne trpis tou najtazsou chorobou v manzelstve a to je ziarlivost. Mala by si viacej poznat potreby svojho muza a to spoznas len rozpravanim s nim. Ak ho mas naozaj rada a nie je to len o vlastnictve, tak mu urcite kamaratsky vztah s inou zenou doprajes. Lebo kazdy chlap ho potrebuje. Bola by si najivna chciet od neho, aby bol cely zivot do Teba po usi zamilovany. A porozmyslaj o tom, co je to laska.

čerešňa

Píšeš, že ste mali problémy a manžel Ti dal šancu, čiže si niečo pobabrala a tak si sa to potom snažila odčiniť. Manžel by si mal vážiť Tvoju snahu, on sám Ti dal možnosť napraviť to, ale je otázne či Ti to aj odpustil! Lebo podľa toho čo píšeš, asi nie, teda hlavne jeho správanie tomu nenasvedčuje. Vráť sa v spoločnom rozhovore k tomu problému a jasne sa ho na to opýtaj. Podľa jeho reakcie budeš vedieť na čom si. Po možných bokovkách nepátraj, aj tak by Ti to nepomohlo. Podľa seba viem, že je to mrhanie nergiou, radšej ju využi tam kde treba. Viem, ľahko sa to povie, ale pokús sa. Ak sa budeš cítiť nanič napíš mi na email sojka@azet.sk, niekedy mám rovnaké pocity ako Ty a úplne Ťa v tom chápem, ale prestaň hladovať. Držím palce.

popocatepetl

To že si s niekým píše, este nic neznamená. Sice hľadá inú ale este ju nenašiel . Nepovedz mu že o tom vies. Začnite viac komunikovať. Snaz sa s nim viac zblížiť, nacuvaj mu, snaz sa ho pochopiť, a mohli by ste spolu ist aj k terapeutovi. Uvedom si že si ho sklamala a dôvera sa získava sice tazko, ale dá sa to, len treba chcieť.

zewa

Myslím si, že by si si mala začať vážiť seba. Sama pises, že si sa snazila ako si vedela. Či budeš manželovi tolerovať popri manželstve ešte nejakú bokovku? Nech si urobila čokoľvek, nemôžeš sa predsa zvyšok života takto trestať. Ak to takto predstieraš aj manželovi, tak jemu by to aj vyhovovalo. S pokojným svedomím všetku vinu za všetko zhodi na teba. Ale v živote nejde o udržanie manželstva, v živote ide o šťastie. Ak si nezacnes vážiť samu seba, onedlho tu budeme čítať od teba horšie veci. Nejesť nikomu nepomôže. Musíš byť silná. Skús sa objednať k psychoterapeutke, aby si spoznala najskôr vlastné hodnoty a vedela správne viesť rozhovor so svojim, ako pises, manželom s tvrdou povahou. Nehovorím, že tá čaká prechádzka ružovou záhradou, ale život môže byť aj krajší ako ho opisuješ ty.

odpovedam

ak je to take vazne, co tak manzelska poradna? nemusis tam ist hned s manzelom, pokojne aj sama...
Kedze nepises, co si urobila, tazko nieco konkretne radit. Ale mala by si nazbierat odvahu a povedat svojmu muzovi uprimne, co ta trapi. Aby videl, ze si vies priznat chybu, ze mas volu to dat opat dokopy, ale mal by chciet aj on....

neva

V prvom rade začni jesť!! Po troške.
Ako dlho ste manželia? Máte deti, ak áno aké sú veľké? Ako sa správa k nim?
Bolo by dobre, ak by si sa s ním vedela porozprávať,bez kriku a emócií, aby si zistila ako na to si. Ak je taká možnosť, neodkladaj rozhovor. Možno s tou priateľkou to ni je také vážne.