Priepustky v praci - otazka

Príspevok v téme: Priepustky v praci - otazka
Majka...

Na cely rok je zo zakona narok na 7 priepustok ročne k lekarovi. Zaratava sa do tých 7 priepustok aj ak mi da papier s potvrdenim lekarka?
Dam taky priklad, že rano nenastupim do prace z nejakeho zdravotneho dôvodu a nebudem mať priepustku ale ospravedlnenku mi da na cely deň lekarka na jej tlačivo. Takže v tomto pripade už budem mať iba 6 preipustok, alebo sa toto nerata?

Majka...

Mala by som mať 7 aj na rodinneho prislušnika, lenže u nas v praci je to prisne, čo ak zavola šef k tomu dr kde som bola a on povie že som tam nebola s rodinnym prislušnikom ale so sebou?
Potom ma už len prepusti za podvod

Januar

A na sprevádzanie rodinného príslušníka nemáš nárok? My máme aj to 7 dní, dopíšeš na priepustku, že doprovod a povieš, že si bola s manželom, mamou, sestrou...

Majka...

A napr zubar, všeobecny lekar to mma blizko pracoviska to s aešte vžda tak asi po 3 hod. vratim do prace lenže gfakt ej to malo tých 7 dni kto ma zdravotne problemy a musi isť aj k odbornemu lekarovi napr ako ja do 40 km vzdialeneho mesta. Je to na nič mohli by to zmeniť aspon na 10 dni, hlavne pre tých čo nerobia na smeny a nemožu si to vybaviť vo svojom doobednajšom volne. ja som v praci zavreta od 7-16 takže poobede nemam šancu nič stihnuť

Majka...

Viem že je to 7 dni ročne, to som zabudla napisať, že to viem, lenže mne to aj tak nevychadza. K dr idem rano asi 40 km vzdialeneho od pracoviska, tam dlho čakam pridem až okolo poobedia a na jednu hodinu isť do prace sa mi neoplati takže si davam na cely den.

tekvicka_

teda vlastne hej, na to som prizabudla, ale jednoducho odrátava sa to, či to je na papieri od zamestnávateľa alebo od lekára rovnako

Januar

to nie je 7 priepustiek ročne, ale že u lekára môžeš byť 7 dní ročne. To je rozdiel. Tých 7 dní sa vynásobí dennou pracovnou dobou čiže 8 hodín resp. 7,5 hod a toľkoto hodín máš nárok na náhradu mzdy počas návštevy lekára
Čiže napríklad ak pracuješ od 8.00 do 16.30 (8 hodín + 0,5 hod na obed) máš nárok na preplatenie 56 hodín a prídeš od lekára o 10.00, tak ti to bude zarátané len ako 2 hodiny. Alebo odídeš o 11.00 a vrátiš sa 13.30, tak sa ti ráta 2,5 hod.

Majka...

To je škoda :-(, volako mi to na tento rok nevychadza z tých 7 si povybavovať všetkych lekarov čo potrebujem akurat sa mi nahromadili zdravotne problemy a dovolenku nemam tu nam zamestnavatel určuje celu sam.