Neviem sa rozhodnut: Zubne alebo vseobecne lekarstvo

Príspevok v téme: Neviem sa rozhodnut: Zubne alebo vseobecne lekarstvo
emma25

Zobrali ma LF v BA na vseobecne aj na zubne lekarstvo, neviem sa vsak rozhodnut kam mam ist. Potrebujem si uz podat ziadost o intrak a tam musim uviest na ktory odbor idem :/ Preto sa chcem spytat kto studuje alebo ma s niecim podobnym skusenost jedno alebo druhe, nech sa mi tu ozve a napise vyhode alebo nevyhody daneho doboru. velmi mi to pomoze dakujem!

emma25

Myslite ze zarobi zubar viac ako vseobecny? Podla mna je to skoro rovnake...Ale riadit sa pri takomto rozhdnuti sa podla platu urcite nebudem!

0vecka

podla mna zubne ak ti nebude vadit ze sa zbytok zivota budes vrtat niekomu v hube :) ... lebo nieje to zle zaplatene...

emma25

JA viem ze rozhodnutie je na mne, ze nazor druhych si mozem iba vypocut, ale koniec koncov sa rozhodnem sama, ze zvazim co ma bude viac bavit a tak...ale kedze nepoznam ziadneho studenta zubariny, chcela som sa spytat ci tu nie je niekto taky, co zubarinu studuje, aby mi troska priblizil okolnosti toho studia... A myslite ze zubari sa maju lepsie ako lekari? Lebo ako tak pozeram na nete, tak sa mi zda ze sa uplatnuju rovnako...

Nela41

Pýtať sa tu ľudí na výber tvojho budúceho povolania nie je najlepšia voľba. Väčšina ľudí ti poradí zubné samozrejme. Už len to, že vás tam bude málo a budú si vás vážiť narozdiel od všeobecných a platové podmienky potom. Ty sama si musíš uvedomiť čo chceš lebo napríklad ja chcem ísť aj napriek výhodam zubárov na všeobecné a názor zmením asi len ťažko .. hoď si mincou a sama prídeš na to čo chceš :)

elly

rozdiel mas v tom, ze ked pojdes na vseobecne tak neskor si vyberas specializaciu, cize sa mozes rozhodnut neskor, u zubneho studujes od zaciatku len toto a keby si nebola spokojna tak smola a zubarov je zase na SR malo ako uz bolo spominane...rozhodnutie je na tebe :-) ja som mala tiez tazke rozhodnutie pred sebou kam si dat prihlasku a teraz viem ze som sa rozhodla spravne, pocuvaj svoje srdce :-)

ka3na

tak to ti gratulujem :) mne sa zubne nepodarilo skoda :( preto si myslim ze si vyber radsej zubne ;-) zubarov je malo na Slovensku a financne na tom nebudes tiez zle

[zruseny15]

emma25

Ty musíš vedieť čo ťa baví predsa. Je absurdné, aby ti tu niekto dával rady na ktorý odbor ísť. Je to tvoje rozhodnutie, jedná sa o TVOJ život.