ošetrovateľstvo

Príspevok v téme: ošetrovateľstvo
BcMia

Ahojte, rozmýšľam o vysokej škole v odbore ošetrovateľstvo (konkrétne Tnuad). Chcela by som vedieť, či tu nie sú takí, resp. či niekto nemá známych, ktorí sa dostali a študujú tento odbor z inej strednej školy ako zdravotnej a či sa to dá zvládnuť :) Ja mám strednú OA, dokonca aj vysokú z oblasti ekonomiky ale veľmi by som chcela pracovať v zdravotníctve, no neviem či budem zvládať prax popri spolužiakoch ktorí už majú nejaké základy.

Maoam

ak mas k tomu skutocny vztah a naozaj ta to zaujima, zvladnes to aj bez zdravotnej SS, vsak budes na dennom studiu, stokrat lepsie takyto clovek, ktory to fakt chce ako niekto, kto to v sebe vobec nema a ide tam z nutnosti

to sa rychlo vyrovna a mozno budes aj casom lepsia

BcMia

NO dobre, ďakujem pekne za rady, tak teda to snáď skúsim a uvidíme. :)oslo1 ďakujem, aj môj sen je to už od strednej ale nedostala som sa skôr na školu tam kde som chcela a podarilo sa mi to až teraz keď som vyštudovala už dačo iné :D prajem aj ja tebe veľa šťastia, myslím že je to práca ktorá dokáže urobiť život zmysluplným :)

Lumik

da sa to zvladnut, aj tak budete mat najskor pripravu, skusat na umelych babkach alebo na sebe, na praxi si daj zlozitejsie veci skontrolovat sestrickou, alebo rovno povedz, ze si na to este netrufas, ci ti to neukazu najskor, lepsie ako sposobit najeku katastrofu pacientovi, ludia z inej ako zdravotnej strednej to zvladli v pohode.

oslo1

Ahoj, ja som sestricka, ak je to tvoj sen, tak za nim chod.
Ja som uz od detstva chcela byt sestrickou, a som jednou z tych, ktoru robota naplna a tesi.
Nebudes mat problemy na praxi, behom jedneho roka za rozdiely vyrovnaju.
Prajem vela stastia.

BcMia

viem čo to odnáša, v rodine sme mali zdravotnú sestričku, tak isto mám známu ktorú tá praca tak isto baví a nevymenila by ju za nič. viem sa naučiť čokoľvek, skôr sa bojím že keď na tú prax prídem tak tam budú už zaučení spolužiaci s praxou zo zdravotnej školy a mňa odfajčia že ved si to už mala vedieť.. :)

J111

Len ci ta bude bavit aj prax, nielen teoria? Moja ex sa stara o tazko postihnute deti, ktore ani hovorit nevedia, vsetko im musi spravit, aj ich prebalit atd. atd.

BcMia

aj keď väčšina ľudí ma nechápe ale no ked niekto niečo strašne chce tak by si mal za tým ísť.. rada pomáham ľudom.