Máš problém ?

Príspevok v téme: Máš problém ?
lost

Caute :P

Napadla mi jedna taka myslienka..

A je to urcene pre ludi, ktori si myslia, ze maju problem (psychicky napriklad) a ze ich nic v zivote nebavi a tak dalej..

Predtym ako pojdete spat, pripravte si obvaz, noznicky a lepiacu pasku. Zajtra rano sa zobudte a este predtym ako vstanete z postele dajte si jednu ruku za chrbat a zviazte ju tak, aby nebola pocas celeho dna pouzitelna. Vyberte si len jednu ruku, pokial zijete sami v domacnosti a obe, ak zijete s minimalne jednym clovekom.

Cez den pozorujte, co vam chyba a co by ste chceli robit, ak by ste mali obe ruky plne k dispozicii.

Prijemnu zabavu..

anjelik

A čo tak téza: Múdry človek sa učí na chybách iných, hlúpy na vlastných? ;o)
Ale bohužiaľ, v jednom máš pravdu...človek je stavaný spravidla tak, že pokiaľ nemusí, nepohne rozumom ani ako ryba chvostom. Ale naďalej platí..jedná sa iba o odklon pozornosti, nie o riešenie problému. Ten naďalej zostáva v tebe, iba mu len nemáš čas venovať pozornosť, keďže práve pátraš po nejakej odpadnutej ruke. :o))) Schizofrenik zostane schizofrenikom...len sa momentálne nemá možnosť venovať *tomu druhému *. :oP

lost

respektive vychadzam z teorie, ze bezny a priemerne inteligentny clovek (niekedy aj genius) musi najskor STRATIT aby si uvedomil realnu hodnotu stratenej veci..

a tak nech strati na jeden jediny den nieco, co ma rad :) napr ruku/nohu...

urcite by sa to dalo aj s inymi vecami, napr facebook, mobil, kreditna karta.. alebo rodina.. popripade nieco ine nehmotne..

myslim ze niekedy by stacila taka poriadne hardcore angina a neschopnost nie len jest, ale aj prehltnut glg vody na zapitie antibiotik.. tak 1 tyzden v takychto bolestiach by ludom mozno zmenil pohlad na svet :P

proste rovnica "nestratis, nepochopis"

lost

anjelik

ano, je to mozne, ale potom si uvedomi, ze sa na zivot musi pozerat trochiu z ineho uhla a nie "joj ja chudak mam sa zle nic sa mi nechce, boli ma nech na prste a som stale unaveny a musim platit hypoteku a musim chodit do prace a joj je zle vsetko zle"
no ale ked si potom clovek aj po takejto skusenosti povie (uz s oboma rukami a v plnej sile), ze "ach, zase ten zly zly zivot, chudak ja, chudacik jaaaa neeee meeee muuuu boooo fnuk fnuk"
tak to je uz fakt psycho problem hodny utraty, pretoze bude volit istoty od fica :P
to uz nie je ale psycho problem ale hardcore sebaludost..

macik

v uvedomeni si, ze nic v zivote nie je iste a ze za zivot musi tvrdo bojovat a ze holub pocas padu zo strechy sa neupecie sam od seba..

Inspirovali ma ludia, ktori prisli o koncatiny a uvedomili si, ze zivot je aj tak vzacny, resp. ludia co prezili tie tragedie co som popisal nizsie (stratili sa v divocine napriklad)

anjelik

Lost, to, čo ty navrhuješ ako spôsob riešenia psychických problémov, je iba jednoduché odvedenie a odklonenie pozornosti mysle iným smerom. K *reálnejším * existenčným problémom. Ale môžem ťa uistiť, že problém sa tak nevyrieši. Problémy sa riešia zamyslením sa, hľadaním príčiny, prečo vznikli a ako sa s nimi vysporiadať. :o)) V prvom rade musíš prísť na to, čo chceš vlastne riešiť, čo chceš zmeniť a ak je to tvoj život, mal by si objaviť, že si to ty sám. Tak jediná cesta je zmeniť samého seba, svoje postoje a svoje správanie. Môžeš žiť aj na Kamčatke, môžeš žiť aj 2000 míľ pod morom...stále to budeš len a len ty. Prostredie ťa môže motivovať a aj determinovať...ale nie zmeniť k lepšiemu. To dokážeš len a len ty sám. ;o)

e-ape

Fajn nápad. Ja som zvykla ako decko zavriet oči a skúšať žiť ako nevidoma. Len doma samozrejme. Dá ti to iny pohľad na žuivot a svoje banálne problémy.

george303

mom opacny problem potreboval by som niekolko ruk pridat pripadne sa nakonovat aby som stihal vsetko co potrebujem ...

Leela333

Pravdu povediac, lost, ja by som radšej žila v tej divočine :-D Človek by nemusel žiť v zhone, v strese, dýchať plyny z áut, čo znečisťujú prostredie a nám prinášajú choroby a neviem čo ešte... Jasné, aj život v divočine má nevýhody, ale popri niektorých našich dnešných problémoch mi lovenie jedla pripadá ako banalita :-D Páčilo by sa mi oveľa viac žiť úplne jednoducho, nestarať sa o peniaze a pod. Lenže my proste nie sme stvorení na to uskromniť sa. Ale odbieham.
K téme, myslím, že na toto by ti väčšina odpovedala, že na také veci nemá čas. Žijeme v zhone. Ale pointu to má dobrú.

lost

Alternativne, je tu dalsia moznost :-)
Ist do divociny na par dni (staci tyzden, dva) na vlastnu past (ale jasne ze aj s teamom, ktory bude davat pozor na situaciu a zdravie zucastnenych) a nech zistia co je to realny zivot a realne problemy - ulovit jedlo, najst potravu..
Potom tie "iste" veci nebudu "iste" a mozno si budu vazit zivot viac :P

A ked ani to nebude fungovat, tak potom tabletky (ale najskor placebo) :P